10.7.13

Έχουμε χούντα … αφού!



Ή αλλιώς «Έλα Αλέκο…».

Σήμερα αισθάνομαι εθνικά ταπεινωμένος.
Τιποτένιος… χρησιμοποιημένος, που λένε κι οι Αμερικάνοι.
Είμαι όμως θυμωμένος και έμπλεος οργής, και αυτό μάλλον φαίνεται  προς τα έξω (μου το είπε και η σύζυγος πρωί πρωί).
Μάλιστα, από το πρωί έχω και ταχυκαρδίες.
Που ούτε η διπλή δόση βαλεριάνας, ούτε το βραχιολάκι που μου πήρε ο Δαναός, δεν μπόρεσαν να ρεγουλάρουν.
Θέλω να δείρω κάποιον. Κατά προτίμηση κάποιον μνημονιακό υπουργό.
Γιατί;
 



Διότι μέσα στον καταιγισμό των κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα, μέσα στο μπαράζ κατραπακιών που δέχεται καθημερινά ο μέσος Έλληνας, μια είδηση πέρασε στα ψιλά, χωρίς να της δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα που της πρέπει.
Μια είδηση που αποτελεί λαμπερό φάρο ελπίδας μέσα στο μαύρο σκοτάδι εθνικής κατρακύλας που ζούμε.
Κι αυτό συμβαίνει μάλλον διότι τα αργυρώνητα ΜΜΕ της πατρίδας μας, θέλουν να πνίξουν κάθε γνήσια φωνή αντίστασης στην λαίλαπα της τροϊκανής χούντας που μας κυβερνά.


Αναφέρομαι στην ηρωική πράξη του ακρίτα της ενημέρωσης Αλέκου Μάρκελου (όχι αυτού της φωτό, αλλά αυτόν βρήκα, και εν πάση περιπτώσει κι αυτός Μάρκελος είναι).
Αυτού δηλαδή του μοναχικού ρεπόρτερ, που εκεί στην μακρινή εσχατιά, στην Αυστραλία, στην χώρα down under, δίνει εδώ και καιρό την μάχη του για να έχουν οι Έλληνες έγκαιρη και πάνω απ’ όλα έγκυρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της μακρινής αυτής ερημιάς.
Όπως για παράδειγμα ο κίνδυνος εξαφάνισης των ντίνγκο, ή η αλλοπρόσαλλη σεξουαλική συμπεριφορά των χαριτωμένων κοάλα, και άλλα τέτοια πολλά.
Τα γεγονότα στην Αυστραλία τρέχουν, και χάρη στην εκεί παρουσία του ανταποκριτή της ΕΡΤ Μάρκελου, τα μαθαίνουμε αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στα ιδιωτικά κανάλια, ή στο ίντερνετ.
Ή τουλάχιστον τα μαθαίναμε μέχρι χθες…
Διότι, αίφνης,  έρχεται η ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά, η ξεπουλημένη στα γερμανικά συμφέροντα (βλ. Lidl), και τι κάνει;
Καταργεί δικτατορικά την δημόσια τηλεόραση, που όπως είπε και ο άλλος Αλέκος (ο Αλέξης) ούτε οι Γερμανοί δεν είχαν τολμήσει να το κάνουν επί κατοχής, και καταργεί μονομερώς τόσο την δική μας ενημέρωση, όσο και την οικογενειακή γαλήνη του Μάρκελου.
Κάτι που υπογραμμίζει με έμφαση (και καλά κάνει) ο ίδιος ο Αλέκος, σε μηνυτήρια αναφορά που καταθέτει εναντίον του επικίνδυνου Σαμαρά, και που δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Και καλά που πρόλαβε, διότι σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες που έχω από το Μαξίμου, ο ανεξέλεγκτος Σαμαράς αναμένεται οσονούπω να καταργήσει και το facebook, έτσι για το δικό του γαμώτο!
Για να δείξει στα αφεντικά του ότι είναι πιο τροϊκανός κι από την ίδια την τρόικα.
Μιλάμε για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί ποτέ η χώρα μας.
Μιλάμε, όχι για προδοσία, αλλά  για εθνική θλίψη!
Μιλάμε για κατάντια…
Και εκεί που ο οποιοσδήποτε νουνεχής Έλληνας πατριώτης, που παρακολουθεί συγκλονισμένος τον εθνικό μας ξεπεσμό, θα περίμενε να ξεσηκωθούν κι οι πέτρες, ή έστω το ΠΑΜΕ, τι βλέπουμε;
Πως οι πάντες ποιούν την νήσσαν.
Που είναι τα κόμματα;
Που είναι τα κινήματα;
Που είναι οι αγανακτισμένοι;
Που είναι ο Πάντζας (ή έστω η Φόνσου);
Πουθενά.
Τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Τα έχουν κάνει πλακάκια με την εξουσία.
Και αφήνουν μόνο του τον Αλέκο Μάρκελο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Να μηνύσει τον Σαμαρά (νομίζω για παραβίαση οικογενειακής γαλήνης, αλλά δεν είμαι σίγουρος), δημιουργώντας ένα ιστορικό νομικό προηγούμενο, ανάλογο με εκείνο της μήνυσης που είχε καταθέσει κάποτε κατά της απριλιανής χούντας ο Αλέξανδρος (Αλέκος κι αυτός) Λυκουρέζος (ο πρώην πεθερός του Γκλέτσου).
Μια μήνυση που έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Μπας και επιτέλους μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Μπας και επιτέλους ξυπνήσει και αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη, νουθετώντας κατάλληλα αυτόν τον μασκαρά που μας το παίζει και πρωθυπουργός.
Που έπνιξε μονοκονδυλιά την εθνική μας ενημέρωση, στέλνοντας στο ταμείο ανεργίας τους μοντέρ και μακιγιέρ βάρδιας, που στέγνωναν  την ψυχή τους για να έχουμε εμείς ενημέρωση και πολιτισμό (το είπε χθες και η Βέρα Κρούσκα).
Ενώ παράλληλα, αφήνει έκθετο τον επονομαζόμενο και φάρο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας Αλέκο, μαζί με την σύζυγό του, που χρόνια τώρα εξόριστοι στην μακρινή ξενιτιά, ανάμεσα σε άγριους ιθαγενείς και περίεργα ζώα,  αποτελούν τον μοναδικό συνδετικό κρίκο της ομογένειας με την μητέρα πατρίδα.
Ντροπή.
Τίποτα άλλο.
Και όχι μόνο στον ξεδιάντροπο πρωθυπουργό, που παίζει με την οικογενειακή γαλήνη κάποιων ακάματων εργατών της πένας, αλλά κυρίως στα πουλημένα ΜΜΕ της χώρας, που αντί να σταθούν στο δράμα του Αλέκου, αντί να το κάνουν παντιέρα επανάστασης, αυτά το έπνιξαν.
Ούτε καν η πασιονάρια της δημοσιογραφίας κα Καλογεροπούλου δεν έβγαλε κιχ.
Ούτε καν ο … Αντώναρος!
Αλλά αυτά είναι τα ΜΜΕ μας.
Που μας χειραγωγούν γλύφοντας τον Στουρνάρα, και παίζοντας το παιχνίδι της Μέρκελ, του Φούχτελ, και του … Κυριάκου.
Λες και δεν τα ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αυστραλία.
Λες και δεν έχουμε χούντα… αφού.



Καλά όμως που υπάρχει ο ελεύθερος Ορθογράφος, όπως μας λέει ο κόσμος σε άπειρα μηνύματα, που κόντρα στα άνομα συμφέροντα της διαπλοκής, αναδεικνύει τα καίρια εθνικά ζητήματα, και διορθώνει όσο μπορεί τις κατάφωρες αδικίες.
Μαζί με την Κουντουρά (να τα λέμε αυτά).
Τιμή και δόξα λοιπόν στον Αλέκο.
Που σαν άλλη κυρά της Ρω, διασφαλίζει το αταλάντευτο κυμάτισμα της γαλανόλευκης στην άλλη άκρη του πλανήτη.
Παλεύοντας με αγριεμένους ιθαγενείς, και λυσσασμένα καγκουρό.
Για την Ελλάδα.
Για την δημόσια τηλεόραση.
Για τον πολιτισμό.
Κι ας ελπίσουμε τέλος, πως η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της, και όταν η υπόθεση αυτή φτάσει στο ακροατήριο,  θα βρεθεί κάποιος νέος Τερτσέτης (ή έστω Σαρτζετάκης) και  θα τιμωρήσει τον άθλιο εναγόμενο, τον σαλτιμπάγκο αυτό της πολιτικής.
Αμήν!
Χικ….

Strange Attractor (θυμωμένος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου