9.9.14

Ανόητος, πονηρός, ή απλά Σύριζα;



Είναι από αυτά που τα ακούς να εκφωνούνται στις ειδήσεις, με φωνή σοβαρή και αγέλαστη, και μένεις προς στιγμήν κι αναρωτιέσαι αν άκουσες καλά ή το φαντάστηκες: «Δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, αλλά θα αγωνιστούμε ώστε να διαλυθεί μόνο του».



Αφαιρείς το πλαίσιο των συμφραζομένων μέσα στο οποίο ειπώθηκε αυτό το περισπούδαστο και συλλογίζεσαι τι μπορεί να είναι στον κόσμο μας ο άνθρωπος που εκστομίζει κάτι τέτοιο και δεν ντρέπεται.




Μας βεβαιώνει, κατ’ αρχάς, ότι δεν θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ ― και ευτυχώς, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνα ηλίθιο.
Μια ματιά στα δελτία ειδήσεων εξηγεί γιατί.
Οταν η Δύση και το σύστημα με το οποίο λειτουργεί δοκιμάζονται από νέες και πολύ σοβαρές απειλές, σχεδόν ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως θα ήταν αυτοκαταστροφικό για μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας να εγκαταλείψει τη συμμαχία που κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο και, ουσιαστικά, έθεσε τέλος στην αιματηρότερη και δαπανηρότερη αναμέτρηση της παγκόσμιας ιστορίας, η οποία επεκτάθηκε σχεδόν σε ολόκληρο τον εικοστό αιώνα.
Οχι, λοιπόν.
Δεν θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ.
Θα κάνουμε όμως κάτι πιο φιλόδοξο, μέσα στο πλαίσιο της ηλιθιότητάς μας: θα αγωνιστούμε για να διαλυθεί μόνο του!
Το γεγονός ότι η ήττα του κομμουνισμού στον Ψυχρό Πόλεμο δεν έφερε το περίφημο εκείνο «τέλος της Ιστορίας» είναι ένας παραπάνω λόγος ώστε το ΝΑΤΟ, ως συσσωρευμένη πείρα και τεχνογνωσία της Δύσης περί την άμυνά της, να είναι περισσότερο απαραίτητο σήμερα.
Την αναγκαιότητα του ΝΑΤΟ επιβάλλουν η ρευστότητα και οι ανεξέλεγκτες ανακατατάξεις που συμβαίνουν στη γεωγραφική περιφέρεια της Δύσης.
Ωστόσο εμείς, εξοπλισμένοι με την ευήθεια της ουτοπίας, θα το κάνουμε (όχι μόνοι, μαζί με άλλους, προφανώς...) να διαλυθεί μόνο του!
Πώς; Θα τους μιλήσουμε με το καλό, θα τους εξηγήσουμε.
Δεν πειράζει αν δεν μας καταλάβουν, εμείς θα φωνάξουμε.
Θα κάνουμε διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.
Θα κατεβάσουμε και τον Γλέζο αυτοπροσώπως!
Πόσο θα αντέξουν, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, να μαζεύονται το πολύ πεντακόσιοι κακομοίρηδες στο Σύνταγμα και να ζητούν αυτοδιάλυση του ΝΑΤΟ;
Πόσο θα αντέξουν τον Γλέζο να τους κουνάει το δάκτυλο;
Κάποια στιγμή θα πουν: «Ως εδώ ήταν. Δεν πάει άλλο» και θα αποφασίσουν να διαλυθούν.
Για να μπορεί να βγαίνει δημοσίως και να λέει κάτι που προϋποθέτει όλα τα παραπάνω πρέπει ή να είναι ανόητος, δηλαδή να μην ξέρει για τι μιλάει, ή απατεών, δηλαδή εν γνώσει του να πουλάει στον κόσμο μια βλακεία που ακούγεται ευχάριστα, ή, τέλος, να είναι ΣΥΡΙΖΑ.
Στην προκειμένη περίπτωση, είναι οπωσδήποτε το τρίτο, διότι ο Δημήτρης Βίτσας που εκστόμισε την ανεπανάληπτη αρλούμπα είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ (Τσιπριστές-Λαφαζανιστές).
Τι από τα άλλα δύο μπορεί επίσης να είναι, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του...

Στέφανος Κασιμάτης

ΥΓ- Εγώ θυμάμαι και κάτι άλλο που είχε εκστομίσει κάποιο λαμπρό στέλεχος του Σύριζα πριν από μήνες (δεν θυμάμαι ποιος), όταν σε απάντηση για το πώς θα πορευτούμε αν μειώσουμε τις (υψηλότατες ομολογουμένως) αμυντικές δαπάνες μας στο ελάχιστο, είπε με στόμφο: «Μα θα ρισκάρουμε με τους Τούρκους…».
Αδέλφια μας είναι εξάλλου, προσθέτω εγώ ο ποταπός….
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου