14.11.17

«Εκρηκτική» η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα…

Η Κατάσταση δεν είναι εκρηκτική μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη Βόρεια Κορέα , η οποία καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «ακραία επιθετικότητα» με αφορμή την συγκέντρωση αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην κορεατική χερσόνησο.



Ο Βορειοκορεάτης πρέσβης στον ΟΗΕ Ja Song Nam αναφέρει σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Antonio Gutteres ότι η στάση της Αμερικής δημιουργεί μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή μια πυρηνική σύρραξη.
Παράλληλα καταδικάζει τις ΗΠΑ οι οποίες διενεργούν, όπως λέει, συνεχείς και καθ’ όλο το 24ωρο πτήσεις-περιπολίες ακόμη και με βομβαρδιστικά Β52, από αυτά που μεταφέρουν στρατηγικά πυρηνικά όπλα...




Αυτό που κάνει η Αμερική, λέει, είναι ένας ωμός εκβιασμός, και οι «ασκήσεις που διενεργεί στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί από καιρό με σκοπό να μας κάμψουν… όμως απλά αποδεικνύεται ότι εμείς έχουμε δίκιο, και άρα δεν θα κάνουμε πίσω».
Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα συμμετέχουν σε μια κοινή αεροναυτική άσκηση με την Νότια Κορέα, όσο ο πρόεδρος Τραμπ επισκέπτεται την Ασία. Τελευταία φορά που έγιναν παρόμοιου μεγέθους ασκήσεις στην εν λόγω περιοχή ήταν το 2007. Πάντως η αντίδραση της Βόρειας Κορέας ήρθε μία μόλις μέρα μετά από ένα ακόμη «δηλητηριώδες» τουίτ του Αμερικανού προέδρου, με το οποίο κατηγορούσε τον Kim Jong Un επειδή τον αποκάλεσε «γέρο»…
Και μπορεί ο Τραμπ να χαρακτηρίζει κοροϊδευτικά τον Κορεάτη ηγέτη ως «rocket man», λόγω της εμμονής του με τους πυραύλους, όμως σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αλλά κάτι άλλο.
Αυτό που θα πρέπει να φοβάται η Δύση και η Αμερική, λένε, είναι τα βιολογικά και χημικά όπλα που μάλλον διαθέτει το βορειοκορεατικό καθεστώς. Όπλα που θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει ο Kim Jong Un αν αισθανθεί απειλημένος, κάτι που συμβαίνει αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για όπλα που είναι εύκολο να κατασκευαστούν, να κρυφτούν, και να χρησιμοποιηθούν, λένε οι ειδικοί, θυμίζοντας αυτά που λέγανε κάποτε κάποιοι άλλοι «ειδικοί» σε σχέση με τα όπλα του Σαντάμ. Μόνο που τώρα προειδοποιούν ότι αν αυτά χρησιμοποιηθούν, τότε η Αμερική θα πρέπει να αντιδράσει … πυρηνικά!
Σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση που συνέταξαν επιστήμονες του Χάρβαρντ, η οποία αξιοποιεί στοιχεία από κατασκόπους και από αποστάτες του καθεστώτος, η Βόρεια Κορέα διαθέτει 13 βιολογικά όπλα με παθογόνα στοιχεία όπως είναι ο άνθρακας, η χολέρα, η ιλαρά, και η πανώλη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας και χρήσης τους μέσα σε διάστημα δέκα ημερών το πολύ.
Όπως αναφέρει η έκθεση, μερικά μόνο κιλά άνθρακα θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον μισό πληθυσμό μιας μεγαλούπολης. Ο άνθρακας θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο σύστημα ύδρευσης μιας  πόλης, από κρυφούς πράκτορες που θα παριστάνουν τους εργαζόμενους οι οποίοι «απολυμαίνουν» ή «καθαρίζουν» τις δεξαμενές.
Είτε αυτά περί βιολογικών όπλων είναι αλήθεια, είτε όχι, γεγονός παραμένει ότι η κατάσταση στην περιοχή της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα τεταμένη, και τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τον εκρηκτικό χαρακτήρα του νυν προέδρου των ΗΠΑ, και την «αλαζονεία», για να μην την χαρακτηρίσουμε αλλιώς, του στρουμπουλού «λατρευτού ηγέτη» της Βόρειας Κορέας…


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου