14.5.15

Γι' αυτό δεν τα πιάνει το ΤΕΖΑ;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ο ΕΦΕΤ είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρότεινε την κυρία Αθανασοπούλου για τη θέση του αντιπροέδρου, πέρα από την πλάκα ή το γεγονός ότι θέλει να βολέψει τους δικούς της (ποια κυβέρνηση δεν το έχει κάνει;), δείχνει και πόσο λίγη προσοχή-σημασία δίνει στο έργο του φορέα η κυβέρνηση.




Φορέας με πολύ σημαντικό έργο, ειδικά τώρα εν τω μέσω της κρίσης, όπου τόσο οι παραγωγικές διαδικασίες αλλά συχνά και πολλά προϊόντα που φτάνουν στον καταναλωτή, θεωρούνται αμφιλεγόμενα και φορές κρίνονται ακατάλληλα...



Είναι και οι προδιαγραφές της ποιότητας των τροφίμων στα πλαίσια της πρόληψης στον τομέα της υγείας που λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο. Και αν οι δομές δημόσιας υγείας είναι σ’ αυτό το κακό χάλι, τότε ναι, ο ΕΦΕΤ πρέπει ένα παραπάνω να κάνει καλά τη δουλειά του. Αυτονόητη η αλυσίδα.
Κτηνίατρος η κυρία Αθανασοπούλου με μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο των παραγωγικών ζώων και υδρόβιων οργανισμών.
Με εμπειρία, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της σημείωμα, πάνω στην αγροτική πολιτική, δημόσια υγεία, κτηνοτροφία, υδατοκαλλιέργειες, κτηνιατρική επιστήμη. Όμως και με μιαν ας πούμε μανία καταδίωξης, όπως οι περισσότεροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα «μας δολοφονούν από τον ουρανό», για ψεκασμούς, κουνούπια πράκτορες με μικροκάμερες που μας έστειλαν οι Αμερικάνοι για να μας ελέγξουν (άραγε γι’ αυτό δεν τα πιάνουν οι ταμπλέτες;). Αλλά και προκλήσεις όπως «Σας χρειαζόμαστε εδώ…» όπως έγραψε αναφερόμενη στον πρωθυπουργό της Ταϋλάνδης που σύμφωνα με δημοσίευμα που η ίδια ανήρτησε, φέρεται να είπε «θα εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δεν λένε την αλήθεια».
Τέλος «σοφιστείες» όπως «Αν τα ζώα πίστευαν στο Θεό, ο διάβολος θα έμοιαζε με τον άνθρωπο»…
Η ίδια απέσυρε την υποψηφιότητά της μετά από τις αντιδράσεις στη Βουλή. Αναρωτιέται βέβαια κανείς αν θα την απέσυρε η κυβέρνηση αν δεν το έκανε η ίδια…
Φοβάμαι πως είμαστε ανεξάντλητοι σε τέτοια υποψήφια στελέχη. Αμφότερες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν σοβαρό απόθεμα.
Και σαφέστατα ευθυνόμαστε και εμείς, δημοσιογράφοι και πολίτες. Γελάμε, εκνευριζόμαστε, στο τέλος ξεχνάμε και πάμε στον επόμενο.
Λίγος ο λόγος για την ασφάλεια των τροφίμων, πολύς για τα υπόλοιπα.

Στέλλα Αλαφούζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου