3.7.13

Οι συνιστώσες αντιστέκονται!



Τη διαφωνία τους με την αυτοδιάλυση των συνιστωσών εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής τριών εξ αυτών.
Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος, εκφράζουν εκ μέρος των Ενεργών Πολιτών, της ΚΕΔΑ και της ΔΕΑ αντίστοιχα την ανησυχία τους από την επιμονή στην ‘αυτοδιάλυση’ των συνιστωσών, δηλώνοντας «υπέρ του ενιαίου φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις».



«Σημειώνουμε ότι η «αυτοδιάλυση» είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες.
Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο», υποστηρίζουν, θυμίζοντας ότι από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, οι «συνιστώσες» αποδείχθηκαν πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
«Άνοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά – άλλοι δημιούργησαν…».



Θυμίζουν ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα του «ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών» στις εκλογές του 2012, αλλά και τις οργανώσεις των μελών, την αρχή «1 μέλος – 1 ψήφος» και την καθιερωθείσα διαδικασία λήψης αποφάσεων που ακολούθησαν.
Για την ‘ανοιχτή διαδικασία’ που επελέγη και την ανάγκη ενότητας στη δράση όλης της Αριστεράς, σημειώνουν ότι «η διαδικασία αυτή που αφορά οργανώσεις, κόμματα, ανένταχτους-ες αγωνιστές και αγωνίστριες που δεν έχουν κάνει την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να τεθεί σε δοκιμασία με βιαστικές και αυθαίρετες προτάσεις όπως αυτή περί διάλυσης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ».
Κατόπιν τούτων ,καλούν όλους τους συντρόφους τους, να αποσύρουν από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα ‘αγκάθι’ –όπως το ονομάζουν- που κατά την άποψή τους δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα, αντίθετα «μπορεί να δημιουργήσει μία σοβαρή κρίση»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου