5.9.14

Αλέξης: Και Τσοβόλας, και … Καμμένος! Δυο σε ένα…



Ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου.
Πώς μπορεί ο Τσίπρας να είναι ταυτόχρονα… Τσοβόλας και Καμμένος;
Πώς γίνεται δηλαδή από τη μια να τάζει τα πάντα σε όλους και από την άλλη να ετοιμάζει κομπρεμί με τους Ανεξάρτητους Εξαρτημένους;



Κι όμως γίνεται όταν ο λαϊκισμός και η βουλιμία της εξουσίας έχουν αντικαταστήσει τη σοβαρότητα που θα πρέπει να έχει ένα κόμμα εξουσίας αλλά και την επαναστατικότητα που θα έπρεπε να έχει ένα κόμμα της Αριστεράς.
Κι όσο περνά ο καιρός αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Αλέξης είναι το χειρότερο υβρίδιο πασοκισμού και λαϊκοδεξιάς, φαινόμενα που έστησαν το μεταπολιτευτικό σάπιο πολιτικό σύστημα.



(Προ)χθες ο Τσίπρας συνάντησε τους βιομήχανους, ενώ πριν είχε συναντήσει τους λεγόμενους κοινωνικούς φορείς, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και δε συμμαζεύεται.
Και όλως περιέργως συμφώνησε με όλους και όλοι συμφώνησαν μαζί του.
Στους εργαζόμενους έταξε προσλήψεις, όχι απολύσεις, αυξήσεις βασικών μισθών, μείωση φορολογίας, επαναφορά όσων απολύθηκαν (και αυτών που ήταν επίορκοι άραγε;), όχι στην αξιολόγηση, ότι θα σκίσει τα μνημόνια και ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην εποχή που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.
Στους βιομήχανους, ήτοι τον Φέσσα, τον Καλλιτσάντση, τον Μυτιληναίο, τον Καραμούζη (όλοι άξια τέκνα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, κρατικοδίαιτης ενίοτε) ο Τσίπρας παρουσίασε τις… πέντε εγγυήσεις της κυβέρνησης της Αριστερά.
Δηλαδή:
• επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ,
• αύξηση της κατώτατης σύνταξης και του επιδόματος ανεργίας,
• επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και κατάργηση των αντεργατικών νόμων,
• κατάργηση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
• αποκατάσταση των απολυμένων
Είπε επίσης ότι στόχος της διαπραγμάτευσης της αριστερής κυβέρνησης είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της χώρας, περίοδος χάριτος (moratorium) στην εξυπηρέτησή του και ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους του.
Από την πλευρά της διοίκησης του ΣΕΒ τονίστηκε προς τον κ.Τσίπρα η ανάγκη διαμόρφωσης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ευρύτατης αποδοχής με πέντε άξονες.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θόδωρος Φέσσας, το σχέδιο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας, πρέπει να είναι ευρύτατης αποδοχής και ο ΣΕΒ προτείνει να περιλαμβάνει 5 βασικούς πυλώνες: τη χρηματοδότηση της οικονομίας σε συνάρτηση με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, τη φορολογική πολιτική, τη βιομηχανική πολιτική, την ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από ένα νέο κοινωνικό διάλογο και την ενεργειακή πολιτική.
Κάπου εκεί είπαν ότι θα ξαναβρεθούν και η ζωή συνεχίζεται στον… πλανήτη Αρη.
Γιατί όσα καταλάβατε εσείς περί σύγκλισης τόσα καταλάβαμε κι εμείς.
Αφού είπαν ότι συμφωνούν όμως εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα το υβρίδιο Τσιπροτσοβόλας θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για χρόνια.
Αυτό το υβρίδιο συναλλάσσεται ήδη με το άλλο άκρο της πασοκαρίας, τη λαϊκοδεξιά των συνωμοσιολόγων που πιστεύουν ότι καταγγέλλουν το ξένο κεφάλαιο, τους Εβραίους, τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ για όλα τα δεινά της χώρας.
Κάτι ψευτοκαραμανλικοί σαν τον Καμμένο και κάποιοι άλλοι ψεκασμένοι έχουν γίνει οι καλύτεροι συνομιλητές του Τσίπρα. 



Και σύμφωνα με το «τέρας» της επικοινωνίας κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Αλέξη, είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να μπουν στην κυβέρνηση της αριστεράς.
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, τους άλλους κεντρώους ή ακόμη και τη ΝΔ, και μπορεί να παίζει… μπιρίμπα με τον Καμμένο.
Είναι ή δεν είναι αυτό ενδεικτικό του άκρατου λαϊκισμού και της βουλιμίας για την εξουσία;
Είναι ή δεν είναι το χειρότερο προϊόν που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα μετά τον Ανδρέα και κάποιους άλλους περιθωριακούς πολιτικούς που τους απέβαλε η ίδια η ζωή;
Οχι ότι μας πέφτει λόγος αλλά ο Τσίπρας έχει πάρει λάθος δρόμο. Κι αν είναι να κυβερνήσει τη χώρα με τις ευλογίες του λαού να το κάνει.
Όμως η Ελλάδα δεν είναι μπιρίμπα να παίζουμε με τους φίλους μας και να κάνουμε χαβαλέ.
Δεν είναι τάβλι να περνάει η ώρα στα καφενεία των Εξαρχείων όταν δεν έχουμε δουλειά να κάνουμε.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι που δεν το δημιούργησε η κρίση αλλά αυτή το αποκάλυψε.
Η πατρίδα πρέπει να αποκτήσει ξανά ταυτότητα και όραμα πέρα από οικονομικές πολιτικές.
Πρέπει να γίνει κάτι άλλο, από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα και που έφερε την καταστροφή.
Αν ο Τσίπρας θέλει να είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής λαϊκοκουλτούρας που είχε προφέσορα τον Ανδρέα και βρήκε άξιους συμπαραστάτες και στη δεξιά, ας είναι. Όμως δεν πρέπει να γίνουν πειράματα με την πατρίδα.
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους καμμένους… Τσιπροτσοβόληδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου