2.4.13

Πρωταπριλιά χθες…..


Πρωταπριλιά χθες, και ως είθισται τόσο τα ελληνικά, όσο και τα διεθνή ΜΜΕ, είπαν τα ψεματάκια τους.
Ακόμη κι εμείς εδώ στον Ορθογράφο, ανεβάσαμε μια «σαχλαμάρα»… έτσι για το έθιμο!


Στα διεθνή όμως ΜΜΕ, έγινε κυριολεκτικά χαμός.
Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ψέματα που δημοσιεύτηκαν, και που τα πίστεψαν ουκ ολίγοι.


Η Google για παράδειγμα, ανακοίνωσε πως θα τερματίσει την λειτουργία του YouTube, βυθίζοντας στην απόγνωση εκατομμύρια ευκολόπιστων… οπαδών του μέσου.
Από την πλευρά του, το δημοφιλές Twitter δήλωσε με κάθε σοβαρότητα πως δεν θα επιτρέπονται πλέον τα φωνήεντα στα tweets, έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο αποτελεσματική και πιο «λιτή» μορφή επικοινωνίας.
Περιττό να πούμε πως οι αντιδράσεις υπήρξαν άπειρες, μερικές από τις οποίες οργισμένες για το «κακό που μας βρήκε».
Ο ιδρυτής του ομίλου Virgin Group, αλλά και της ομώνυμης αεροπορικής εταιρίας, ο γνωστός πλακατζής Robert Branson ανακοίνωσε «επίσημα» πως με την ευκαιρία της έναρξης πτήσεων προς την πανέμορφη Σκοτία, η εταιρία του θα εγκαινιάσει δρομολόγια με διαφανή αεροσκάφη, στα οποία το πάτωμα θα είναι από γυαλί!
Κάποιοι μερακλήδες, πλην όμως βραδύνοες, έσπευσαν στο διαδίκτυο για να προλάβουν να κλείσουν θέση!
Η «αριστερίζουσα» βρετανική εφημερίδα Guardian, συμμετείχε κι αυτή στις πλάκες, ανακοινώνοντας τα «γυαλιά Guardian», με τα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να βλέπουν τα γεγονότα, αλλά και τον κόσμο, μέσα από την οπτική της εφημερίδας!
Συμπλήρωσε μάλιστα πως τα γυαλιά αυτά θα έχουν και ενσωματωμένη «αντί-ρατσιστική τεχνολογία», η οποία θα είναι όμως προαιρετική…
Το The Local παρουσίασε ρεπορτάζ, βάσει του οποίου κάποιοι αρχαιολόγοι που κάνουν ανασκαφές στη περιοχή της Στοκχόλμης, αιφνιδιάστηκαν όταν ανακάλυψαν μέσα στο χώμα το περίφημο μυθικό σφυρί του ήρωα Θωρ!
Τέλος, η βρετανική Daily Mail ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας μάρκας χαρτιού υγείας, βασισμένης στην τηλεοπτική σειρά Greys Anatomy,  με την ονομασία 50 Shades of Grey, όπου η κάθε απόχρωση του γκρι θα έχει το όνομα ενός από τους χαρακτήρες της σειράς…
Όπως μάλιστα ανέφερε εκπρόσωπος της «εταιρίας», όπως και ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή, έτσι και τα ρολά θα είναι «σφιχτά τυλιγμένα, και θα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ξεδιπλώσουν….».

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου