2.4.13

Η Χρυσή Αυγή επεκτείνεται πέραν του Ατλαντικού;


Το φανατικά αντίθετο στους μετανάστες ελληνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, έχει βάλει νέους στόχους προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των μελών του.

 
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος (που χρησιμοποιεί ένα σύμβολο παρεμφερές με την σβάστικα), αποφασίστηκε η δημιουργία πυρήνων παντού όπου υπάρχουν Έλληνες!


Το κόμμα σκοπεύει να ανοίξει παραρτήματα στη Γερμανία, στην Αυστραλία, και στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να στρατολογήσει μέλη ανάμεσα στα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων που υπολογίζεται πως βρίσκονται στην διασπορά.
Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής προσπάθεια των νεοναζιστών αυτών γίνεται στην Αμερική, όπου κατοικούν πάνω από τρία εκατομμύρια πολίτες ελληνικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων διατηρούν στενές σχέσεις με την πατρίδα τους.
Την ώρα όμως που υποτίθεται ότι το κόμμα άνοιξε γραφεία στη Γερμανία, η προσπάθειά του να κάνει το ίδιο στη περιοχή Αστόρια της Νέας Υόρκης στέφθηκε από αποτυχία.
Οι αρχηγοί των ελληνικών κοινοτήτων των ΗΠΑ απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι τα πιστεύω της δεν είναι καλοδεχούμενα σε μια κοινότητα η οποία υπέφερε πολλά από την δράση της Κου Κλουξ Κλαν, και η οποία συμμετείχε στους αγώνες για τα ατομικά δικαιώματα, με τον πνευματικό της ηγέτη αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο να συντάσσεται με και να στηρίζει τον Martin Luther King.
Όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής του Hellenic American Leadership Council, «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ δεκτοί στην κοινότητά μας. Τα πιστεύω τους είναι ξένα προς εμάς, και προς τον τρόπο ζωής μας…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου