12.7.13

Αναίτιες δολοφονίες σκύλων.



Ξέρω πολύ καλά ότι το θέμα της παρούσας ανάρτησης δεν αγγίζει τον μέσο Έλληνα.


Και αυτό διότι είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη η «φιλοζωία» μας.
Οι θάνατοι σκυλιών από φόλες κλπ είναι καθημερινοί, όπως καθημερινά είναι και τα περιστατικά βασανισμού ζώων, χωρίς να ιδρώνει το αυτό κανενός.
Τέλος πάντων…
Στην Αμερική λοιπόν, όπου η εγκληματικότητα ήταν ευθύς εξ αρχής υψηλή, οι εκεί αρχές προσαρμόστηκαν γρήγορα, και έτσι η αμερικανική αστυνομία είναι οργανωμένη, παντοδύναμη, και πάνω απ όλα αποτελεσματική, πάντα σε σχέση με τον τεράστιο ετερόκλητο πληθυσμό και την δυσανάλογα μεγάλη και σκληρή εγκληματική δραστηριότητα.
Όποιος θέλει το διαπιστώνει παρακολουθώντας τις ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές που βασίζονται σε διάφορα βίντεο (και στο youtube) μέσα από τα περιπολικά, που καταγράφουν την κάθε αστυνομική επιχείρηση.




Με το παραμικρό συμβάν, η κινητοποίηση είναι άμεση, και ολόκληρη δύναμη περιπολικών σπεύδει για να αντιμετωπίσει τους κακοποιούς.
Το αντίθετο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας, που αν και διαθέτει περίπου 50.000 αστυνομικούς, αν κάποιος καλέσει το 100, στην καλύτερη περίπτωση θα έρθουν δυο βαριεστημένοι αστυφύλακες μετά από μισή ή μια ώρα, και στη χειρότερη κανείς και ποτέ.
Παρά την αμερικανικών επιπέδων (πλέον) εγκληματικότητά μας.
Λες και η ΕΛ.ΑΣ το έχει πάρει ήδη το μήνυμα, και προσαρμόζεται σε συριζέϊκους αστυνομικούς ρυθμούς, που δεν θέλουν αστυνομία,  έτοιμη ακόμη και να αφοπλιστεί από μόνη της.
Πάντως, μέσα στην αποτελεσματικότητά της, η αμερικανική αστυνομία είναι και δεόντως υπερβολική.
Σε βαθμό μακακίας.
Τα περιστατικά χρήσης αναίτιας βίας είναι πάμπολλα, και πολλά εξ αυτών καταγεγραμμένα.
Ένας τομέας στον οποίον είναι ιδιαζόντως σκληροί οι Αμερικάνοι αστυνομικοί, και που τελευταία τείνει να γίνει μάστιγα, είναι η αναίτια (πολλές φορές) δολοφονία σκύλων.
Κατοικίδιων συνήθως.
Οι αστυνομικοί λοιπόν της Αμερικής σκοτώνουν σκυλιά πολύ περισσότερες φορές από όσες νομίζει ο κόσμος.
Και τις περισσότερες φορές, χωρίς καν να υπάρχει απειλή.
Υπάρχουν περιστατικά που ραγίζουν τις καρδιές, ακόμη και όσων δεν είναι φιλόζωοι.
Όπως για παράδειγμα οι δολοφονίες κατοικιδίων μέσα σε σπίτια και αυλές, όταν εισέρχονται αστυνομικοί για οποιονδήποτε λόγο.
Ή ακόμη και η εν ψυχρώ δολοφονία δεμένων σκύλων.
Ή μια πρόσφατη περίπτωση δολοφονίας ενός υπέργηρου σκυλάκου μέσα σε σπίτι, και μάλιστα κλειδωμένου στην τουαλέτα!
Υπάρχει και η περίπτωση της αναίτιας δολοφονίας ενός μικροσκοπικού dachshund, που κάποιος αστυνομικός το πυροβόλησε διότι … του γρύλισε!
Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται αυτό τον καιρό προς συζήτηση στην Αμερική έχει να κάνει με το ότι όλες αυτές οι αναίτιες δολοφονίες σκυλιών είναι νομότυπες, και βασίζονται σε αστυνομικές διαδικασίες εν ισχύ.
Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα γράφει σε άρθρο του στο The Reason  ο A. Barton Hinkle.
Όπως αναφέρει, «οι αστυνομικοί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι όσον αφορά στη χρήση νόμιμης βίας απέναντι σε ανθρώπους.
Πόσοι όμως έχουν την παραμικρή εκπαίδευση στην αντιμετώπιση κατοικίδιων;
Η απάντηση είναι ελάχιστοι…».
Και δεν μιλάμε για μεμονωμένα σπάνια περιστατικά.
Τα τελευταία εννέα χρόνια, μόνο στη πόλη Milwaukee, η αστυνομία σκοτώνει κατά μέσο όρο έναν σκύλο κάθε εβδομάδα!
Μάλιστα, σε μια πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρεται πως η πλειονότητα των περιστατικών θανατηφόρας βίας εκ μέρους αστυνομικών, αφορούν τον θάνατο κατοικιδίων!
Κυρίως ακίνδυνων μικρών σκυλιών.
Αλλά και επικίνδυνοι να ήταν οι κατοικίδιοι σκύλοι, η δολοφονία τους είναι περιττή, αφού σπάνια τα δαγκώματα τους προκαλούν ζημιά, ή τα θύματα χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης.
Για αυτό, καταλήγει το άρθρο, ήρθε επιτέλους ο καιρός να εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί σε μεθόδους ελέγχου των σκυλιών που συναντούν εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στα όπλα τους.
(δείτε και το βίντεο).

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου