14.12.12

Grexit is dead

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί μια καλή ατάκα και περιμένατε την ευκαιρία να την "πυροβολήσετε"? Είτε είναι ανταπάντηση σε κάποιον εξυπνάκια, πέσιμο σε ενδιαφέρον πρόσωπο ή χιούμορ σε σημαντική παρέα. Ε, κάπως έτσι πρέπει να αισθανόταν ο Πρωθυπουργός όταν τους πέταξε το "Grexit is dead". Ή όπως θα λέγαμε στο λιγότερο επίσημο "μάγκες, σπάστε τα και ξαναρίξτε".

Μετά τη χθεσινή δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 52,5 δις, εκ της οποίας πάνω από 10 δις θα πέσουν στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τέρμα πλέον στα παπαγαλάκια της δραχμής, εσωτερικού και εξωτερικού, τελειώνοντας και το αστειάκι τους περί Grexit (Greece + Exit, δηλαδή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ).

Φυσικά και τώρα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για ακόμα πιο σκληρή δουλειά. Η αξιοπιστία και συνοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες κατάφερε να αποδώσει καρπούς, αλλά πρέπει να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες για να δρέψει αυτούς τους καρπούς και, επιτέλους, να μπούμε σε μια διαδρομή ανάκαμψης.

Αλλά δεν μπορούμε να μην ευχηθούμε στις θεραπαινίδες του λόμπυ της δραχμής καλή χώνεψη για το ξυδάκι...

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου