9.4.13

Ποιος χρωστάει σε ποιον;


Όπως γράφει το γερμανικό Spiegel, η Ελλάδα μάλλον ανακάλυψε έναν νέο τρόπο για να λύσει το πρόβλημά της με τα χρέη.
Να αναγκάσει τη Γερμανία να της πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρονίζουν επί δεκαετίες…


Όπως φαίνεται, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε μια άκρως μυστική έρευνα, η τελική έκθεση του οποίου μιλάει για τεράστια ποσά που οι Γερμανοί χρωστούν στη χώρα εξαιτίας του Β’ Π.Π.


Αν και η εφημερίδα το Βήμα, που δημοσίευσε την μυστική έκθεση των 80 σελίδων δεν αναφέρει ακριβές ποσό, εν τούτοις οι ελληνικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για $210 δισεκατομμύρια.
Ή αλλιώς το 80% του ελληνικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα ουδέποτε αποζημιώθηκε για τα δάνεια που υποχρεώθηκε να παράσχει στη Γερμανία, ή για τις βλάβες τις οποίες υπέστη στη διάρκεια του πολέμου.
Η τελική έκθεση είναι αποτέλεσμα  «ξεψαχνίσματος»  190.000 σελίδων εγγράφων, πολλών από αυτών νομικών και δικαστικών ντοκουμέντων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν επί χρόνια καταχωνιασμένα σε κρατικές αποθήκες και αρχεία.
Από την πλευρά της, η Γερμανία δεν δείχνει καμιά προθυμία να συμμορφωθεί, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να επιμείνει, μη θέλοντας να διαταράξει τις σχέσεις της με το Βερολίνο που αυτή την εποχή ηγείται της πανευρωπαϊκής μάχης για τη σωτηρία του ευρώ.
Όπως ανέφερε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, «δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να τα βάλουμε με τους Γερμανούς»!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου