7.12.17

Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα…

Την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τις παπαριές της Μποφίλιου και το «ξεπούλημα» της μικρής ΔΕΗ, στην Αμερική ετοιμάζονται για πόλεμο. Και όχι για απλό πόλεμο αλλά για πυρηνικό, ή ίσως και κάτι χειρότερο.





Και δεν είναι μόνο οι λεονταρισμοί του Τραμπ, ούτε οι επιθυμίες κάποιων που πλουτίζουν όποτε η Αμερική πολεμάει… υπάρχουν κι άλλοι κινδυνολόγοι, ακόμη και πολιτικοί αντίπαλοι του Ντόναλντ, όπως είναι ο πολιτευτής και υποψήφιος για το κογκρέσο Ρεπουμπλικάνος  Michael Snyder, ο οποίος έγραψε άρθρο προειδοποιώντας για το τι μέλει γενέσθαι μόλις αρχίσουν οι εχθροπραξίες με την Β. Κορέα...



Όπως αναφέρει λοιπόν, ο τελευταίος πύραυλος που εκτόξευσε ο Κιμ έχει την δυνατότητα να πλήξει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, και όχι μόνο με πυρηνικά όπλα αλλά και με «ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς» (ΕΜΡ)! Κάτι δηλαδή που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, και όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας.
Προειδοποιεί πως αν γίνει κάτι τέτοιο, η καταστροφή στην Αμερική θα είναι άνευ προηγουμένου, αφού δεν θα λειτουργεί τίποτα, ούτε τα τηλέφωνα, ούτε το διαδίκτυο, ούτε τα συστήματα GPS, ούτε οι τράπεζες, ούτε τα νοσοκομεία, ούτε ο κλιματισμός, ούτε καν τα αυτοκίνητα (μιας και βασίζονται σε συστήματα υπολογιστών). Οτιδήποτε δηλαδή ηλεκτρονικό θα πάψει να λειτουργεί. Και μόλις αυτό συμβεί, θα επικρατήσει ο πανικός, οπότε η Αμερική θα διαλυθεί εκ των έσω.
Κάποτε, λέει, οι συζητήσεις για μια τέτοιου είδους βορειοκορεατική απειλή ήταν απλά υποθετικές αλλά σήμερα έχει αποδειχθεί ότι ο κίνδυνος αυτός αποτελεί πραγματικότητα. Μάλιστα αναφέρει κάτι που δήλωσε επίσημα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, αλλά τα ΜΜΕ δεν το έπιασαν: ότι δηλαδή «η χώρα του μπόρεσε επιτέλους να χαλιναγωγήσει ένα πολυμορφικό θερμοπυρηνικό όπλο μεγάλης καταστροφικής ισχύος, που μπορεί να πυροδοτηθεί σε μεγάλο υψόμετρο και να πλήξει στρατηγικούς στόχους με πανίσχυρους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς».
Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Snyder πιστεύει πως μέχρι και 90% των Αμερικανών θα πεθάνουν μέσα σε μικρό διάστημα. Κάτι το οποίο έχουν ήδη πει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τα ΕΜΡ γερουσιαστής William Graham, καθώς και ο επιτελάρχης του Peter Vincent Pry.
Όπως καταλήγει ο Snyder, υπάρχει λύση, και κοστίζει μόλις… μερικά δισεκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς όμως η Ουάσιγκτον δεν τον ακούει, αφού αντί να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια αντιμετώπισης του κινδύνου ΕΜΡ, μειώνει τον προϋπολογισμό της αρμόδιας Επιτροπής του κογκρέσου με αποτέλεσμα αυτή να πάψει να υφίσταται από την 30/9 ελλείψει κονδυλίων.
Πρόκειται για μια αψυχολόγητη ενέργεια του κογκρέσου για την οποία δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψει κανείς, λέει ο Snyder. Και ξιφουλκεί εναντίον της παρούσας εξουσίας στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο, την οποία χαρακτηρίζει αδαή, στα όρια της εθνικής προδοσίας…


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου