17.3.13

Όταν η βλακεία χτυπάει κόκκινο…


Οι ποδοσφαιριστές, άσχετα από το όποιο ταλέντο τους, και τον γενικό θαυμασμό που απολαμβάνουν για τις αθλητικές τους ικανότητες, δεν φημίζονται για το μορφωτικό ή πνευματικό τους επίπεδο.
Βέβαια, το ότι μερικοί απ αυτούς καταφέρνουν να εκλεγούν μέχρι και βουλευτές, πιο πολλά λέει για το επίπεδο των ψηφοφόρων παρά για το δικό τους.


 
Από κει και πέρα, κάποιοι εξ αυτών είναι τόσο σπάνια και σπουδαία ταλέντα, που ακόμη κι εγώ, που έχω μια αλλεργία στα είδωλα, θα τους δικαιολογούσα την οποιαδήποτε παρασπονδία.
Μιλάω όμως για ελάχιστα ξεχωριστά ταλέντα, όπως ήταν ο Μπεστ, ο Μαραντόνα, ο δικός μας ανυπέρβλητος Βάσια, και όπως είναι σήμερα ο Μέσι.
Το χάρισμα των συγκεκριμένων είναι τόσο απόκοσμο, και τόσο θεϊκό, που προσωπικά θα έκανα τα στραβά μάτια σε διάφορα ελαττώματα που οι ελάχιστοι αυτοί είχαν ή έχουν (π.χ. Μαραντόνα και ναρκωτικά).



Όταν όμως μιλάμε για έναν παίκτη του σωρού, που ξαφνικά στα 20 του την είδε «κάποιος» επειδή παίζει σε μεγάλη ομάδα, όπως ο ανεγκέφαλος Κατίδης με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς του, τότε η οποιαδήποτε επιείκεια μου πάει  βόλτα…
Μιλάμε δηλαδή για ένα ακόμη παράδειγμα μιας νεολαίας που μπορεί να εξάντλησε τις υποχρεωτικές και άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά που είναι τόσο ανιστόρητη ώστε να πιστεύει ότι ο Απόστολος Γκλέτσος κατέβασε την τουρκική σημαία από την Ακρόπολη την 28η Οκτωβρίου του 1821 (sic), ή ακόμη χειρότερο να θεωρεί τον ναζισμό, που διέλυσε την Ευρώπη (και την πατρίδα μας) ως κάτι το άξιο θαυμασμού.
Και άντε στην περίπτωση του οποιουδήποτε ανώνυμου πιτσιρικά αυτό ίσως και να μην έχει καμία σημασία, πέραν της ίδιας του της βλακείας…
Αλλά όταν κάποιος είναι προβεβλημένος αθλητής, και παίζει σε προβεβλημένη ομάδα, απολαμβάνοντας τα όσα απολαμβάνει, και που αποτελεί ίνδαλμα και πρότυπο σε χιλιάδες παιδάκια, τότε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, τουλάχιστον όσον αφορά στις δημόσιες εκδηλώσεις της βλακείας του.
Απορώ: Στο σχολείο δεν τα πήγαινε καλά. Οι γονείς του όμως δεν του είπαν ποτέ τίποτα;
Μόνο τον άφηναν να ξημεροβραδιάζεται στα γήπεδα και να κλωτσάει τα τόπι;
Και πέραν του ναζιστικού χαιρετισμού, το τατουάζ που έχει στην κοιλιά τα λέει όλα, όσον αφορά στα ιδεώδη του: Get Rich!
Μιλάμε δηλαδή για κανονικό ιδεολόγο με αρχές και οράματα…
Βρε άντε από ‘δω.
Και έτσι φτάνω στην ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, σε αυτούς δηλαδή που είναι στην Original 21, και τους βγάζω το καπέλο δημοσίως, συγχαίροντάς τους για τη στάση τους.
Ιδού λοιπόν η ανακοίνωση που εξέδωσαν, και την οποία επικροτώ και επαινώ:

Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε… και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε…
Το να χαιρετάς φασιστικά… ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !
Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας… της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών !
Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά !
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος ανάμεσά μας !
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν… οι δικαιολογίες σου το ίδιο !
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά!
ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !
“Διοικούντες“, από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !
ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ :
ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ….
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ !
ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας !
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις .
Δεν τις χρειαζόμαστε!”

Από κει και πέρα, συγχαρητήρια στις ποδοσφαιρικές αρχές, που έδρασαν άμεσα, και πέρασαν το μήνυμα, ότι καλό το ταλέντο, αλλά αν δεν συνοδεύεται και από έστω ελάχιστη φαιά ουσία, τότε ας πάει στο καλό…. και να μας γράφει.

Strange Attractor

6 σχόλια:

  1. απόλυτα σωστός, είπες αυτά που δεν έβρισκα σε όλα αυτά τα άρθρα που τον αντιμετωπίζουν σαν νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Get rich or die trying λεει το tatoo και μπορεις να καταλαβεις πως η καθοδος ειναι μια συντομοτερη οδος για τους απαιδευτους,πιο ευκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .."Get rich or die trying", μότο του μάυρου ράπερ 50 σέντ.

    Συνέλθετε κύριοι.. απαίσιο το κουνουπάκι, ωραία η κάμηλος αλλα θα μας κάτσει σε κανά λαιμό φοβάμαι..

    Αν δεν μας έχει κάτσει ήδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας αντιμετωπίσουμε τους πραγματικά επικίνδυνους, και ας σταματήσουμε να λειτουργούμε με εξιλαστήρια θύματα που μας βολεύουν, καθώς "ηρεμούν" την....κατά τα ΛΟΙΠΑ κ ο ι μ ι σ μ έ ν η μας συνείδηση...Ένα αμόρφωτο πιτσιρίκι που έκανε μια ηλίθια κίνηση η οποία συνειρμικά παραπέμπει σε κάτι - απτην αρχή ανέλαβε τις ευθύνες της ηλίθιας πράξης του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη λέγοντας ότι ήταν μια κίνηση παρορμητισμού που παρερμηνεύτηκε...προτείνω, αντί να τον τιμωρήσουμε παραδειγματικά και να υποστεί όσα θα έπρεπε άλλοι να υφίστανται...να τον διδάξουμε (και είμαι σίγουρη ότι το πήρε το μάθημά του) και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία -αντί να τον καταστρέψουμε, να του δώσουμε την ευκαιρία να επανορθώσει!!! Σκεφτείτε το λίγο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερβολες οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενταξει αρθρογραφε τον σταυρωσες ριχτου και την τελειωτικη βολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή