9.10.17

Εισπρακτική μούφα το νέο Blade Runner;

Η πρώτη ταινία Blade Runner του μακρινού 1982 θεωρείται πλέον μια από τις alltime κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, χάρη στο δυστοπικό και εν πολλοίς νοσηρό της σενάριο, την εξαιρετική σκηνοθεσία, την «σκοτεινή» φωτογραφία, την ερμηνεία των πρωταγωνιστών, και κυρίως τις πάμπολλες «φιλοσοφικές» της προεκτάσεις.




Δεν είναι ταινία η οποία θα είχε απήχηση σε τρελαμένους εφήβους, ή σε διάφορους άλλους φαν της συμβατικής επιστημονικής φαντασίας των εφέ, των τεράτων, των εξωγήινων, και των επιδερμικών σεναρίων. Για αυτό και η πολυαναμενόμενη νέα ταινία Blade Runner 2049  δείχνει να πατώνει στα ταμεία. Διότι δυο νέες γενιές μη σκεπτόμενων θεατών άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν, χώρια που οι περισσότεροι έφηβοι ούτε καν ασχολήθηκαν μαζί της έχοντας ακούσει για την «σκοτεινότητα» της πρώτης…

 
Η ταινία Blade Runner 2049 ξεκίνησε σχετικά καλά στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής, κάνοντας τις πρώτες μέρες περίπου $32 εκατομμύρια σε εισπράξεις. Στη συνέχεια έπεσε. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για τους παραγωγούς της πολυδιαφημισμένης ταινίας, που κόστισε πάνω από $150 εκατομμύρια για να γυριστεί.
Οι εταιρίες Warner Bros. και  Sony Pictures, που συνεργάστηκαν στην εν λόγω παραγωγή της  Alcon Entertainment, σκόπευαν να βγάλουν τουλάχιστον $50 εκατομμύρια στις 2-3 πρώτες μέρες της προβολής της. Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα, το πανάκριβο remake δεν πρόκειται να αποφέρει τα ποσά εκείνα στα οποία έλπιζαν οι παραγωγοί του.
Δυστυχώς, ο Ryan Gosling και ο  Harrison Ford δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το νέο φιλοθεάμον κοινό, με τους περισσότερους θεατές των πρώτων ημερών να είναι άνδρες και μάλιστα πάνω από 25 ετών, και όχι οι ορδές εκείνες των εφήβων στους οποίους στηρίζεται η κάθε συμβατική ταινία επιστημονικής φαντασίας για να σπάσει τα ταμεία.
Όσον αφορά στις άλλες νέες ταινίες στην Αμερική, Νο 2 σε εισπράξεις ήταν η ταινία (ρομαντική περιπέτεια) The Mountain Between Us με την Kate Winslet, που απέφερε  $10.1 εκατομμύρια, και Νο 3 η ταινία τρόμου hit It, που μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να κάνει $9.7 εκατομμύρια σε εισπράξεις.


S.A. (Με στοιχεία από το ΑΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου