29.5.16

Ο πανεπιστήμων του Μαξίμου!



Τον Αριστοτέλη τον ξέρετε; Ε, λοιπόν, ξεχάστε τον…
Ποιος Νεύτων, ποιος Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και ποιος Αβικέννας; Ο πραγματικός homo universalis της εποχής μας είναι ο Καρανίκας. Εκείνος ο πρώην ντελιβεράς απ τον Γιδά της Ημαθίας, που χάρη στα πλούσια προσόντα του έγινε σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού μας, και έκτοτε η χώρα προοδεύει με κβαντικά άλματα.




Μπορεί ο συγκεκριμένος να μην μοιάζει με το  πρότυπο της αναγεννησιακής προσωπικότητας που όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί έχουμε στο μυαλό μας, αφού αν κρίνουμε από τα γραπτά του στα σόσιαλ μίντια μέχρι και το όνομά του το γράφει ανορθόγραφα, ούτε τον βοηθάει το σουλούπι του, αλλά τελικά μάλλον δεν πρέπει να είναι τόσο σερσερής όσο δείχνει…


Διότι πέραν του ότι τον επέλεξε ο πρωθυπουργός για στενό του σύμβουλο, με αντίστοιχο μισθό Γεν. Δ/ντή του δημοσίου και με 35 χρόνια υπηρεσίας παρακαλώ, χωρίς να διαθέτει επιστημονικές περγαμηνές, ούτε καν το ΤΕΙ Μεσολογγίου λένε πως δεν τελείωσε, χώρια το λερωμένο ποινικό του μητρώο ως ανυπότακτος, εν τούτοις ο συγκεκριμένος αγωνιστής-ακτιβιστής, πέρα από την πράξη μάλλον κατέχει και την θεωρία.
Μάλλον δηλαδή διακρίνεται από ιδιαίτερα ερευνητικό και κριτικό πνεύμα, από φιλοπεριέργεια, και κυρίως από μία τάση για ενασχόληση με κάθε αντικείμενο  της επιστήμης. Χώρια το πάθος του για την Μενεγάκη και γενικώς τα πρωινάδικα. Μιλάμε δηλαδή για πολυμάθεια .
Και γιατί το λέω αυτό; Διότι πέρα από τα κινήματα, πέρα από τους αγώνες στα πεζοδρόμια (και στα μπαρ), ο εν λόγω σύμβουλος έχει προφανώς ασχοληθεί και με την ιατρική, ή τουλάχιστον κάποια εναλλακτική της εκδοχή, αφού δεν δίστασε πρόσφατα να προτρέψει δημοσίως τους καρκινοπαθείς να παρατήσουν τις χημειοθεραπείες και όλα αυτά τα κομπογιαννίτικα σαχλοκούδουνα των σκιτζήδων γιατρών, και να το ρίξουν στον μπάφο, αν θέλουν να κάνουν καλό στην υγεία τους. Και αν δεν αντέχουν τον  μπάφο, αφού δεν είναι όλοι οι καρκινοπαθείς ντε και καλά συριζαίοι, ας βρουν λίγο χασισέλαιο για να στανιάρουν. Έτσι είπε. Και μάλλον ξέρει καλά το ιατρικό αντικείμενο, αφού όπως διαβάζω στον τύπο, πριν από τρεις μήνες  συμμετείχε σε κοτζάμ ημερίδα(!) στις Βρυξέλλες με θέμα την θετική ιατρική επίδραση του χασίς στον καρκίνο.
Και να ήταν μόνο η ιατρική; Τότε θα μιλούσαμε απλά για έναν προικισμένο νεαρό, έστω ερασιτέχνη, «επιστήμονα». Αλλά δεν είναι… Διότι ο  Καρανίκας προφανώς κατέχει και την επιστήμη της φυσικής, αφού ο νέος επίσημος ρόλος που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό (σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα)  είναι αυτός του συντονιστή της επιστημονικής ομάδας εργασίας για τη μείωση της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Να δείτε που σε λίγο θα μας προκύψει και μελετητής της κβαντομηχανικής! Και θα πάθουμε κλακάζ, όλοι εμείς οι κακότροποι, με πρώτον εμένα, που γίδι απ τον Γιδά τον ανεβάζαμε, σαψάλη τον κατεβάζαμε.

Εν πάση περιπτώσει, ότι και να λένε οι κακές οι γλώσσες,  η ουσία είναι ότι ο πολυπράγμων αυτός σύμβουλος αναγορεύτηκε εκπρόσωπος του Αλέξη, και συνομιλητής των επιστημόνων και των φορέων των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, που θεωρείται ο Νο 1 τομέας σε οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη της χώρας μας. Ποιος; Ο  Καρανίκας!!! Άκου να δεις! Ακόμη δεν μπορώ να το χωνέψω. Βέβαια έχει και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αφού σύμφωνα με το βιογραφικό του, ως κινηματικό στέλεχος της αριστεράς έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικές ενέργειες και διαμαρτυρίες εναντίον της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, συμμετέχοντας με άλλους εξίσου καταρτισμένους πολύ-επιστήμονες αΧτιβιστές σε δράσεις κατά των «φονέων του κοσμάκη» εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι, με βάση τα ρεπορτάζ, ο Καρανίκας ως συντονιστής, θα ελέγχει και θα εποπτεύει την ΕΕΤ (εδώ γελάνε), η οποία υπό την υψηλή του επιστημονική και πολιτική καθοδήγηση θα αναλάβει να προετοιμάσει το πλαίσιο για την αλλαγή του υπάρχοντος νόμου, στοχεύοντας σε μια άλλου είδους λειτουργία των εν λόγω εταιριών, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, όπως θα έλεγε και ο σπινθηροβόλος Στρατούλης (που τελικά είχε και διδακτορικό ο καψερός).
Έτσι έχει η κατάσταση με τον περίφημο Καρανίκα, που τελικά όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, και πάνω απ όλα, όλα τα προλαβαίνει. Την μια χαριεντίζεται με την Μενεγάκη στο τουίτερ, την άλλη μπινελικώνει την Ραχήλ στο φέισμπουκ, την παράλλη μοιράζει ιατρικές συμβουλές, και τώρα εποπτεύει τις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα!
Έτσι πως πάει, δεν θα εκπλαγώ αν αύριο τον δω και επικεφαλής επιστήμονα στον Δημόκριτο, να αναλαμβάνει την πυρηνική πολιτική της χώρας μας…

Strange Attractor

ΥΓ- Η μόνη επιστήμη με την οποία μάλλον δεν τα πάει καλά ο σύμβουλος, είναι αυτή της ιστορίας. Διότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες μου, όταν ο Πούτιν επισκεπτόμενος το Μαξίμου ζήτησε να τον πάνε να επισκεφτεί τον τάφο του Αριστοτέλη, πετάχτηκε ο Καρανίκας και του είπε πως δεν το γνωρίζει αυτό το μαγαζί, αλλά αν θέλει μπορεί να τον πάει στο μαγαζί που τραγουδάει ο Τερλέγκας…

2 σχόλια:

  1. Μα είπαμε, η αριστεία είναι ρετσινιά αφού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πουμε τι; Προχθες μιλουσα στο Γιδα μ'εναν φιλο μου και κατα συγκυρια γειτονα του ε τι να πω κρατουσα την κοιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή