4.5.14

172 ιστορικά αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!



Μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται  και φιλοξενεί ακόμη μια σημαντική διεθνή εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας, που αποδεικνύει και πάλι ότι η χώρα μας πραγματικά βρίσκεται στο τέλος του τούνελ.



Αναφέρομαι στο περίφημο Tour Amical, που για το 2014 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην ανοιξιάτικη Ελλάδα…




Πρόκειται για μια περιηγητική«σύναξη» κάποιων φίλων, που ξεκίνησε το 2001, και που σήμερα αποτελεί μια διεθνή εκδήλωση ύψιστης σημασίας και μεγάλου αυτοκινητιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η φετινή διοργάνωση, που συντονίζεται από τον Manu Stappaerts, αριθμεί 172 κλασικά αυτοκίνητα «αντίκες», από όλο τον κόσμο, κυρίως από Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, που θα κάνουν τον γύρο της Ελλάδας από τις 8 ως τις 14 Μαίου, με αφετηρία το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης!



Μιλάμε για αυτοκίνητα μεγάλης ιστορικής αξίας, που θα καταφτάσουν το βράδυ της 7ης Μαίου στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οδικώς από διάφορα σημεία της Ευρώπης, όπου και θα περιμένουν τους 344 ιδιοκτήτες οδηγούς και συνοδηγούς τους, οι οποίοι θα αφιχθούν με δυο πτήσεις τσάρτερ το πρωί της 8ης.
Λίγο αργότερα, κατά το μεσημεράκι, θα δοθεί η εκκίνηση μπροστά από τον χώρο του αερολιμένα, με την όλη εκδήλωση να μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ.
Τα αυτοκίνητα θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, και θα ξεκινήσουν το ιδιότυπο αυτό «ράλι» κινούμενα προς Δελφούς, Πάργα, Βόλο, Μετέωρα, κλπ.


Ο τερματισμός θα γίνει στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό στάδιο, στις 10 Μαίου.
Η όλη διοργάνωση συντονίζεται από τους ΟΤΑ, το υπουργείο Τουρισμού, και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (αερολιμενικός έλεγχος) του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης του αεροδρομίου.

S.A.
Για περισσότερα δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου