3.6.15

Η ξεφτίλα που λέγεται Τσίπρας…



Και ξαφνικά ο «περήφανος διαπραγματευτής» Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, μόλις ο Γιούνκερ, δηλαδή η Μέρκελ και ο Ολάντ, του κούνησαν το δαχτυλάκι.

 
Με έσκισε το... μνημόνιο!

Επειδή η πρόταση της Αθήνας μάλλον ξίνισε στους δανειστές, θέλουν τώρα να δώσουν στο χέρι και να κοιτάζουν κατά πρόσωπο τον άνθρωπο που έχει κάνει άνω – κάτω την Ευρώπη και κυρίως έχει διαλύσει την Ελλάδα αναγκάζοντάς την να πάρει πολύ σκληρά μέτρα για να ισορροπήσει ξανά...



Η περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει εκεί που δίνουν εντολές οι εταίροι, οι θεσμοί, η τρόικα τέλος πάντων που θα καταργούσε η κυβέρνηση.
Τώρα σπεύδει ταχύτατα σαν τον πιστό σκύλο μόλις το αφεντικό του κάνει κανένα νεύμα.
Στις Βρυξέλλες λοιπόν θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο του δράματος που κρατά πάνω από 4 μήνες. Εκεί θα βάλουν κάτω τις προτάσεις της κυβέρνησης, θα προσθέσουν τις απαιτήσεις των δανειστών και ο Τσίπρας θα φύγει με το γνωστό τελεσίγραφο τύπου take it or leave it ή όπως θα έλεγαν στον πιστό σκύλο «πάρε το κόκκαλο, τρέχα και μη ρωτάς». Αν το τελικό κείμενο είναι τέτοιο που δεν αντέχεται στη Βουλή τότε οι εκλογές θα πλησιάσουν πολύ κοντά.
Το πιο πιθανό να γίνουν 28 Ιουνίου διότι σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να… πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Που θα τα βρει ή θα ρισκάρει η κυβέρνηση να πάει σε κάλπες με απλήρωτους εκατομμύρια Έλληνες;
Στην περίπτωση που ο συμβιβασμός είναι επώδυνος αλλά μπορεί να περάσει από την Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τότε αυτό που θα γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα δύο κόμματα.
Με άδηλες αυτή τη στιγμή συνέπειες και κυρίως με το ενδεχόμενο να ψηφιστεί η συμφωνία αλλά να μην μπορεί ο Τσίπρας να αντέξει την υλοποίησή της.
Διότι αν κάτσει κάποιος και αναλύσει τα όσα διέρρευσε το ίδιο το Μαξίμου για την ελληνική πρόταση τότε θα δει ότι οι υποχωρήσεις για τις οποίες λέει ο Τσίπρας είναι ουσιαστικά κατάργηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης «με ένα νόμο κι ένα άρθρο».
Όταν δεν καταργείς τον ΕΝΦΙΑ που είχες κάνει σημαία που είναι το πρόγραμμά σου;
Όταν δεν θα μειώσεις (πιθανότατα) τις αντικειμενικές αξίες φέτος αν και έχει δώσει εντολή το ΣτΕ, τι θα κάνεις;
Πώς θα δικαιολογήσεις την ξεκάθαρη καταπάτηση των «αρχών» της ψευτοαριστεράς με τις οποίες πήρες τις εκλογές;
Όταν ανοίγεις θέμα ασφαλιστικό καταργώντας πρόωρες συντάξεις και πιθανότατα κάνοντας και μειώσεις κυρίως στα μεσαία και υψηλά κλιμάκια, αυτό πώς λέγεται;
Όταν επαναφέρεις την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στο ακέραιο αν και η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε μειώσει 30% αυτό πώς λέγεται αν όχι αποκάλυψη του προεκλογικού ψέματος;
Κι όταν προβλέπεις πλεόνασμα 0,8% φέτος και 1,5% του χρόνου ενώ ξέρεις ότι με τέτοια λαίλαπα δεν πρόκειται να πιάσεις τους στόχους, αυτό λέγεται εξαπάτηση.
Και σκεφτείτε: Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα, ο Τσίπρας. Οι δανειστές δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες καταθέτουν προτάσεις ιδιαίτερα σκληρές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Ελλάδας για τρεις συντελεστές 6%,11% και 23% κρίνεται ως απαράδεκτη από τους θεσμούς καθώς εκτιμάται ότι δεν θα αποδώσει ούτε ένα δις ευρώ ενώ αυτοί ζητούν διπλάσια έσοδα.
Οι δανειστές ζητούν ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στο 11% και στο 23%, κάτι που σημαίνει μεγάλες ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα.
Επίσης, οι δανειστές ζητούν πιο δυναμική παρέμβαση στο ασφαλιστικό και πιθανότατα νέα μείωση συντάξεων.
Επίσης οι δανειστές απαιτούν πιο ευέλικτες συλλογικές συμβάσεις και μισθούς σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση.
Και δεν έχει ανοίξει ακόμη το θέμα του χρέους, του χρηματοδοτικού κενού 10-15 δις των επόμενων ετών.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες το ραντεβού Τσίπρα με Γιούνκερ πιθανότατα δεν θα έχει χαριτωμενιές και γραβάτες. Δεν θα έχει χαμόγελα και χεράκι – χεράκι για συζήτηση σε χαλαρούς τόνους.
Θα έχει τελεσίγραφα σκληρά τα οποία δυστυχώς είναι άσχημα για την Ελλάδα η οποία θα πληρώσει την ύβρη της κυβέρνησης της αριστεράς.
Έστειλε 47 σελίδες πρόταση ο Τσίπρας στο παρά πέντε της χρεοκοπίας. Μα γιατί δεν την έστελνε στις 21 Φεβρουαρίου, όπως είχε συμφωνηθεί;
Τι άλλαξε όλο αυτόν τον καιρό; Η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας;
Αυτή τη ζημιά ποιος θα την πληρώσει;
Προφανώς δεν υιοθετούμε τις απαράδεκτες εκφράσεις του Τζήμερου κατά του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτηρίζει «βλακάκο». Όμως, ο κ. Τσίπρας οφείλει να κοιταχτεί στον καθρέπτη του και να κάνει την αυτοκριτική τους.
Αυτό που πέτυχε τόσο καιρό ήταν τόσο καταστροφικό που ίσως κανένας πρωθυπουργός δεν έχει κάνει παγκοσμίως.
Προσέφερε κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα, της έβαλε ο ίδιος το πιστόλι στον κρόταφο και τώρα τρέχει να σώσει την παρτίδα.
Ίσως είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Την προδοσία του Τσίπρα κάποιος θα πρέπει να την ξεπλύνει. 

1 σχόλιο: