14.12.12

Καταδίκη των Σκοπίων (ως τσιράκια της CIA).


Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε χτες την FYROM, επειδή το 2004 επέτρεψε σε πράκτορες της CIA να βασανίσουν έναν αθώο Γερμανό πολίτη λιβανέζικης καταγωγής.


Η καταδίκη αυτή όμως στοχεύει κυρίως εναντίον των πρακτικών της αμερικανικής υπηρεσίας, η οποία μετά την 11/9/01, και μέσα στα πλαίσια του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» χρησιμοποιεί μεθόδους, τις οποίες για πρώτη φορά δικαστήριο χαρακτηρίζει ως βασανιστήρια.


Σύμφωνα με την απόφαση, οι πράκτορες της CIA, απήγαγαν, φυλάκισαν, έδειραν, βασάνισαν, και σοδόμισαν(!) τον Khaled el-Masri (αυτός είναι στη φωτογραφία, και όχι ο Πάνος Καμένος), μεταφέροντάς τον από τα Σκόπια στο Αφγανιστάν, όπου και τον κράτησαν φυλακισμένο επί τέσσερις μήνες.
Στη συνέχεια, και αφού πείστηκαν για την αθωότητά του, οι αμερικανικές αρχές τον ξεφορτώθηκαν, εγκαταλείποντάς τον σε μια βουνοκορφή της Αλβανίας!!!!!
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου τονίζει την αθωότητα του θύματος, και στηλιτεύει τα εναντίον του βασανιστήρια, στα οποία συνήργησαν και οι σκοπιανές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να ασχοληθούν με την υπόθεση.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου