23.3.16

Υπουργοί εκτός τόπου και χρόνου…Εμβρόντητο το πανελλήνιο άκουσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να δηλώνει στη Βουλή ότι «η φορολογική ιστορία της Ελλάδας συμπυκνώνεται στη φράση, τα δύσκολα πέρασαν έρχονται τα χειρότερα».
Πολλοί έμειναν με τον στόμα ορθάνοιχτο, αρκετοί υποστήριξαν ότι αποκαλύπτεται το «αληθινό σχέδιο του Σύριζα», άλλοι μίλησαν για κυνισμό, η δική μου γνώμη όμως είναι ότι πρόκειται για τυπική περίπτωση ανθρώπου που δεν έχει καμιά αίσθηση των δεδομένων. Δεν καταλαβαίνει ούτε σε ποιους απευθύνεται, ούτε ποιες συνέπειες παράγει ο ‘εξυπνακισμός’ και το πρωτόγονο ‘χιούμορ’…Ανάλογα συναισθήματα δημιούργησε στους πολίτες και η άλλη ‘μυθική’ φράση, την οποία εκστόμισε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, πριν από λίγες μέρες. «Η εικόνα της Ειδομένης με τους πρόσφυγες είναι τιμητική για την Ευρώπη», είπε, και απέμειναν άλαλα τα χείλη των ‘ασεβών’.
Άκουσε τα εξ αμάξης, αλλά καρφάκι δεν του κάηκε. Και πώς αλλιώς; Άλλα τόσα δεν είχε ακούσει πέρυσι, όταν ως υπουργός Παιδείας είχε αποφασίσει να καταργήσει τα δημόσια Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία; Και όταν είχε μιλήσει ανοιχτά εναντίον της αριστείας;
Ο άνθρωπος δεν πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να ξεχωρίζουν με βάση τις επιδόσεις τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν. Συνεπώς, ποιο λόγο ύπαρξης έχουν τα ειδικά δημόσια σχολεία για τα παιδιά που διακρίνονται; Είναι σαν να λέει «ας είχαν λεφτά οι γονείς τους να τα έστελναν σε ιδωτικά σχολεία»… Αυτό είναι το μήνυμα..
Τι σχόλιο, αλήθεια, να κάνει κάποιος για τους υπουργούς αυτούς; Θα αρκεστώ να πω μόνο πως είναι εκτός τόπου και χρόνου. Τα υπόλοιπα που σκέφτομαι εμπίπτουν στο νόμο περί ασέμων…

Ο Αιχμηρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου