13.6.15

Από το δόξα τω Θεώ στο... βοήθα Παναγιά!



Ποιος είπε ότι καθαρίσαμε με τους απίθανους Συριζαίους;
Πρώτα θα μας βγάλουν την ψυχή, πρώτα θα καταστρέψουν τη χώρα και στη συνέχεια μπορεί να δούμε φως στο τούνελ.




Οι άνθρωποι εκτός από ανίκανοι είναι και ψυχοβγάλτες.
Από το δόξα τω Θεώ στο βοήθα Παναγιά και τούμπαλιν.
Τέτοιο σκοτσέζικο ντους δεν έχει ξαναγίνει, μόνο που το δράμα της Ελλάδας δεν έχει περιθώρια για τέτοια παιχνίδια.
Μπορεί ο Βαρουφάκης να είναι παροπλισμένος, όμως, η θεωρία των παγνίων και η δημιουργική ασάφεια υπηρετείται πιστά από τους Τσακαλωτοπαππάδες που ανέλαβαν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο…



Για σκεφτείτε μόνο την εικόνα. Αυτοί οι δύο να διαπραγματεύονται.
Εμμονικοί, άσχετοι και κυρίως αριστεριστές της τζάμπα μαγκιάς που το μόνο που τους νοιάζει είναι να αποκτήσουν το ρόλο του σκληρού διαπραγματευτή.
Για να μην τους αδικούμε που περνούν τόσες μέρες στις Βρυξέλλες, και ο αρχηγός τους ο Τσίπρας δεν είναι καλύτερος. Είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες κάθε φορά που βγαίνει από συνάντηση με την «εγκληματική συμμορία» όπως έλεγε παλιότερα ο ίδιος.
Κι εκεί που είπαμε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σκληρή, κακή αλλά συμβιβασμός που μπορεί να ξεμπλοκάρει τη χώρα, ήρθαν τα απανωτά χαστούκια να προσγειώσουν τις κυβερνητικές φούσκες.
Να θυμίσουμε μόνο ότι ο πρωθυπουργός πριν μια εβδομάδα στη Βουλή έλεγε ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία από ποτέ. Ενώ λίγες μέρες πριν έλεγε το Μαξίμου ότι «γράφεται η συμφωνία στις Βρυξέλλες».
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και είναι τουλάχιστον... δραματική.
Η χώρα είναι πλέον και χωρίς καμιά δόση υπερβολής, ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Ελάχιστα είναι τα 24ωρα που απομένουν και δεν αποκλείεται τελικά η επόμενη εβδομάδα να είναι ιστορική.
Τίποτε απ' όσα έχει προτείνει η κυβέρνηση δεν περνάνε, θεωρούνται ανέφικτα και ανεδαφικά. Θεωρούνται αναμασήματα και προσπάθεια να κοροϊδέψουν τους κουτόφραγκους. Ακόμη και το σενάριο της 9μηνης παράτασης φαίνεται να καίγεται καθώς δεν είναι δυνατή μια χρηματοδότηση με βάση τις πηγές που παρουσίασε η κυβέρνηση.
Το νέο σενάριο κάνει λόγο για τρίμηνη παράταση, να βγάλουμε το καλοκαίρι, να πάρουμε και κανένα ευρώ από την ΕΚΤ και τον Σεπτέμβριο να έρθουμε σε συνολική συμφωνία, σε μια νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα έχει πολύ σκληρότερους όρους και από αυτούς που τώρα συζητάμε.
Επίσης, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει τους δανειστές ρίχνει στο τραπέζι νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 11% σε 13% και να πάει όλη η εστίαση στο 23%, κάτι που σίγουρα θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.
Για να δούμε πώς θα μπορούσε να περάσει από τους Συριζαίους μια τρίμηνη παράταση του μνημονίου χωρίς λεφτά και πάλι και με τον Σεπτέμβριο να έρχεται πιο καυτός από ποτέ;
Και με τον κόσμο οργισμένο που θα πληρώνει τους... αριστερούς φόρους;
Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τη χώρα, και σίγουρα δεν πάνε καλά και για την κυβέρνηση.
Ό,τι κι αν κάνει δύσκολα θα αποφύγει την οργή των βουλευτών της και του λαού. Ίσως τελικά η μόνη διέξοδος του Τσίπρα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Μια προσπάθεια να καθαρίσει τις ανοησίες των προηγούμενων πέντε μηνών στην εκλογική Κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Αλλά το ερώτημα είναι και πάλι ένα: Θα πάει με συμφωνία στις εκλογές ή χωρίς συμφωνία; Θα πάει με άδειες τις τράπεζες και με απλήρωτους μισθωτούς και συνταξιούχους;
Θα πάει με σημαία αντιμνημονιακού και αντιστασιακού ή με την Μέρκελ να έρχεται ακόμη και στην κεντρική του προεκλογική εκστρατεία;
Ποιος το περίμενε τον Ιανουάριο; Η ισχυρή συγκυβέρνηση αριστεριστών και ψεκασμένων να μην ξέρει τι να κάνει και που να πάει.
Ποιος το περίμενε ότι όλος αυτός ο περιφερόμενος θίασος, το «μπουλούκι» θα έβαζε πάνω από την πατρίδα την επιβίωσή του;
Τελικά όλοι το περίμεναν αλλά κανείς δεν το ομολογούσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου