6.3.16

Κλειστά σύνορα, κλειστές τράπεζες, μα ανοικτό το Μαξίμου για το παρεάκι…



Ακόμη κι αν δεχθούμε, προς χάριν του διαλόγου,  το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι για τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές δεν έχει αυτή την ευθύνη, δεν μπορούμε να μην αντιτάξουμε κι αποδεχτούμε ότι με την πολιτική που ακολούθησε, τις παλινωδίες και την ελαφρότητα, εκείνη άνοιξε τον δρόμο και δημιούργησε τα προσχήματα για αυτές.




Η χθεσινή ομολογία του αρμόδιου υπουργού ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά στο φαινόμενο των κλειστών συνόρων, αποτελεί την κορύφωση του αδιεξόδου που οδηγήθηκε η χώρα…


Η οποία μέσα σε ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά, βρίσκεται πλέον με κλειστά σύνορα, με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε πλατείες και χωριά, αλλά και με κλειστές τράπεζες.
Κλειστά σύνορα, κλειστές τράπεζες, έλεγχος της ενημέρωσης!
Ιδού η Αριστερά! Ιδού κι η νέα Σοβιετία.
Χώρα απομονωμένη διεθνώς, ρημαγμένη οικονομικά, με χιλιάδες οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με ανοικτό το ζήτημα της αξιολόγησης και χωρίς κυβερνητικό σχέδιο για κανένα μεγάλο ζήτημα.
Με έναν πρωθυπουργό που αυτοσχεδιάζει στηριζόμενος στην επικοινωνία και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που τρέχει πάντα πίσω από εξελίξεις και γεγονότα, δεν απέχουμε πολύ από το να ζήσουμε πάλι γεγονότα σαν αυτά –τα δραματικά- του περασμένου καλοκαιριού.
Κι ενώ η χώρα καίγεται, ενώ πορεύεται ακυβέρνητη, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι βρίσκει τον χρόνο ν’ ασχολείται με το παρεάκι του.
Ο διορισμός του κολλητού ως ειδικού συμβούλου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γραμματείας του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί τον μέγιστο εμπαιγμό στις χιλιάδες Ελλήνων, που με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, σουλατσάρουν στις λεωφόρους της ανεργίας.
Όχι μόνο επειδή οι απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου («η καριέρα είναι χολέρα» κλπ) είναι άκρως προσβλητικές για αυτούς, αλλά κι επειδή στερείται ακόμη και στοιχειωδών προσόντων για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.
Αυτή όμως είναι η αξιοκρατία της Αριστεράς.
Με απόψεις ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα.
Ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.
Ότι η φιλοδοξία είναι ασθένεια του καπιταλισμού.
Ότι η ιδιωτική εκπαίδευση είναι για τους προνομιούχους κι ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να είναι εσωστρεφή για να μη …μολυνθούν από τον ανταγωνισμό των ξένων.
Ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να θεωρούνται… πολιτικοί κρατούμενοι.
Ότι μετανάστες και πρόσφυγες είναι όλοι το ίδιο και καλοδεχούμενοι στη χώρα μας.
Ότι η ενημέρωση κι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να επιλέγονται από την κυβέρνηση.
Ότι είναι επανάσταση και πόλεμος εναντίον της συμβατικότητας να τριγυρίζεις στα διεθνή φόρα με τα πουκάμισα έξω, χωρίς γραβάτα και παπούτσια μέσα στις λάσπες ή τη βρώμα…
Διαβρωτικά όλα αυτά. Σε μια χώρα κλειστή.
Με κλειστά σύνορα, με κλειστές τράπεζες, με κλειστά μυαλά, με κλειστό παρόν και μέλλον…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Υστρ.
Οι απόφοιτοι του τμήματος Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, είναι εκπαιδευτικοί; Ρωτάμε επειδή  δηλώνει «αδιόριστος εκπαιδευτικός»,  ο διορισμένος από τον πρωθυπουργό στη Γραμματεία του, που είναι απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου