6.12.15

Ο γιος της Γιάννας και η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα…



 Οσοι απορούν γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί ακόμη να στέκεται όρθια χθες πήραν την απάντηση τους: Aμερικανοί και Ισραήλ στηρίζουν με χίλια τον Αλέξη.
Αρκούσε η επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα για να εξαφανιστεί μονομιάς το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν.




Ως πότε όμως Αμερικανοί και Ισραήλ θα στηρίζουν μια κυβέρνηση άσχετων και θεοπάλαβων-ανάμεσά τους πολλοί εκατομμυριούχοι φοροφυγάδες, όπως διαπιστώνουμε έκπληκτοι από τα περιουσιακά στοιχεία (δηλωμένα και αδήλωτα) των υπουργών;
Και γιατί Αμερικανοί και Ισραήλ δείχνουν τόση μεγαλοψυχία απέναντι στους εγχώριους τσαρλατάνους;
Η λύση στο μυστήριο είναι απλή...



ΟΙ ΗΠΑ επιχειρούν να βάλουν τέλος στην γερμανική κυριαρχία στην Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια τις μεταπολίτευσης οι Αμερικανοί και Άγγλοι μετρούσαν θύματα στη χώρα μας από την εγχώρια (;) τρομοκρατία ενώ ο αντιαμερικανισμός ήταν στο φουλ.
Στην αντίπερα όχθη οι αχυράνθρωποι και πράκτορες των Γερμανών κυριαρχούσαν στις επιχειρήσεις, την πολιτική, τα ΜΜΕ, ενώ εταιρείες γερμανικών συμφερόντων έπαιρναν όλες τις δουλειές.
Το πρώτο χτύπημα στα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα ήρθε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρη στη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Οπως θυμάσθε ο Κώστας Σημίτης έβγαζε σπυράκια στην ιδέα των Ολυμπιακών ενώ είχε παρατήσει τη Γιάννα να προσπαθεί μόνη της να ρίξει μπετά για τις εγκαταστάσεις.
Ενόψει των Ολυμπιακών εξαρθρώθηκε η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Στην συνέχεια μετά από αφόρητες πιέσεις που ασκούσαν οι ίδιοι μπήκε και ο Ακης φυλακή.
Η εκλογή του ΓΑΠ θα ήταν καταλυτική για την μεγάλη επιστροφή των Αμερικανών στην Ελλάδα.
Ο Παπανδρέου έβαλε το ΔΝΤ στην καρδιά της γερμανικής Ευρώπης με το πρώτο Μνημόνιο.
Μόνο οι μυημένοι θα μπορούσαν να φαντασθούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας που διαδήλωνε με την μαντήλα του Αραφάτ στο λαιμό εναντίον των ΗΠΑ θα γινόταν λίγα χρόνια αργότερα ο εκλεκτός τους.
Ακόμη και τα μυστικά των ρωσικών S-300 καρφώσαμε στο Ισραήλ.
Κι αυτή τη φορά η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν εκείνη που θα είχε το καταλυτικό ρόλο.
Η Γιάννα θα πρέπει να είναι πρόσωπο λατρείας για την αμερικανική διπλωματία.
Οι Αμερικανοί στηρίζουν τον Τσίπρα με κάθε τρόπο.
Και έχουν τον τρόπο τους.
Οταν η Μέρκελ επιχείρησε να πετάξει το ΔΝΤ έξω από το σχήμα των δανειστών οι Αμερικανοί της προκάλεσαν μια ζημία 50 δις ευρώ αποκαλύπτοντας το λογισμικό της VW.
Hταν ένα γερό μάθημα στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
Ως πότε οι Αμερικανοί θα στηρίζουν τον Τσίπρα και τους θεοπάλαβους υπουργούς του-τους οποίους σημειωτέον έχουν σκανάρει με κάθε λεπτομέρεια και όλα τα σχετικά στοιχεία.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα πολιτικό πρόσωπο η οικογένεια του οποίου εφοδίαζε το γερμανικό στρατό κατοχής με τρόφιμα και κάυσιμα.
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν την ιστορία και δεν ξεχνούν.
Ως πότε οι Αμερικανοί θα στηρίζουν τον Τσίπρα;
Ως την στιγμή που ο γιος της Γιάννας θα θελήσει να εμπλακεί ο ίδιος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
-Eγώ είμαι Κρητικιά, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Σας λέω επίσης ότι έχω και κρητικά μαχαίρια...
Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Θόδωρο Αγγελόπουλο, την μητέρα της και τον γιο της Παναγιώτη, η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσίαζε στο Ηράκλειο Κρήτης το πολυσυζητημένο της βιβλίο. 
"Δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου ως Κρητικιά. Σημασία δεν έχουν τα χρήματα και οι τίτλοι αλλά οι σχέσεις με τους ανθρώπους".
Όπως είπε άρχισε να γράφει το βιβλίο  όταν η χώρα μπήκε σε περίοδο κρίσης και ύφεσης. Όπως είπε "Το μάθημα, δυστυχώς, ξεχάστηκε. Όχι από τους πολίτες όμως. Ό,τι έκανα το έκανα για να μάθουν έξω ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της ομαδικότητας, της επιτυχίας. Καμία άλλη χώρα δεν ανέλαβε τους Ολυμπιακούς και τους υλοποίησε αντί για 7 σε 4 χρόνια".
Κι αν η ίδια δήλωσε παρούσα εάν την χρειασθεί η πατρίδα στην πραγματικότητα το πρόσωπο που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο γιος της Παναγιώτης.
Βαθιά πολιτικοποιημένος ο ίδιος και με ανατρεπτική ματιά ετοιμάζεται να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας και όλο αυτό το διάστημα η Γιάννα προετοιμάζει το έδαφος.
Φυσικά ο γιος της Αγγελοπούλου δεν θα μπει στην πολιτική σαν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως ο Έλληνας Κέννεντυ. Μεθοδικά και σε συνεργασία με τους Κλίντον ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν το κόμμα στο οποίο εκείνη θα είναι Πρόεδρος και ο γιος της Παναγιώτης αρχηγός.
Όσο αφορά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το άρθρο του νεαρού Αγγελόπουλου στην "AV" με τίτλο Η εποχή των Τεράτων και το οποίο είχε προκαλέσει σάλο. 
Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων.
Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της µισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιοµηχανικής πολιτικής µε στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζοµένων, η θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισµένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόµενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερµό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράµσι: «Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων».

Ιόλη Πιερίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου