11.4.17

Με βασιλικό διάταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει την ΦΡΑΠΟΡΤ…



Με μια απίστευτη -όσο και τραγελαφική για αριστερή κυβέρνηση- απόφαση, το Ελληνικό κράτος, όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, διασφάλισε στη Fraport -κάτι που ζητούταν επιμόνως από  τη Γερμανική εταιρία- να πάρει πίσω το σύνολο των επενδύσεων της στην περίπτωση που η χώρα μας χρεωκοπήσει!




Στηριζόμενη λοιπόν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σε ένα βασιλικό διάταγμα της κυβέρνησης Παπάγου, με υπογραφή του Βασιλέως Παύλου το 1953, το επικαιροποίησε με Προεδρικό Διάταγμα στις 3 Μαρτίου, δίνοντας έτσι όλες τις διασφαλίσεις στη Fraport, οι οποίες μάλιστα θα ισχύουν ακόμα και σε περίπτωση… πολέμου…


Ας φανταστούμε, τώρα, την ίδια ακριβώς πράξη να είχε κάνει, ας πούμε, η προηγούμενη κυβέρνηση… Τις αντιδράσεις των συμπολιτών μας βουλευτών τις αναμένουμε οσονούπω…
Eν τω μεταξύ, είναι άγνωστο αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός θα παρευρεθεί στην επίσημη τελετή παραλαβής -παράδοσης των 14 αεροδρομίων, της μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης των τελευταίων ετών.
Δείγμα και αυτό της δυσανεξίας της κυβέρνησης απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεγάλες ξένες επενδύσεις -την ανάγκη των οποίων επικαλείται με κάθε ευκαιρία- είναι ότι μέχρι αυτές τις ώρες ουδείς ήταν σε θέση να απαντήσει, αν στην παράδοση των αεροδρομίων θα παραστεί κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος και ποιος.
Η επίσημη προετοιμασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στο σχήμα Fraport – Slentel ξεκίνησε από το πρωί της Μ. Δευτέρας. Περιλαμβάνει το σταδιακό άδειασμα των γραφείων από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την εκκένωση των χώρων και την καταγραφή όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των 14 αεροδρομίων.
Κατόπιν, πρόκειται να δοθεί και η εντολή παράδοσης των αεροδρομίων στο ελληνογερμανικό σχήμα. Αμέσως μόλις αυτό συμβεί, τότε αυτόματα θα καταβληθεί και το εφάπαξ τίμημα των 1,23 δισ. ευρώ από τους Γερμανούς στο Δημόσιο.



Σημ. Ο- Οι υπογραφές για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων από την ΥΠΑ στη ΦΡΑΠΟΡΤ «έπεσαν» τελικά χθες αργά το βράδυ, και από τα μεσάνυχτα η γερμανική εταιρία ανέλαβε την επιχειρησιακή λειτουργία και την εμπορική εκμετάλλευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου