14.11.17

Τραμπ: Συνάντηση με έναν δολοφόνο;

Με αφορμή το μεγάλο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία, που όπου να ‘ναι ολοκληρώνεται, τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν την μεγάλη απορία αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα δέχονταν να συναντηθεί με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του, ο οποίος είναι (κατά ομολογία του) ένας … δολοφόνος!



Μιλάμε για τον Rodrigo Duterte, ο οποίος πριν από μερικές μόνο μέρες δήλωσε ότι σε ηλικία 16 ετών είχε σκοτώσει κάποιον, χρησιμοποιώντας μαχαίρι. «Ήμουν μόλις 16 χρονών», είπε, «και το έκανα λόγω ενός… βλέμματος»...




Από την άλλη όμως, ο εκπρόσωπος του προέδρου των Φιλιππίνων έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος «αστειεύονταν». Όπως λέει, ο πρόεδρος πολύ συχνά χρησιμοποιεί υπερβολές, ειδικά όταν επισκέπτεται συμπατριώτες του στο εξωτερικό, όπως έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση που βρίσκονταν στο Βιετνάμ όταν έκανε την «ομολογία».
Σύμφωνα με το CNN, η «ομολογία» του Duterte έγινε στη διάρκεια συζήτησης για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τον πολυσυμπαθούν. Μάλιστα ανέφερε πάνω στη συζήτηση ότι δεν τον τρομάζει η φυλακή, αφού όταν ήταν έφηβος μπαινόβγαινε στις φυλακές!
Όπως αναφέρει το BBC, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εν λόγω ηγέτης ομολόγησε φόνο, αφού το ίδιο είχε πει και το 2015, λέγοντας πως σε ηλικία 17 ετών είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου κάποιον σε μια παραλία.
Πάντως, απ’ ότι φαίνεται, ο Τραμπ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις αποκαλύψεις του Duterte, αφού όχι μόνο συναντήθηκε μαζί του αλλά τον επαίνεσε κιόλας, αποφεύγοντας παράλληλα να αναφερθεί στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της κυβέρνησής του, κάτι που έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες που έχουν συναντηθεί μαζί του στο παρελθόν.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αναφέρεται πως οι δυο ηγέτες μίλησαν για την αντιμετώπιση του ISIS, για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, και για τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών τους. Δεν υπήρξε καμία αναφορά όμως στο φλέγον ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου