25.3.13

Η Κύπρος «σώθηκε», οι Ρώσοι «μαφιόζοι» την πάτησαν…

Η συμφωνία διάσωσης της Κύπρου, που επιτεύχθηκε στο παρά πέντε, και που αποτρέπει τόσο την ολική κατάρρευση της οικονομίας της, όσο και την πρώτη έξοδο χώρας από το ευρώ, κόστισε ουκ ολίγα σε όλους εκείνους που είχαν μεγάλες καταθέσεις στη χώρα, και πιο ειδικά στους Ρώσους.


 Η συμφωνία προβλέπει το κλείσιμο της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου, σώζοντας τις καταθέσεις μέχρι και €100.000, αλλά γονατίζοντας αυτούς που έχουν καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό.


Τώρα, όλοι αυτοί οι μεγαλοκαταθέτες, κυρίως Ρώσοι, αντιμετωπίζουν κούρεμα των χρημάτων τους έως και 30%!
Τα περισσότερα από τα χρήματα που είναι κατατεθειμένα στις κυπριακές τράπεζες ανήκουν σε πλούσιους Ρώσους, που τώρα θα χάσουν δισεκατομμύρια.
Λέγεται πως από τα περίπου €68 δις των συνολικών καταθέσεων της Κύπρου, τα €28 δις ανήκουν σε Ρώσους!
Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης, ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα παγώσουν μέχρι να αποφασιστεί το τελικό ποσοστό της φορολόγησης των καταθέσεων.
Προς το παρόν, τα ΑΤΜ στη μεγαλόνησο δίνουν μέχρι €100.
«Τα νούμερα δεν άλλαξαν… απλά έγιναν χειρότερα», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε.
Η χώρα του είναι αποφασισμένη, τόνισε, «να ξεφουσκώσει τον υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα της Κύπρου, που έφτασε να ξεπερνά το σύνολο της οικονομίας της χώρας μέχρι και επτά φορές».
«Δεν δέχομαι εκβιασμούς, από κανέναν και από τίποτα…» είπε ο Σόιμπλε.
«Γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες που έχω προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ. Αν πάρουμε λάθος αποφάσεις, τότε προσφέρουμε κακές υπηρεσίες στο κοινό νόμισμα», υπογράμμισε μιλώντας σε γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου