14.5.15

Βάλτε επιτέλους τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας…



Και πάλι φήμες για επερχόμενη κωλοτούμπα, πιο σοβαρές αυτή τη φορά, φυσικά λόγω της επικείμενης αδυναμίας πληρωμών του Κράτους.
Οπως καθε λογικός επιχειρηματίας επιθυμώ μια γρήγορη συμφωνία, ώστε να λήξει επιτέλους η φονική στασιμότητα στην αγορά.



Τα ετοιμοθάνατα μαγαζιά έχουν πολλαπλασιαστεί πολύ επικίνδυνα, κι οπως έλεγαν οι παλιοί "όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα...".




Πέρα όμως από το προφανές άμεσο συμφέρον μου, αυτό που πάνω απ'όλα θέλω είναι να τελειώσει πια αυτός ο καρκίνος των τελευταίων 5 ετών.
Ζητώ λύση μακράς πνοής, ώστε να ανασχεδιάσω το οικονομικό και οικογενειακό μου μέλλον, είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν είμαι ο μόνος κι από εδώ ενώνω την φωνή μου με όσους προσπαθούν να δουν τα πράγματα λίγο πιο βαθιά.
Πολύ έξυπνος πρέπει να πιστεύει πως ειναι ο κύριος Τσίπρας. Απολαμβάνει την άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ψηφοφορίες που αφορούν πισογυρίσματα και νεποτισμούς , αλλά ταυτόχρονα θεωρεί δεδομένη και την στήριξη αντιπολίτευσης για να περάσει τα δύσκολα μέτρα, τα κρίσιμα, τα ουσιαστικά.
Αν οι περί τον πρωθυπουργεύοντα θέλουν στήριξη για να ξεπεράσουν τον εσωκομματικό σκόπελο που λέγεται Ζωή Λαφαζάνη, θα πρέπει να την λάβουν υπό όρους.
Θα πρέπει να αποδεχθούν τις κόκκινες γραμμές των ευρωπαϊστών.
Θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ζητήματα μη μνημονιακά, μα θεμελιώδη.
Σε περικοπές δαπανών κι όχι φόρους.
Σε αλλαγές στο δημόσιο, ώστε να υπηρετεί τους πολίτες.
Στην εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας των εισφορών των σημερινών ασφαλισμένων.
Στην μείωση της ανεργίας μέσω παραγωγικών επενδύσεων κι όχι μέσω διορισμών Σε αποκρατικοποιήσεις ταχείες, χωρίς ανόητες προφάσεις.
Στην επαναφορά μη θεαματικών αλλά σοφών ρυθμίσεων όπως η Διαύγεια και το OpenGov.
Σε στοπ στην παλινόρθωση της ασυδοσίας και της αγραμματοσύνης στην παιδεία. Στην εμβάθυνση και ισχυροποίηση του Καλλικράτη κι όχι στην υπονόμευση του.
Αν δε δεχτούν τέτοιους στοιχειώδεις όρους, με τους οποίους κανείς εχέφρων πατριώτης δε θα μπορούσε να διαφωνήσει, σημαίνει πως σκοπεύουν να μας σύρουν σε ένα μαρτύριο όμοιο, και μάλλον χειρότερο, από αυτό που βιώνουμε τα τελευταία 5 χρόνια.
Ένα μαρτύριο που θα επιφέρει την πραγματική ανήκεστο βλάβη.
Αν επιθυμούν άνευ όρων συγκατάθεση που θα τους επιτρέψει να διαιωνίσουν την κομματοκρατία, τότε η μόνη υπεύθυνη στάση είναι η αποχώρηση των λεγόμενων ευρωπαϊστών από την συζήτηση και την ψηφοφορία, κι όποιον πάρει ο χάρος!
Κι ας μη νομίζει η πονηρή ΝΔ πως αργότερα, ως κυβέρνηση, θα απολαύσει εκείνη τα σημερινα κοτζαμπασιλίκια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αυτά τα πρωτοέκανε ο Ανδρέας, κι ακόμη μας διαφεντεύει από κει που βρίσκεται...

Φάνης Ουγκρίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου