23.8.13

Ταξικές προκαταλήψεις και … σκύλοι!



Όπως μαθαίνουμε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, η οικογένεια Ομπάμα υιοθέτησε ένα νέο πανέμορφο σκυλί, ράτσας Portuguse Water Dog.
Αν όμως οι Ομπάμα ήθελαν να επηρεάσουν θετικά, θα έπρεπε να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο pit bull από την φιλοζωική…



Τα pit bull είναι καταπληκτικά σκυλιά, και εξόχως αμερικανικά, γράφει η Susan Nusser στο Salon.
Δυστυχώς όμως, συνεχίζει, συνήθως αποκλείονται από τις ιδιωτικές φιλοζωικές εταιρίες, οι οποίες προτιμούν να διαθέτουν πιο φιλικές, και πιο δημοφιλείς ράτσες προς υιοθεσία, με αποτέλεσμα τα καημένα τα pit bull να καταλήγουν στις δημόσιες φιλοζωικές εταιρίες, μαζί με άλλα άρρωστα, τραυματισμένα, και γενικώς ανεπιθύμητα σκυλιά, όπου και θανατώνονται τρείς με τέσσερις φορές περισσότερο από κάθε άλλη ράτσα.


Γιατί όμως κανείς δεν τα θέλει για το σπίτι του;
Επειδή, σύμφωνα με την Nusser, για την λευκή Αμερική των μεσοαστικών και μεγαλοαστικών προαστίων, η συγκεκριμένη φυλή σκύλων εκπροσωπεί τον μη λευκό, φτωχό, άρρενα κάτοικο του υποβαθμισμένου κέντρου των πόλεων, και όλα τα προβλήματα που αυτή θέλει να αποφύγει, διότι τα φοβάται.
Οι αμερικανικές πόλεις συνεχώς προσπαθούν να απαγορεύσουν τη συγκεκριμένη ράτσα, ενώ τα ΜΜΕ δημοσιοποιούν ιστορίες για αυτά, που είναι γεμάτες από ταξικά και φυλετικά στερεότυπα.
Πρόσφατα μάλιστα, ένα άρθρο του Dan Savage στο Stranger ανέφερε: «Τα pit bull θα πρέπει να βράζονται ζωντανά, όπως οι αστακοί, και να τα ταίζουμε στους ηλίθιους ιδιοκτήτες τους…»!
Όπως όμως καταλήγει η Susan Nusser, «τα κατοικίδια θα πρέπει να μας υπενθυμίζουν την ανθρωπιά, που είναι κοινή για όλους, και όχι τις φοβίες και την διαφορετικότητα.
Για αυτό, αν ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να αποδείξει κάτι θετικό, θα πρέπει να αφήσει τα καθαρόαιμα για τους αριστοκράτες, και να πάει στη πλησιέστερη φιλοζωική της περιοχής του να πάρει ένα pit bull…».

Απόδοση S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου