14.1.13

Την Ολυμπιακή την ξέχασε ο Αλέξης;


Είναι τουλάχιστον ανεξήγητη αν όχι σκανδαλώδης η «εύνοια» του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Α. Βγενόπουλο και την MIG, αφού κανείς βουλευτής του δεν ζητάει να επιστρέψει στο κράτος και η ιδιωτικοποιημένη Ολυμπιακή. Σε αντίθεση με την Cosco και τον ΟΤΕ που ξεκαθάρισαν ότι θα τις κρατικοποιήσουν εάν κυβερνήσουν.


Γιατί θυμούνται μόνο τον ΟΤΕ ξεχνώντας (ευτυχώς) και την
Olympic Air του κ. Α. Βγενόπουλου; 


Στο κάτω - κάτω ο λαός ήταν εκείνος που πλήρωσε τα χρέη της πρώην Ο.Α. ύψους 3 δισ. ευρώ από το 1975 μέχρι το 2005.
Ο λαός ήταν που πλήρωσε και την εξαγορά της από τον Ωνάση με 68.000.000 δολάρια το 1975 όταν ο Ωνάσης είχε πληρώσει μόνο 60.000.000 δραχμές, πριν 20 χρόνια, το 1956 για να εξαγοράσει την μπατιρημένη και τότε κρατική ΤΑΕ. 
Θα μου πείτε ότι την αποφεύγουν για να μην χάσουν τον κοσμάκη που ξέρει πολύ καλά ότι τα χρέη τα πλήρωσαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (που αποδεδειγμένα καλύπτουν το 70% των φόρων) για να έχουν οι κομματοφρουροί τα προνόμια τους στην «Λαϊκή Αεροπορία» (γνωστή τότε και ως Ολυμπιακή Αεροπορία).
Αυτό ίσως είναι μια εξήγηση. Αλλά δεν λύνει την απορία.
Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσω παραπέρα γιατί η εικόνα εξελίσσεται από κωμική σε τραγική με άγνωστες προεκτάσεις και συνέπειες.
 
Το λυπηρό είναι ότι την κατάντια μας δεν θα την πληρώσουν μόνο οι συνιστώσες, οι αριστεροί και ο χαβαλές τους. Θα την πληρώσουν και οι 2.000.000 εργάτες και υπάλληλοι που θέλουν δουλειά και δεν θα βρίσκουν. Θα την πληρώσουν οι μισθωτοί μόνο του ιδιωτικού τομέα. Και οι συνταξιούχοι που ακόμη τα καταφέρνουν και ζουν.
Ας ρίξουμε μια ματιά στο παζλ που συνθέτει την εικόνα μέρος της οποίας περιέγραψα παραπάνω.
 Μετά ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. 
Στις γιορτές ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιμένοντας στην προσπάθειά του (όπως δηλώνει) να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας πήγε και στο Βερολίνο για να ζητήσει εκτός των άλλων συνεργασίες και συμπαράσταση για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα κατατέθηκε στην Βουλή ένα φορολογικό νομοσχέδιο καθαρά φορομπηχτικής και εισπρακτικής λογικής που κατάργησε και τα τελευταία κίνητρα επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Το επιχείρημα ότι πρόκειται για συμβατικές υποχρεώσεις είναι εντελώς αστήρικτο όσο ο κρατικός τομέας παραμένει ογκώδης και πρέπει να χρηματοδοτηθεί, πράγμα που γίνεται και θα γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης.
Άρα η κυβέρνηση προσκαλεί επενδυτές χωρίς να έχει επενδυτικό σχέδιο και χωρίς να εξηγεί πως θα χρηματοδοτηθεί αυτή η ανάπτυξη. Έστω και κατά περίπτωση.
Σήμερα στο Βερολίνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κορυφαίο εκπρόσωπο των Ευρωπαίων δανειστών μας κ. Σόιμπλε.
 
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προλαβαίνουν την συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε ξεκαθαρίζοντας θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κυβέρνηση.
Ο κ. Δ. Βίτσας δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα πάρει πίσω το λιμάνι του Πειραιά που δόθηκε στην
Cosco, τον ΟΤΕ και ό,τι δοθεί από την ΔΕΗ.
Αυτός ο βουλευτής διεκδικεί (όπως οι πάντες) σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέση υπουργού ή υφυπουργού... 
Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος που δεν έχει κανένα λόγο να μην καεί η Αθήνα και οι «πρωτευουσιάνοι» δηλώνει (με άλλα λόγια) αναρχικός και θεωρεί ότι οι μαφιόζοι και οι απατεώνες λαθρέμποροι των Πανεπιστημίων και των Πολιτιστικών κέντρων ασκούν πολιτιστικό έργο...
Ο κ. Διαμαντόπουλος δεν αποκλείεται να γίνει και υπουργός ή υφυπουργός Πολιτισμού. 
«Έχω σπίτι μου δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω και τον τσελεμεντέ του αναρχικού» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης, μιλώντας επίσης σε ραδιοφωνικό σταθμό για να δικαιολογήσει την αλητεία της "βίλας Αμαλία".
Τίποτε δεν αποκλείει να δούμε τον κ. Καραγιαννίδη και υπουργό Προστασίας του Πολίτη...
Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ιωάννα Γαϊιτάνη δηλώνει ότι «...δεν συνιστά πρόβλημα το όνομα των Σκοπίων και η αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς από όπου κι αν προέρχονται».
 
Και ακόμη «η ανάπτυξη δεν είναι να κλείνουν δημόσιοι φορείς ή να τους παίρνουν ιδιώτες». 
Η δε κ. Ιωάννα Γαϊτάνη είναι η πρώτη βουλευτής που εκπροσωπεί στην ελληνική Βουλή την ιδεολογία του μαοϊκού και τον τροτσκιστικού χώρου που σήμερα βρίσκεις μόνο σε συγκεκριμένα μουσεία του πλανήτη.
Η Χρυσή Αυγή που φιλοδοξεί να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση μιας πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Οι τρομοκράτες είναι γνωστοί στο σύνολό τους. Για να τους πιάσουμε χρειάζεται μόνο πολιτική απόφαση».
Σε αυτήν την χώρα του χαβαλέ και του μπάχαλου ο κ. Σαμαράς καλεί επενδυτές.
Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να δείξει το ευρωπαϊκό του προφίλ.
Η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να κυβερνήσει.
Και το ΚΚΕ να προστατέψει τον λαό…

Του Γιώργου Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου