2.2.17

Υπάρχει σχέδιο δραχμής από τον Σύριζα;



Η πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής, αναζωπύρωσε την συζήτηση για το αν το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή η μετάβαση στην δραχμή και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή οικογένεια.



Το γεγονός ότι την συζήτηση περί δραχμής την άνοιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιος από τους απλούς, αλλοπαρμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει την  σημασία του. Ο κυβερνητικός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη, δεν εκφράζουν προσωπικές τους  απόψεις αλλά δίνουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή…



Θα διαφωνήσω όμως κάθετα με αυτή την ανάγνωση των γεγονότων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν κάποιο σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Δεν έχουν όμως, ούτε κάποιο σχέδιο για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Το μοναδικό σχέδιο που έχουν είναι να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους! Τίποτα άλλο δεν τους νοιάζει!
Αν πιστέψουν ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ θα σημαίνει την παραμονή τους στην εξουσία, θα υπογράψουν οτιδήποτε τους ζητηθεί. Η μοναδική κόκκινη γραμμή που έχουν είναι ο μισθός του Καρανίκα. Να θυμίσω απλά το δημοψήφισμα του 2015. Οι ίδιοι άνθρωποι που βροντοφώναζαν ΟΧΙ, μέσα σε ένα απόγευμα έγιναν πιο μνημονιακοί και από την Μέρκελ. Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς ένοχες τα άλλαξαν όλα σε ένα απόγευμα. Η ξεφτίλα δεν είναι για αυτούς πρόβλημα. Πρόβλημα είναι μόνο να σταματήσει να πέφτει ο μισθός.
Δείτε αγαπητοί φίλοι, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σήμερα διορισμένα σε διοικητικά συμβούλια. Άνθρωποι που τους καλούσαμε στα τραπέζια μας για να γελάσουμε, παριστάνουν τους παράγοντες. Έβριζαν όποιον τολμούσε να τους πει οτιδήποτε για την αναγκαιότητα του μνημονίου και σε ένα απόγευμα ανακάλυψαν το πόσο σπουδαία πολιτικός είναι η Μέρκελ και πόσο αναγκαίο ήταν  το μνημόνιο που μας φόρτωσαν οι ανοησίες και του Τσίπρα και οι τρέλες του Γιάνη Βαρουφάκη.
Το επικίνδυνο με αυτούς τους καφενόβιους, είναι ότι αν αντιληφθούν ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν στις καρέκλες τους με ευρώ , τότε η δραχμή θα είναι η επιλογή τους. Μην περάσει από κανενός το μυαλό ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναστολές. Θυμίζω απλά ότι το καλοκαίρι του 2015, κορυφαίοι υπουργοί σχεδίαζαν χακάρισμα ΑΦΜ, ντου στο νομισματοκοπείο και το χειρότερο από όλα, τον υπουργό άμυνας  δίπλα στον πρωθυπουργό, να λέει με στόμφο ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας! Την τελευταία φορά που ο στρατός εγγυήθηκε την εσωτερική ασφάλεια ήταν την 21η Απριλίου του 1967 με εγγυητές τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό.
Ελπίζω πραγματικά από τα βάθη της ψυχής μου, να κλείσουν άμεσα την αξιολόγηση και να αποφύγουμε την συμφορά. Απλά θα πρέπει να ξέρει και ο τελευταίος Συριζαίος, ότι οι Θεσμοί στην Ελλάδα δουλεύουν ακόμα. Όπως η Δικαιοσύνη δεν έπαιξε τα παιχνίδια του Τσίπρα και του Παππά  και έκρινε αντισυνταγματικά τα κουμουνιστικά τους κολπάκια με τα κανάλια, έτσι και ο Στρατός και η Αστυνομία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακούν σε θεσμικές εκτροπές.
Αντιθέτως μάλιστα, οι ποινές για αυτούς που ονειρεύονται να μετατρέψουν την χώρα σε Αλβανία του Χότζα και σε Κούβα του Κάστρο είναι εξοντωτικές…
Αν πιστεύουν μάλιστα ότι θα τους σώσουν τα διαστημόπλοια της νέας διαστημικής υπηρεσίας που θέλουν να ιδρύσουν για να βολέψουν κάνα τεμπελάκο φίλο τους, είναι γελασμένοι. Τα διαστημόπλοια θα χωρέσουν μόνο τον Τσίπρα και την στενή παρεούλα του Μαξίμου.  Οι υπόλοιποι θα μείνουν εδώ να λογοδοτήσουν στην Ιστορία.

Γιώργος Τέσσης

1 σχόλιο: