4.6.15

Μνημόνιο χωρίς γραβάτα...



Αν θα επέτρεπαν σε κάποιον να κάνει προβλέψεις για το τι θα γίνει στις διαπραγματεύσεις, με δεδομένη την ανοησία που επικρατεί στην κυβέρνηση, θα έλεγε ότι οι πιθανότητες συμφωνίας είναι ακόμη και πάνω από 90% αυτή τη στιγμή.




Πιθανότατα αύριο που θα υπάρξει νέο ραντεβού Τσίπρα – Γιούνκερ να έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία και οι λεπτομέρειες να βγουν τις επόμενες ημέρες.
«Μα καλά είστε τρελοί; Μετά από αυτά τα μέτρα που πρότειναν χθες μπορεί να υπάρξει συμφωνία», θα αναρωτιούνται πολλοί»;
Κι όμως, παρά τα σκληρά τελεσίγραφα και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις αυτό που πλέον είναι ξεκάθαρο στις Βρυξέλλες είναι ότι έχουν κλείσει οι διαφορές των δύο πλευρών.
Και το σενάριο που σας γράφαμε το πρωί για «στημένη μπλόφα» είναι αυτό που επικρατεί…


Το σενάριο που πλέον δεν παίζει είναι οι εκλογές. Το είπε και ο Σαμαράς.
Ανοησίες που πρέπει να αποφεύγονται γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα. Όχι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν και βλάκες που θα το επιθυμούσαν αυτό και γαία πυρί μειχθήτω.
Πότε νοιάστηκαν για την πατρίδα και θα το κάνουν τώρα;
Η συμφωνία θα έχει σκληρά μέτρα. Θα έχει μνημόνιο που θα είναι δέκα φορές χειρότερο από το mail Χαρδούβελη.
Το είπε και ο Βούτσης στην ατάκα της ημέρας.
Μακάρι να το είχε περάσει τότε ο Σαμαράς, όμως τότε ήταν προδότης για τον ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγματευόταν σωστά.
Το νέο μνημόνιο λοιπόν δεν θα έχει τα ακραία μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν θα έχει και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία, δηλαδή μείωση συντάξεων, αυτό μετατίθεται γι' αργότερα.
Δεν θα έχει και το ακραίο σενάριο του ΦΠΑ – σοκ στη ΔΕΗ. Θα τα βρουν κάπου στη μέση και θα υπάρξουν αυξήσεις σε προϊόντα και αγαθά τα οποία δεν θα περνούσαν υπό άλλες συνθήκες.
Για θυμηθείτε μόνο τις οξύτατες αντιδράσεις όταν οι προηγούμενοι τόλμησαν να μιλήσουν για τον ΦΠΑ στα νησιά. Τώρα που μιλάει η κυβέρνηση για υψηλότερο ΦΠΑ σε όλη την Ελλάδα, εμείς ασχολούμαστε με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα λέμε στη συνέχεια «ευτυχώς που ο μέγας Τσίπρας μας έσωσε από το χαράτσι».
Όπως όλα δείχνουν τα μέτρα θα αφορούν σε επιπλέον φόρους πάνω από 3 δισ. ευρώ φέτος και πάνω από 5 δισ. ευρώ του χρόνου.
Θα είναι... αριστεροί φόροι, δεν θα φοράνε και γραβάτα, οπότε θα περάσουν πολύ εύκολα.
Ποιες κόκκινες γραμμές, ποια προγράμματα της Θεσσαλονίκης, ποιες σκληρές ρητορείες για τους άθλιους δανειστές και τους δολοφόνους των λαών Ευρωπαίους. Ποιο ΔΝΤ που κάποτε ήταν το άνδρο του καπιταλισμού; Εδώ οι Συριζαίοι τσακώθηκαν για το ποιος θα πάρει τα 18.000 ευρώ το μήνα. Η Παναρίτη ή κάποιος άλλος του... κόμματος;
Όλα γίνονται χυλός στον μύλο του Τσίπρα και όλα θα περάσουν από τους βουλευτές που «έκραζαν» κάποτε και τώρα θα φάνε αμάσητη την τροφή που θα τους περάσουν.
Το κόλπο είπαμε ότι έχει ξαναπιάσει, γιατί να μην το κάνει και η πρώτη φορά αριστερά;
Τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσουν δουλειά και θα αποθεώσουν τον μεγάλο διαπραγματευτή.
Μέχρι και τα θετικά των σκληρών μέτρων θα βρουν, όπως π.χ. ότι πληρώνουν οι έχοντες, επομένως είναι «ηθικός» κάθε φόρος. Το τι θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε μόλις έρθει στη Βουλή το μνημόνιο δε λέγεται.
Λουφάζουν στις τρύπες τους οι επαναστάτες και οι ψεκασμένοι και μόλις έρθει το μνημόνιο θα πανηγυρίζουν: «Άβε μεγάλε Τσίπρα».
Κακόμοιρη Ελλάδα, δεν το είχαμε καταλάβει νωρίτερα: Μνημόνιο χωρίς γραβάτα θέλαμε αλλά φοβόμασταν να το πούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου