14.5.15

Ο Δρ. Μπαρουφάκης και τα μεγάλα διλήμματα των ημερών….



Δυο τρία είναι τα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον χθες και σήμερα.
Και τα δυο έχουν να κάνουν με τον Δρα Μπαρουφάκη, που παρόλο που οι ξένοι εταίροι μας (ακόμη και συνάδελφοί του οικονομολόγοι) τον έχουν φτύσει κανονικά, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των εγχώριων ΜΜΕ με τις … ρουκέτες του.




Μια από αυτές εκτοξεύτηκε χθες το μεσημέρι, όταν συνομιλώντας με μια από τις απολυμένες συμβασιούχες καθαρίστριες, από αυτές δηλαδή που ψήφισαν «Ελπίδα», ο χάι υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ όχι μόνο δεν δεσμεύθηκε να τις επαναπροσλάβει, αλλά δήλωσε ότι ίσως και ο Σύριζα να μην είναι κυβέρνηση ως τον Ιανουάριο.
Και αυτό δεν ήταν το πιο σοβαρό, αφού για μένα πολύ έβαλε…  αφού κανονικά ως τα τέλη του Ιούνη θα πρέπει να έχουν φύγει όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που παριστάνουν τη κυβέρνηση…



Το πιο σοβαρό ήταν το ότι όταν τα κανάλια έπαιξαν αυτή τη ρουκέτα στα νυχτερινά τους δελτία, ο Μπαρουφάκης όχι μόνο τα διέψευσε, αλλά διέψευσε και τον εαυτό του, επιμένοντας ότι άλλα είπε, την ώρα μάλιστα που όλα ήταν καταγεγραμμένα στη κάμερα!
Για τέτοιο ειλικρινές άτομο μιλάμε.
Όπως τότε, που τη μια αναιρούσε και την άλλη παραδέχονταν ότι έδειξε το μεσαίο δάκτυλο στους Γερμανούς (που υπήρχε σε βίντεο παρακαλώ).
Και όμως, αυτόν τον απίθανο ψεύτη όχι μόνο τον λατρεύουν εκατομμύρια αγαναΧτιστές συμπατριώτες μας, όχι μόνο τον ψήφισαν, αλλά ο Αλέξης τον έχρισε υπουργό στο πιο κρίσιμο υπουργείο, στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.
Για μένα, αφού τόσο εύκολα αυτοαναιρείται και ψεύδεται για ήσσονος σημασίας ζητήματα, φανταστείτε πόσο ειλικρινής είναι και σε όλα τα άλλα.
Τα οποία έχουν να κάνουν με το μέλλον μας, κυριολεκτικά.
Πάμε παρακάτω… μια άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, από αυτούς που ψήφισαν Σύριζα για να πάρουν αυξήσεις, είναι και οι εφοριακοί.
Οι οποίοι επίσης συναντήθηκαν με τον Μπαρουφάκη, και επίσης φάγανε τα μούτρα τους, αφού απαντώντας στο (μάλλον δίκαιο) αίτημά τους για αύξηση των αποδοχών τους και εξίσωσή τους με τους υψηλότερα αμειβόμενους συναδέλφους τους, ο υπουργός ίνδαλμα του σκάιπ τους απάντησε πως δεν πρέπει να ζητάνε, αλλά θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτά που παίρνουν, διότι οι εταίροι του ζητούν να μειωθούν οι υψηλότερες αμοιβές του δημοσίου στα 700 ευρώ(!), καταργώντας τα επιδόματα αλλά και την «προσωπική διαφορά» που λαμβάνουν οι εφοριακοί.
Με άλλα λόγια, πάπαλα οι αυξήσεις που περίμεναν οι εφοριακοί από τον Σύριζα της ελπίδας (εκτός και αν τους τις δώσει η Βαλαβάνη, ή ο Μάρδας, από το υστέρημά τους στο εξωτερικό).
Όπως λοιπόν τόνισε ο Μπαρουφάκης, «ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700 ευρώ… αυτό μας λένε»!
Να τα λοιπόν… μισθός δημοσίου με οροφή τα 700 ευρώ!
Αυτό πετύχανε με την Πρώτη Φορά Αριστερά, που ψήφισε το 80% των δημοσίων υπαλλήλων (μαζί με τις οικογένειές τους). Μόνο και μόνο για αυτό, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ντρέπονται για τη βλακεία τους.
Και βέβαια, η φιλολαϊκή ριζοσπαστική κυβέρνηση του Σύριζα με το κλιμάκιο των έμπειρων οικονομικών φωστήρων που διαπραγματεύεται στα όρθια, και όχι στα τέσσερα όπως οι προηγούμενοι,  αντιδρά με σθένος σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων των Βρυξελλών!
Τώρα πως γίνεται οι ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι να πλήρωναν και τις δόσεις στους πιστωτές, και τους μισθούς και τις συντάξεις, και να λειτουργούσε (όσο λειτουργούσε) το κράτος, π.χ. νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, σχολεία, παιδικοί σταθμοί,  κλπ, ένας Θεός μόνο ξέρει.
Το μόνο που δεν ξέρει όμως ούτε ο Θεός, ούτε ο ίδιος ο Αλέξης είναι αν θα υπάρχουν χρήματα την επόμενη εβδομάδα για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.
Οι οποίοι ψήφισαν Αλέξη για να πάρουν αυξήσεις και για να καταργηθούν οι φόροι… να το θυμόμαστε αυτό.
Και να μην εκπλαγείτε αν το επόμενο μεγάλο δίλημμα που θα τεθεί από το τσίρκο που μας κυβερνά είναι όχι το ή δόσεις ή μισθοί  και συντάξεις, αλλά το ή μισθοί ή συντάξεις!
Διότι και τα δυο μαζί … χλωμό το βλέπω…

Strange Attractor


1 σχόλιο:

  1. Αν διαβάσετε τις περί βλακείας και βλακών διατριβές, θα καταλάβετε ότι οι βλάκες είναι πολύ περισσότεροι, σε όλον τον κόσμο, από τους στοιχειωδώς ευφυείς. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι οι βλάκες ε΄ναι ακόμη περισσότεροι κι αυτό φαίνεται από το τι ψηφίζουν οι πολίτες. Και όχι μόνο τώρα, αλλά από πολλές δεκαετίες. Κι από το ότι ακόμη και υπόδουλοι όντες έκαναν δεκάδες εμφύλιους πολέμους που ακύρωναν τον αγώνα για ανεξαρτησία. Και στο τέλος ήρθαν οι "τοκογλύφοι" Ευρωπαίοι και τους ελευθέρωσαν (για δικούς τους λόγους αυτοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή