10.8.17

Τα δισεκατομμύρια δεν είναι στραγάλια…Από τότε που ξεκίνησε η κρίση ακούω διάφορους, κυρίως όψιμους αγαναΧτιστές, που οι περισσότεροι έκτοτε δηλώνουν οπαδοί του Αλέξη, να πετάνε δισεκατομμύρια δεξιά κι αριστερά, προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου «θα μας δώσουν οι Ρώσοι», «θα τα πάρουμε με τσαμπουκά από τον Σόιμπλε», «θα τυπώσουμε δικά μας», κλπ κλπ. Όπως π.χ. ο ανεκδιήγητος  (σπινθηροβόλος) Στρατούλης, που εξελέγη με τα μπούνια ισχυριζόμενος με μπρίο πως «θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν».
Οι μεγαλύτεροι παπαρολόγοι στην εν λόγω επιχειρηματολογία των δισ ήταν και είναι όλοι εκείνοι που δήλωναν άνεργοι, ή υποαπασχολούμενοι,  με μέσο δηλωθέν ετήσιο εισόδημα το 2014 τις 4.000 ευρώ παρακαλώ, και που σήμερα ζουν το όνειρο στα έδρανα της βουλής, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καταγγέλλοντας τους «κακοί κσένοι τοκογλύφοι»,  εισπράττοντας παράλληλα και κάπου οκτώ κολλαριστά χιλιάρικα τον μήνα, δηλώνοντας εθνοπατέρες και επαναστάτες...Γι όλους αυτούς τους ανερμάτιστους που μέχρι πριν από δυο χρόνια κυριολεκτικά «πεινούσαν», και που σήμερα κρίνουν τις τύχες μας, τα δισεκατομμύρια είναι στραγάλια, κι ανάθεμά με αν καταλαβαίνουν πόσα ακριβώς είναι και τι σημαίνουν. Θα θυμόσαστε πως πριν από μερικούς μήνες έγινε σούσουρο στο διαδίκτυο επειδή ουκ ολίγοι (κυρίως οι αγαναΧτιστές που λέγαμε) δεν γνώριζαν πόσα εκατομμύρια συνιστούν ένα δισεκατομμύριο. Τι να λέμε;
Έτσι, προκειμένου να τους βοηθήσω, θα παραθέσω ένα μικρό παράδειγμα του τι ακριβώς σημαίνουν τα δισεκατομμύρια, που οι συριζαίοι κυβερνώντες τα έχουν στο φτύσιμο, και ο που ο μέσος ψηφοφόρος αγνοεί μέσα στην βλακεία που τον δέρνει.
Ας πούμε λοιπόν ότι κάποιος σούπερ πλούσιος σας λυπάται και  σας χαρίζει 15 δισ σε χαρτονομίσματα του ενός ευρώ. Με μόνη προϋπόθεση για να τα κάνετε δικά σας να μονογράψετε το καθένα. Ωραία, λέτε. Θα τελειώσω όπου να’ναι και μετά θα σπεύσω στην Καραϊβική για να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου πάνω σε αιώρες, παρέα με φωτομοντέλα, και πίνοντας πινακολάδες δίπλα στο κύμα…
Έτσι δεν είναι; Μπα… κρατηθείτε. Ας πούμε ότι ξεκινάτε να μονογράφετε ένα ευρώ ανά δευτερόλεπτο και συνεχίζετε χωρίς σταματημό (για να προλάβετε το αεροπλάνο). Ξέρετε πόσος καιρός θα χρειαστεί για να μονογράψετε και τα 15 δισεκατομμύρια; Μια εβδομάδα; Ένας μήνας; Τρεις μήνες το πολύ;
Ε λοιπόν, αν ξεκινήσετε σήμερα, και το συνεχίσετε χωρίς ξεκούραση, ύπνο, κλπ. θα έχετε δικά σας περίπου χίλια ευρώ κάθε 17 λεπτά. Μια χαρά λέτε… Ύστερα από 12 μέρες ασταμάτητης προσπάθειας θα έχετε κάνει δικό σας το πρώτο εκατομμύριο. Θα χρειαστείτε συνολικά 120 μέρες για να αποκτήσετε δέκα εκατομμύρια, και μετά από περίπου 38 χρόνια(!) θα έχετε γίνει δισεκατομμυριούχος! Για να αποκτήσετε όμως και τα 15 δισ, θα πρέπει να έρθει το έτος 2493 μ.Χ. Τότε μόνο θα έχετε καταφέρει να υπογράψετε και το τελευταίο χαρτονόμισμα (χωρίς καμιά ενδιάμεση ανάπαυση).
Αντιστρέφοντας την διαδικασία, αν ξεκινούσατε σήμερα με τον ίδιο ρυθμό, θα τελειώνατε περίπου το έτος 1500… την εποχή δηλαδή που η Αμερική ήταν σχεδόν terra incognita, το Βυζάντιο μια πρόσφατη ανάμνηση, και στην Ελλάδα κάνανε κουμάντο οι Τούρκοι… ο δε Στρατούλης (και ο Σκουρλέτης) μια πολύ μακρινή μελλοντική ελπίδα… για το γένος.
Αυτό λοιπόν είναι το μέγεθος και η αξία των δισεκατομμυρίων, που ο Μπαρουφάκης τα είχε αρνηθεί προτιμώντας την … αγάπη, και ο Δραχμαζάνης με την Ραχήλ και τα άλλα παιδιά θα τα έκλεβαν νύχτα από το νομισματοκοπείο, για να τα μοιράσουν στον λαό,  ή θα τύπωναν καινούργια δικά τους (αν έβρισκαν χαρτί).
Αυτά τα ολίγα… και καλά μπάνια.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου