12.8.17

Ο Τραμπ ετοιμάζει κάτι για την Βενεζουέλα;



Την ώρα που ο πλανήτης «ανησυχεί» για τις όλο και πιο τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας, ο πρόεδρος της Αμερικής έβαλε έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα στην εξίσωση της επικινδυνότητας.



Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην πόλη New Jersey, περιστοιχισμένος από τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley, και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας HR McMaster, ο Τραμπ ανέβασε τον πήχη σχετικά με την αντίδραση της χώρας του στην κρίση που μαστίζει το τελευταίο διάστημα την Βενεζουέλα, στη διάρκεια της οποίας έχουν συλληφθεί χιλιάδες άτομα, και έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 120…



Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Βενεζουέλα δεν είναι και τόσο μακριά, και ο λαός της υποφέρει και πεθαίνει» (Hill).  Συνέχισε λέγοντας πως «η Αμερική έχει αρκετές επιλογές για το πρόβλημα της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής μιας στρατιωτικής επέμβασης, αν κάτι τέτοιο θεωρηθεί απαραίτητο».
Πιεσθείς από τους δημοσιογράφους να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, και αν όντως είναι έτοιμος να επέμβει στο Καράκας, ο Τραμπ απάντησε πως «δεν μιλάμε γι αυτό, αλλά μια στρατιωτική επέμβαση είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε».
Να θυμίσουμε εδώ ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλλαν αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο, με τον Τραμπ να δηλώνει πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας «δεν είναι απλά ένας κακός ηγέτης, αλλά ένας δικτάτορας».
Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ανέφερε πως δεν έχει λάβει καμιά οδηγία από τον Λευκό Οίκο σχετικά με επέμβαση στην Βενεζουέλα.
Όσον αφορά στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το CBS News, όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τραμπ αν ετοιμάζεται για πόλεμο, αυτός απάντησε πως «νομίζω πως ξέρετε από μόνοι σας την απάντηση σε αυτή την ερώτηση»…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου