16.11.15

Η Δύση δημιούργησε την κόλαση που ζούμε…



Εμείς, η Δύση, ανατρέψαμε τον Σαντάμ με βία. Το ίδιο και τον Καντάφι.
Τώρα χρησιμοποιούμε βία για να ανατρέψουμε τον Άσαντ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σκληρά καθεστώτα, αλλά πολύ πιο ήπια από τους Σαουδάραβες συμμάχους μας, και άλλες τυραννίες σε ολόκληρο τον κόσμο.




Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων; Μια κόλαση, που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει...


Χωρίς το έγκλημα της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ, που σύμφωνα με τις ίδιες τις κυβερνήσεις της Δύσης στοίχησε πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς, δεν θα υπήρχε η ISIS αλλά ούτε και η Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Χωρίς τη σαουδική και δυτική χρηματοδότηση αυτού του αμαλγάματος εξτρεμιστικών ομάδων Σουνιτών στη Μ. Ανατολή, που χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί το Ιράν και οι σύμμαχοί του, δεν θα υπήρχε η ISIS.
Αν πάμε πιο πίσω, χωρίς την άμεση και σκόπιμη δημιουργία από πλευράς ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ενός παγκόσμιου κινήματος ένοπλων Σουνιτών εξτρεμιστών επί Κάρτερ και Ρέιγκαν, (με σκοπό να βυθίσουν στο τέλμα του Αφγανιστάν τους Σοβιετικούς) δεν θα υπήρχε ο «πόλεμος εναντίον του τρόμου», αλλά ούτε και τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Ας το ξεκαθαρίσουμε ακόμη μια φορά: Η κόλαση που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα εσκεμμένων πολιτικών και δράσεων από πλευράς ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Η Ουάσιγκτον είναι αυτή που υποστήριξε την ακύρωση της κοσμικής πολιτικής αντίστασης σε ολόκληρη την Μ. Ανατολή, προκειμένου να φέρει στα νερά της απείθαρχους ηγέτες όπως ο Νάσερ, και να στηρίξει διεφθαρμένους στυγνούς δικτάτορες οι οποίοι θα προωθήσουν την ατζέντα της Αμερικής για πολιτική κυριαρχία και εκμετάλλευση των πόρων.
Η ιστορία των τελευταίων 70 χρόνων είναι ξεκάθαρη επ’ αυτού. Αν πάμε πίσω, ως το 1953, με την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης του Ιράν, βλέπουμε ότι συστηματικά οι ΗΠΑ έχουν σκόπιμα και συνειδητά φέρει στην εξουσία τις πιο ακραίες σεχταριστικές ομάδες έτσι ώστε να υπονομεύσουν μια πιο ευρεία κοσμική αντίσταση απέναντι στη δική της ατζέντα κυριαρχίας.
Γιατί όμως αναφέρουμε αυτή την αρχαία ιστορία την ώρα που φρέσκο αίμα κυλάει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας; Επειδή αυτό το αίμα δεν θα κυλούσε αν δεν υπήρχε αυτή η αρχαία ιστορία. Και επειδή αυτή η τελευταία επίθεση που οφείλεται στη χρόνια καλλιέργεια από πλευράς Αμερικής του θρησκευτικού εξτρεμισμού θα φέρει επιπλέον καταστολή και βία, επιπλέον στρατιωτικές επεμβάσεις. Οι οποίες επεμβάσεις θα φέρουν με τη σειρά τους νέες θηριωδίες και αναστάτωση όπως αυτά που είδαμε στο Παρίσι προχθές.
Γράφω σε απόγνωση, κυρίως εξαιτίας της αναλγησίας που επέδειξαν οι δολοφόνοι αθώων στο Παρίσι. Μεγαλύτερη όμως απόγνωση νιώθω για τους εξίσου ανάλγητους, σε βαθμό σκανδάλου, δολοφόνους που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
Όλους αυτούς τους ισχυρούς της Δύσης, που επί δεκαετίες δολοφονούν εκατοντάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους, συντρίβοντας την κοσμική αντίσταση απέναντι στους αγαπημένους τους δικτάτορες, την ίδια ώρα που χρηματοδοτούν, οπλίζουν, και στηρίζουν κάποιους λοιμογόνους σεχταριστές.
Μια άλλη πηγή απόγνωσης είναι το γεγονός ότι αν και η ιστορία είναι φανερή και διαθέσιμη σε όλους, ακόμη και από τα συμβατικά ΜΜΕ, εν τούτοις αγνοείται παντελώς τόσο από τους «παίκτες» όσο και από το κοινό.
Οι πολίτες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολιτικούς καθώς εκείνοι επαναλαμβάνουν τις ίδιες παρεμβατικές πολιτικές, τις ίδιες ατζέντες κυριαρχίας και πλεονεξίας στο διηνεκές… δημιουργώντας κάθε τόσο φρέσκες κολάσεις μέσα στις οποίες ζούμε, δηλητηριάζοντας τις ζωές των παιδιών μας και όλων εκείνων που θα ζήσουν μετά από εμάς.

Chris Floyd
Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου