12.7.13

Κοστολογώντας τον πόνο….



Λέμε για τα διάφορα λαμόγια της Ελλάδας, και συνεχώς γκρινιάζουμε για τα φακελάκια και την ανάλγητη κερδοσκοπία στον χώρο της υγείας, όπου με τον θάνατο του ΕΟΠΥ, και την παράλυση του ΕΣΥ, ο μέσος Έλληνας είναι πλέον έρμαιο των γυπών της υγείας.



Και όμως υπάρχουν και χειρότερα.
Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην κοντινή μας (από πλευράς διαφθοράς) αφρικανική Ζιμπάμπουε…


Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα έκθεση περί παγκόσμιας διαφθοράς, στη Ζιμπάμπουε συμβαίνει κάτι το σχεδόν απίστευτο.
Ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο χρεώνει τις γυναίκες που γεννούν $5 για κάθε φορά που πονάνε ή μάλλον που φωνάζουν από τους πόνους του τοκετού!!!!!
Θεωρητικά, η χρέωση αυτή δικαιολογείται για να αποφεύγονται οι δήθεν πόνοι, που οφείλονται στον φόβο και στον πανικό της στιγμής, αλλά στη πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι να ανεβαίνει κάθετα ο τελικός λογαριασμός της γέννας.
Τα νοσοκομεία της χώρας συνήθως χρεώνουν την κάθε γέννα $50, ποσό που δεν ακούγεται υψηλό, εκτός και αν λάβουμε υπόψη πως αντιστοιχεί στο 1/3 του μέσου ετήσιου εισοδήματος ενός πολίτη.
Έτσι, σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες προτιμούν να αποφεύγουν τα νοσοκομεία, και γεννούν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν 8 από αυτές κάθε μέρα σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω επιπλοκών του τοκετού.
Βλέπω τις ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας να εφαρμόζουν σε λίγο κι αυτές την εν λόγω χρέωση…
Πολύ θέλει;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου