13.6.15

Δεν είναι Γενναίοι. Αναίσθητοι είναι…



Η Ελλάδα δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο αλλά ένα νέο «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων».
Δεν θα χρειαστούμε δανεικά αλλά «ευνοϊκή χρηματοδότηση». 
Δεν θα πάρουμε σκληρά υφεσιακά μέτρα αλλά θα επιβάλουμε νέους βαρύτερους έμμεσους «αναδιανεμητικούς  φόρους» που θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη.

 
Κερδάμε!!!!!

Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι άνεργοι αυξάνονται, οι υποχρεώσεις διογκώνονται...



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% και ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1%, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Ο αριθμός των απασχολουμένων Ελλήνων ανήλθε σε 3.504.446 άτομα και οι άνεργοι ήταν 1.272.541. Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται…
Όταν στην αγορά δεν κυκλοφορεί χρήμα, οι θέσεις εργασίας σβήνουν, οι ζωές των απλών ανθρώπων της καθημερινότητας συνθλίβονται.
Η νέα «μεγάλη ιδέα» των κοινωνικά αναίσθητων και οικονομικά αναλφάβητων, σκληρών διαπραγματευτών, ήταν να «ξεφορτωθούμε» το ΔΝΤ.
Θα χρησιμοποιήσουμε –πρότειναν- τα 10,9 δις € του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που βρίσκονται, απόφαση Βαρουφάκη, σε ειδικό escrow account λογαριασμό του Λουξεμβούργου, για να πληρώσουμε τις δόσεις που οφείλουμε σε ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Ουδείς διανοήθηκε να ασχοληθεί με το γεγονός ότι τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών έχουν ήδη ξεπεράσει τα 84 δις Ευρώ.
Τα δάνεια ελλήνων πολιτών που εμφανίζουν καθυστερήσεις, για περισσότερες από 90 ημέρες, αντιστοιχούν στο 44,2% του ΑΕΠ.
Αν σε αυτά προστεθούν τα προβληματικά δάνεια, δηλαδή αυτά που έχουν μικρότερες -αλλά συνεχείς- καθυστερήσεις από τις 90 ημέρες, τότε ανέρχονται σε περισσότερα από 110 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε άνω του 58% του ΑΕΠ και σε λίγο περισσότερο από το 50% του συνόλου των χορηγήσεων.
Την ίδια στιγμή οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν κατρακυλήσει στα 128 δισεκατομμύρια ενώ τα δάνεια που έχουν χορηγήσει διαμορφώνονται στα 211,3 δισεκ. Ευρώ. Από αυτά, τα 84 είναι δάνεια σε καθυστέρηση.
Οι «σκληροί διαπραγματευτές» δίνουν την παράσταση της ζωής τους, γράφουν τη δική τους μικρή ιστορία, διαγράφοντας μονοκοντυλιά τις ζωές χιλιάδων πολιτών.
Η ανεπάρκειά τους είναι πασιφανής.
Η επικινδυνότητά τους τεράστια…
Δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου στον οποίο έχουν εμπλέξει τη χώρα.
Δεν είναι γενναίοι. Αναίσθητοι είναι.

Χρήστος Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου