11.4.17

Τι μας έμαθε για την Ευρώπη και τη Ζωζώκα η επίτροπος Κρέτσου...



Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί, στο κοινό της εκδήλωσης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Να ακούσω με τα αυτιά μου την Ρουμάνα επίτροπο Κορίνα Κρέτσου να απαντά στα ίσια στις υστερίες της Ζωής. Και να δω μετά την Ζωή να φεύγει απο την αίθουσα με το κοινό να την γιουχάρει...




Θα ήθελα να ήμουν εκεί να ακούσω την επίτροπο να λέει αυτές τις δυο φρασούλες που έμειναν απο την πληρωμένη απάντηση που έδωσε στην "πρόεδρο" της "Πλεύσης προς το Άγνωστο"… 



"Αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία." (Η άσκηση θα ήταν ένα καλό μάθημα αυτογνωσίας για ορισμένους αμετανόητους κομμουνιστές τύπου Καραθανασόπουλου και Λαφαζάνη αλλά και για ορισμένους "ριζοσπάστες αριστερούς" που ακόμα δεν έχουν ξεκρεμάσει από την πόρτα της ντουλάπας το εφηβικό πόστερ με τον Κάστρο.)
"Αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία". Με αυτήν την τόσο απλή φράση η επίτροπος δεν μας θύμισε μόνο τα ερείπια που άφησε πίσω του ο τυραννικός σοσιαλισμός, αλλά και την τεράστια επιτυχία που συνιστά η Ευρώπη κυρίως όσον αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία.
Γιατί ύστερα απο μια 10ετία σχεδόν,  συριζαϊκής προπαγάνδας για την "γερμανική Ευρώπη" που πάσχει απο έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης, που θρέφει (ναι θρέφει, όχι δρέπει) την Ακροδεξιά, που επιβάλει πολιτικές, που εκφέρει ρατσιστικό λόγο για τους Νότιους, που είναι "μια κόλαση" όπως αποφάνθηκε γνωστός τηλεαστέρας, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε την απίστευτη επιτυχία που συνιστά για την Ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα (παρά τις αδυναμίες της) η Ενωμένη Ευρώπη.
Θα ήθελα να ήμουν εκεί. Να ακούσω την επίτροπο Κρέτσου να λέει ότι "χωρίς την Ευρώπη δεν θα είχατε καταφέρει να φτιάξετε ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμο." (Κάτι που κατάλαβε φαίνεται πάντως ο χαμογελαστός πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση μερικών χρόνων, πόσο μάλλον που ο Γ. Σουφλιάς μας θύμισε ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι χρηματοδοτήθηκαν κατά 90% απο την Ευρώπη.)
Θα ήθελα να ήμουν εκεί να την ακούσω. Γιατί ύστερα από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις δομικές αδυναμίες του ευρώ, για την ανισότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, τις τιμωρητικές πολιτικές και τη λιτότητα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε το πόσο η Ελλάδα μεταμορφώθηκε από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και το πως κατάφερε (με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων) να αποφύγει την απόλυτη καταστροφή... (Σε σημείο σχεδόν οι μισοί Έλληνες να πιστεύουν σήμερα ότι από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρώπη περισσότερο ωφελήθηκε η Ευρώπη παρά η Ελλάδα..Έλεος). 
Προτείνω στη διεύθυνση του Capital.gr να καλέσει την Κορίνα Κρέτσου να μας μιλήσει ξανά. Να μας θυμίσει ότι όπως οι χώρες του ανατολικού μπλοκ ονειρεύτηκαν τη συμμετοχή στην ενωμένη Ευρώπη για να αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη του υπαρκτού, έτσι και η Ελλάδα επεδίωξε και κατάφερε να μπει στην Ευρώπη για να εμπεδώσει τη Δημοκρατία. Να μας θυμίσει ακόμα, ότι λίγα χρόνια μετά την παγκόσμια κρίση του 2008, η Ευρώπη επέστρεψε στην ανάπτυξη, έχει καλύτερο επίπεδο ισότητας απο τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ δημιουργούνται διαρκώς νέες θέσεις εργασίας. (Με την Ελλάδα να παλεύει ακόμα για τα αυτονόητα, να παραμένει σε ύφεση, γεγονός που σημαίνει διαρκώς νέες θυσίες από τους φορολογούμενους αλλά και απαράδεκτα επίπεδα ανεργίας).
Να κληθεί να μας ξαναμιλήσει η Κορίνα Κρέτσου. Κι αν είναι δυνατόν να προσκληθεί και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακόμα καλύτερα. Θα το απολαύσουμε...

Μανόλης Καψής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου