7.1.13

Οι ταινίες του 2013 για τα μεγάλα "παιδιά"


Σινεφίλ των μακρόσυρτων πλάνων, θολοκουλτουριάρηδες και τζιβάτοι, τσικ-φλικ-άδες και ντεμεκατζήδες, όπως είστε μεταβολή και πίσω. Οι παρακάτω ταινίες είναι ότι θα μας διασκεδάσει το 2013. Δηλαδή ότι έχει αστυνομικό σασπένς, πολιτικές δολοπλοκίες, ανώριμο χιούμορ, γιγαντιαία ρομπότ, γρήγορα αυτοκίνητα, υπερήρωες και την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Gangster Squad
Αστυνομία του Λος Άντζελες εναντίον Μαφίας τη δεκαετία του '40 με Νικ Νόλτε, Σον Πεν και Ράιαν Γκόσλινγκ. Το σκηνικό και οι πρωταγωνιστές δεν ακούγονται άσχημα.

Les Misérables
Ναι, είναι μιούζικαλ. Αλλά οι Άθλιοι του Ουγκώ είναι μία από τις ωραιότερες ιστορίες και παίζουν ο Wolverine και ο Μονομάχος. Όπως και να έχει, πρέπει να πάρετε και το έτερον ήμισυ σε μια ταινία χωρίς να κινδυνεύετε να βαρεθεί τη ζωή της.

Django Unchained
"Το πιο βίαιο γουέστερν από την εποχή του Wild Bunch”. Τάδε έφη ο πολύς Κουέντιν Ταραντίνο, δημιουργός της ιστορίας εκδίκησης του απελευθερωμένου σκλάβου Τζέιμι Φοξ απέναντι στον αρχικακό Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Last Stand
Ο Άρνι είναι ένας (ο Σβαρτζενέγκερ ντε). Αν θέλετε κιτς ατάκες και ανεξάντλητες ποσότητες πιστολιδιού και εκρήξεων, μην ψάξετε παραπέρα, καθώς ο "Εξολοθρευτής" έχει να προστατεύσει μια ολόκληρη κωμόπολη από έναν περιφερόμενο μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

Lincoln
Μια καλή ιστορική ταινία είναι πάντα must. Όταν στα ονόματα περιλαμβάνονται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, το must παίρνει και αστεράκια (50 από δαύτα).

Side Effects
Η φερόμενη ως τελευταία δημιουργία του Στίβεν Σόντεμπεργκ πριν από μια μακρά παύση στην καριέρα του, αφορά ένα ψυχολογικό θρίλερ γύρω από τις κρίσεις άγχους μιας γυναίκας στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στο γεγονός της απελευθέρωσης του άντρα της από την φυλακή.

Zero Dark Thirty
Η επόμενη ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου αφορά μια πράκτορα της CIA στην προσπάθειά της να βρει τα ίχνη του μέχρι πρότινος νούμερο 1 δημοσίου κινδύνου. Του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Hitchcock
Ο Άντονι Χόπκινς "παίζει" τον Άλφρεντ Χίτσκοκ σε μια σαρκαστικά δραματοποιημένη βιογραφία του διάσημου σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Ψυχώ. Θέλετε παραπάνω? Παίζει και η Σκάρλετ. Γιέι!

A Good Day To Die Hard
Σοβαρά τώρα. Τέταρτη πολύ σκληρή για να πεθάνει ταινία? Τι παραπονιόμαστε, αφού ξέρουμε ότι δε χάνουμε Μπρους Γουίλις, όσο κλισεδιάρικο κι αν είναι το επόμενο σίκουελ της κλασικής σειράς ταινιών δράσης.

This is 40
Ο Πολ Ραντ (γνωστός σαν Μάικ της Φοίβης από τα Φιλαράκια και συμπρωταγωνιστής στο Anchorman) μετατρέπει τον δεύτερο ρόλο του από την χυδαία ξεκαρδιστική ταινία Knocked up και τη μετατρέπει σε πρωταγωνιστικό, σε αυτήν την, περίπου σίκουελ, κωμωδία.

Hansel and Gretel: Witch Hunters
Μια διαφορετική (και άκρως βίαιη) προσέγγιση του γνωστού παραμυθιού, όπου οι Τζέρεμι Ρένερ και Τζέμα Άρτερτον ενσαρκώνουν τα ενήλικα πλέον αδέλφια στην προσπάθειά τους να πάρουν το αίμα τους πίσω από τις κακές μάγισσες. Παραμύθι για μεγάλα παιδιά, πράγματι.

Broken City
Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης σε αυτό το θρίλερ noir, καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της γυναίκας του με τη βοήθεια του ντετέκτιβ Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Trance
Ελπίζουμε αυτό το δραματικό θρίλερ από τον Ντάνι Μπόιλ γύρω από έναν δημοπράτη έργων τέχνης, τον υπνοθεραπευτή του και έναν κλεμμένο πίνακα, να μας συγκλονίσει περισσότερο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου..

Oz the Great and Powerful
Η ιστορία του πως ο Όσκαρ Ντιγκς (ερμηνευμένος από τον Τζέιμς Φράνκο) έγινε ο Μάγος του Οζ, σε ένα πρίκουελ της πλέον κλασικής ιστορία του Φρανκ Ελ Μπάουμ. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη ο Σαμ Ράιμι.

Oblivion
Το επόμενο big hit του Tom Cruise είναι μια ξέφρενη μελλοντολογική ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στην Γη, ο επισκευαστής drones Τζακ Χάρπερ, αποκαλύπτει τι έγινε τελικά μετά τη λήξη του διαγαλαξιακού πολέμου 60 χρόνια πριν και την εκκένωση του πλανήτη. Το ότι θα παίζει και ο Μόργκαν Φρήμαν σας το είπαμε?

Iron Man 3
Και ναι, κυρίες και κύριοι, ο Μανδαρίνος εμφανίστηκε επιτέλους στον κόσμο του κινηματογραφικού Iron Man. Ο Μπεν Κίγκσλευ έρχεται να διαλύσει τα πάντα στη ζωή του περιπετειώδη δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Ντάουνιγκ Τζ. σε ένα πολυαναμενόμενο σίκουελ, το πρώτο marvel comic flick μετά τους επιτυχημένους Avengers.

The Great Gatsby
Πέμπτη κινηματογραφική έκδοση του γνωστού μυθιστορήματος, με τον ΝτιΚάπριο να υποδύεται τον γνωστό μεγιστάνα στον κόσμο των 20s που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν.

Star Trek: Into Darkness
Αν και δεν πρέπει να ενθουσίασε και πολύ τους Trekkies το reboot της κλασικής σειρά επιστημονικής φαντασίας, δε μας χαλάει μια ακόμα περιπέτεια του Κάπτεν Κερκ και του πληρώματος του Εντερπράιζ.

The Fast and the Furious 6
Πολ Γουόκερ, Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Λούντακρις και πολλά πολλά γκάζια, νιτρομπουκάλες και νέον φωτάκια. Αν αναρωτιέστε για το στόρυ, μάλλον σε λάθος αίθουσα μπήκατε.

After Earth
Οι Σμιθ, Γουίλ και υιός, ξανά συμπρωταγωνιστές μετά το συγκινητικό The Pursuit of Happyness σε αυτήν την σκηνοθετημένη από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν post-apocalyptic ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Man of Steel
Ο Νόλαν των Inception και Dark Knight Trilogy σαν παραγωγός, ο Σνάιντερ των 300 στην θέση του σκηνοθέτη και ο Χένρι Καβίλ σε μια ακόμα ενσάρκωση του Superman. Τα trailer είναι άκρως ενθαρρυντικά.

World War Z
Ο υπάλληλος του ΟΗΕ Μπραντ Πιτ τρέχει και δε φτάνει για να αποτρέψει την επέλαση των ζόμπι σε αυτήν την πολυαναμενόμενη μεταφορά του bestseller του Μαξ Μπρουκς.

Monsters University
Είπαμε. Μεγάλα, αλλά πάντα παιδιά. Οι Μάικ και Σάλι του ξεκαρδιστικού Monsters Inc. επιστρέφουν σε ένα αναπάντεχο πρίκουελ που εξιστορεί τα... φοιτητικά τους χρόνια!

Pacific Rim
Το μόνο καλύτερο πράγμα από μια ταινία με γιγαντιαία ανθρωποειδή ρομπότ εναντίον κολοσσιαίων τεράτων που ξέβρασε μια διαστατική πύλη στα έγκατα του Ειρηνικού, είναι να την έχει δημιουργήσει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Kick-Ass 2
Η καινούρια περιπέτεια των αυτοδημιούργητων ηρώων Kick-Ass και Hit-Girl τους φέρνει αντιμέτωπους με μια ολόκληρη ομάδα από σούπερ κακούς, υπό την καθοδήγηση του Red Mist.

The Wolverine
Καλή χρονιά φέτος για τους λάτρεις των comics, αφού ο πιο τσαμπουκαλεμένος μεταλλαγμένος αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερούς του εχθρούς τον Ασημένιο Σαμουράι (αλλά και την Γιακούζα). Ετοιμαστείτε να χάσετε το μέτρημα από τα ηχητικά εφέ διασταυρούμενων λεπίδων.

Τhe Lone Ranger
Ο κλασικός μασκοφόρος καουμπόης έρχεται να βάλει σε τάξη την Άγρια Δύση με τη βοήθεια του ινδιάνου βοηθού του, τον οποίον δεν υποδύεται άλλος από τον Τζόνυ Ντεπ.

2 Guns
Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ντένζελ Ουόσινγκτον αντιμέτωποι σε ταινία δράσης, ως πράκτορες διαφορετικών κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τους οποίους έχει ξεγελάσει η Μαφία και έχει στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.

Elysium
Το ότι είναι πνευματικό τέκνο του δημιουργού του District 9, της καλύτερης ταινίας επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών θα αρκούσε. Το ότι η Τζόντι Φόστερ είναι υπεύθυνη για την προστασία του διαστημικού σταθμού και κατοικία της γήινης ελίτ Elysium από τους φτωχομπινέδες μιας κατεστραμμένης και overpopulated Γης είναι που προκαλεί το μίνι εγκεφαλικό.

Sin City: A dame to Kill For
Ο Μίκι Ρουρκ και η Τζέσικα Άλμπα επιστρέφουν στο ζοφερό κόσμο της Sin City σε αυτό το σίκουελ των Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και Φρανκ Μίλερ.

47 Ronin
Επιτέλους ξαναβλέπουμε τον Κιάνου Ριβς σε ταινία δράσης. Προς το τέλος του 2013, θα ακολουθήσουμε μία ομάδα Σαμουράι του 18ου αιώνα σε αναζήτηση εκδίκησης για τον θάνατο του αφέντη τους.

Anchorman: The Legend Continues
Η πιο σουρεάλ ειδησεογραφική ομάδα έρχεται να ταράξει και πάλι τον χώρο της δημοσιογραφίας με τα αθυρόστομα καμώματά της. Γουίλ Φέρελ, Πολ Ρουντ, Στιβ Καρέλ και Κριστίνα Άπλγκεϊτ επανέρχονται στην πιο αναμενόμενη κωμωδία της χρονιάς.

Thor: The Dark World
Και συμπληρώνουμε την πανδαισία ταινιών δράσης με ήρωες κόμικ με την καινούρια περιπέτεια του θεού του κεραυνού (Γνωρίζατε ότι η αγγλική Πέμπτη, ήτοι Thursday, είναι αφιερωμένη στο όνομά του?). Ο Κρις Χέμσγουορθ πρέπει να υπερασπιστεί τα Εννέα Βασίλεια με τη βοήθεια της Νάταλι Πόρτμαν.

The Hunger Games: Catching Fire
Το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς μας βρίσκει 9 μήνες μετά το τελευταίο τουρνουά των Αγώνων Πείνας, με την ηρωίδα Κάτνις Έβερντιν λίγο πριν τα σκαλιά της εκκλησίας, τον κόσμο της Πάνεμ και ένα καινούριο τουρνουά στο ξεκίνημα.

The Hobbit: The Desolation Of Smaug
Οκ, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν είδα ακόμα την ταινία. Ειλικρινά φοβόμουν μήπως και ακούσω κάποιο βούρλο να λέει πόσο κλέβει τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών (ναι, έχει καταγραφεί τέτοιο συμβάν). Middle Earth, Gandalf και φυσικά Πήτερ Τζάκσον. Πως μπορείς να χάσεις σε αυτό το δεύτερο 1/3 του γνωστού βιβλίου?

Don Jon’s Addiction
Ένας σύγχρονος Δον Ζουάν προσπαθεί να αποτοξινωθεί από τα... πορνό, σε αυτήν την κωμωδία όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ. Και, ναι, έχουμε και πάλι Σκάρλετ.

Jack Ryan
Ένας αδιάφορος νεαρός αναλυτής αποκαλύπτει ένα σχέδιο των Ρώσων να καταστρέψουν την Αμερικανική οικονομία. Για όσους δεν το ψιλιαστήκανε από τον τίτλο, μιλάμε για νουβέλα του μετρ του είδους, Τομ Κλάνσυ.

The Counselor
Μάικλ Φασμπέντερ, Μπραντ Πιτ, Κάμερον Ντίαζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ σε θρίλερ του Ρίντλεϊ Σκοτ. Δικηγόρος μπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Ωραία πράγματα.

Αυτά τα ολίγα. Σας μύρισε ποπ-κορν?

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου