22.5.13

Ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται η τεχνολογία και ο μύθος.


Η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του Xbox της Microsoft είναι γεγονός.
Η εταιρία το αποκάλυψε χθες, τονίζοντας τις βελτιωμένες δυνατότητές του στην διασκέδαση, και μάλιστα το αποκαλεί «όλα σε ένα σύστημα για παιχνίδια, ταινίες, και διασκέδαση».



Παράλληλα ανακοίνωσε και την έναρξη μιας αποκλειστικής και ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής (Halo TV) που παραγωγός της θα είναι ο πολύς Steven Spielberg, ο οποίος δήλωσε πως η όλη αυτή εξέλιξη αποτελεί «ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται η τεχνολογία και ο μύθος».


Το νέο σύστημα θα ονομάζεται XBox One και όχι 720, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι της Microsoft, η νέα συσκευή θα συνομιλεί με όλες τις υπόλοιπες που βρίσκονται μέσα στο λίβινγκ ρουμ μας.
Και θα μας επιτρέπει να μεταβαίνουμε άμεσα και χωρίς προβλήματα από την τηλεόραση στα παιχνίδια, στο Skype, ή στο διαδικτυακό σερφάρισμα, ενώ θα μπορούμε να κάνουμε και όποια δυο από τα παραπάνω θέλουμε, ταυτόχρονα!
Επίσης, η νέα πολυσυσκευή θα ενσωματώνει φωνητικές εντολές καθώς και εντολές μορφασμών (gesture commands) μέσω των νέων ειδικών χειριστηρίων που θα τη συνοδεύουν.
Αυτά τα χειριστήρια (Kinect gesture controls) θα είναι τόσο ακριβή, που θα καταλαβαίνουν πότε ο παίκτης στρίβει τον καρπό του ή μετατοπίζει το βάρος του!
Θα μπορεί να υπολογίζει ακόμη και τα καρδιοχτύπια του…
Πέραν των παραπάνω, το σύστημα θα διαθέτει και έναν οδηγό τηλεοπτικών προγραμμάτων χάρη στον οποίο δεν θα χρειάζεται ο χρήστης να θυμάται τους αριθμούς ή τα προγράμματα των καναλιών. Με προφορικές εντολές, η συσκευή θα μας πληροφορεί τι παίζει και που, και θα αλλάζει κανάλια αν της το ζητήσουμε.
Μια άλλη καινοτομία του νέου XBox One θα είναι ένα DVR αποκλειστικά (dedicated) για παιχνίδια, το οποίο θα διατηρεί στη μνήμη του ότι κάνουμε και ότι πετυχαίνουμε παίζοντας.
Όσον αφορά σε νέα παιχνίδια, δεν ακούστηκε τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από μια ανανεωμένη έκδοση του περίφημου Call of Duty, στην οποία θα υπάρχει ένας σκύλος σύντροφος, που σχεδιάστηκε ψηφιακά με βάση τις πραγματικές κινήσεις ενός αληθινού σκύλου.
Τέλος, η αρχιτεκτονική της νέας «παιχνιδομηχανής» θα είναι κάτι σαν τρία λειτουργικά συστήματα σε ένα: Το Xbox, τα Windows, και ένα τρίτο που θα συνδέει αυτά τα δυο μεταξύ τους.
Και ποιο θα είναι το μεγάλο του μειονέκτημα;
Μάλλον το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να «τρέξει» παιχνίδια και εφαρμογές από προηγούμενες κονσόλες Xbox.
Τι να κάνουμε;

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Αν μη τι άλλο φάνηκε πόσο γραμμένους έχει πλέον η MS τους gamers. Και μόνο η χρήση GDDR5 (optimized για γραφικά) έναντι DDR3 μνήμης (optimized για χρήση από την CPU) δείχνει ότι η Sony έχει μεγαλύτερο focus στα παιχνίδια, παρά στο να μπορώ να λέω στην παιχνιδομηχανή μου "Βάλε Τράγκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή