7.1.13

Όλα τα λαμόγια μέσα!


Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια ότι η VIP πτέρυγα των φυλακών κορυδαλλού δεν θα είχε χώρο να στεγάσει τους κρατούμενους. 


Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα διάβαιναν το κατώφλι της, υπουργοί, επιχειρηματίες, celebrities και άλλα δημόσια πρόσωπα και διαχειριστές δημοσίου χρήματος.

Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί κάποιο βράδυ η μαγική εικόνα που ζούμε σήμερα και η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι βρίσκονται στην «ψειρού», έγκλειστοι, άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό-επιχειρηματικό επίπεδο.
Όμως είναι αλήθεια.
Είναι πραγματικότητα.
Δεν είναι όνειρο.
‘Ολα δείχνουν ότι οι εποχές που τα κάθε είδους αρπακτικά, νταβατζήδες και λοιπά λαμόγια, καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα και πάντα εύρισκαν τον τρόπο να ξεφύγουν, έχουν περάσει αντιστρεπτί.
Και για αυτή την αλλαγή κλίματος υπάρχει απάντηση.
Και δεν είναι άλλη από την ΚΡΙΣΗ.
Αυτή είναι που δημιουργεί συνθήκες «ξεβρομίσματος» του δημόσιου βίου.
Η κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα, που έχει ισοπεδωθεί από φόρους, χαράτσια, ανεργία και φτώχια, δεν δίνει πλέον συγχωροχάρτια και περιθώρια σε κανέναν.
Ζητά επισταμένα την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος.
Και το έχουν καταλάβει όλοι. Κυβέρνηση, κόμματα, δικαιοσύνη, αστυνομικές αρχές. Κανείς τους πλέον δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φορτωθεί το βάρος της συγκάλυψης και άρα να γίνει αποδέκτης της οργής των πολιτών που κάθε μέρα μεγαλώνει, για έναν απλό λόγο. Γιατί θεωρεί αυτό το σύστημα εξουσίας ένοχο για όλα αυτά που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό.
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στον απόλυτο βαθμό εξαθλίωσης ως χώρα και ως πολίτες για να συμβεί αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.
Δηλαδή να τηρούνται οι νόμοι και όποιος παρανομεί ή φέρεται να παρανομεί να λογοδοτεί στην δικαιοσύνη και αν είναι ένοχος να πληρώνει.
Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, όποιος είχε χρήμα, «πλάτες» και «μπάρμπα στην Κορώνη» κατάφερνε, αν και εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα, να βρίσκεται σε κοσμικές δεξιώσεις, στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, να γίνεται πρωτοσέλιδο στα περιοδικά και κανείς να μην τον ακουμπά.
Να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα λες και δεν έτρεχε τίποτα, λες και για αυτούς τους τύπους υπήρχε μια ασπίδα προστασίας από κάθε είδους «ενοχλητικούς» δικαστές και δημόσιους λειτουργούς.
Την ίδια ώρα που για οφειλές 1.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ ή στην εφορία κάποιοι «ανώνυμοι» πολίτες προφυλακίζονταν και κάποιοι άλλοι, για ανάλογα ποσά, έβγαινε το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.
Είναι λοιπόν προφανές ότι τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς για όσους έχουν σπαταλήσει, καταχραστεί, χαρίσει δημόσιο χρήμα και όχι μόνο.
Την έχουν βάψει.
Και μάλιστα φαίνεται ότι θα υποστούν βαρύτερες συνέπειες ακόμη και από αυτές που τους αναλογούν.
Διότι όπως σημείωσα, η πίεση αλλά και ο φόβος που ασκείται από την κοινωνία στα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι τεράστια.
Για όλους αυτούς, που χωρίς καμία αναστολή λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα, ήρθε η ώρα του λογαριασμού, που φαίνεται ότι θα είναι πολύ... βαρύς.
Και επειδή ακάλυπτες επιταγές δεν γίνονται δεκτές πλέον, θα πληρωθεί τοις... μετρητοίς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου