15.5.20

Εκατομμυριούχοι… ληστές!


Το αμερικανικό φούτμπολ το ξέρετε. Ή το έχετε ακουστά.
Ένα από τα πιο δημοφιλή, αν όχι το πιο δημοφιλές, αθλήματα στην Αμερική.
Ένα παρεξηγημένο από τον υπόλοιπο κόσμο άθλημα, που εκτός από δύναμη απαιτεί λεπτή στρατηγική, ακριβή υπολογισμό του χρόνου, και αρκετή δεξιοτεχνία.
Προσωπικά, το προτιμώ από το ποδόσφαιρο.




Όπως θα το προτιμούσαν και πολλοί Έλληνες, αν έμπαιναν στον κόπο να μάθουν τους κανονισμούς του, και να παρακολουθήσουν μερικά παιχνίδια.
Μιλάμε για σκληρό πλην όμως εγκεφαλικό παιχνίδι με πολύ θέαμα, πολλές ανατροπές, και για γερά νεύρα…



Στην Αμερική, αν είσαι ένας από τους τυχερούς παίκτες του φούτμπολ, και σε επιλέξει μια ομάδα του NFL, τότε όπως και στο ΝΒΑ, βολεύτηκες οικονομικά για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.
Γίνεσαι μιλιονέρης… αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα, να πειθαρχήσεις στις σκληρές απαιτήσεις, και να μπορέσεις να διατηρήσεις τη φόρμα σου.
Αν τα καταφέρεις, τότε οι ουρανοί είναι δικοί σου… ακόμη κι αν είσαι αναλφάβητος, όπως είναι πολλοί από τους παίκτες αυτού του αθλήματος, ασχέτως αν χρειάζεται να έχεις φοιτήσει σε πανεπιστήμιο για να σε πάρει το NFL.
Υπάρχουν τα λεγόμενα Mickey Mouse courses τα οποία παρακολουθούν, με την κάλυψη του πανεπιστημίου, αφού για αυτά το εν λόγω άθλημα αποφέρει ουκ ολίγα κέρδη και προνόμια, οπότε το να υπάρχουν ακόμη και αγράμματοι (ναι, είναι αλήθεια) φτυχιούχοι (sic) τους, δεν πειράζει, αρκεί να παίζουν καλά.
Από κει και πέρα, αν σε επιλέξει μια από τις ομάδες, και γίνεις επαγγελματίας, τότε σώθηκες εφ όρου ζωής.
Τα συμβόλαια, τα μπόνους, οι μισθοί… είναι της τάξης των εκατομμυρίων δολαρίων. Χώρια η διασημότητα.
Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα δεν είναι να ξέρεις να γράφεις το όνομά σου, αλλά το ταλέντο, και η  ικανότητα να μπορέσεις να αντέξεις στις σκληρές συνθήκες και στις απαιτήσεις αυτού του άκρως επαγγελματικού αθλήματος.
Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια που είχα επισκεφτεί το Μαϊάμι Μπιτς Ιανουάριο μήνα.
Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν τα πάμπολλα εξωτικά σπορ αμάξια που κυκλοφορούσαν στους δρόμους, και που ήταν παρκαρισμένα έξω από κάθε σχεδόν καφέ και μπαράκι.
Όταν ρώτησα τους «παρκαδόρους» τι παίζει, μου απάντησαν ότι ανήκουν σε παίκτες του φούτμπολ, που τέτοια εποχή έρχονταν διακοπές στο Μαϊάμι, λόγω του διαλείμματος του NFL.



Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε. Για 20χρονους αναλφάβητους με Μαζεράτι.
Άρα, αν δεν έχεις το κεφάλι σου στη θέση του, δεν θέλει και πολύ για να χάσεις τη … μπάλα.             
Τι συνέβη λοιπόν προχθές;
Δυο διάσημοι (και άρα εκατομμυριούχοι) παίκτες, ο DeAndre Baker των New York Giants, και ο  Quinton Dunbar των Seattle Seahawks, αναζητούνται από την αστυνομία της South Florida για … ένοπλη ληστεία.
Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες αυτοπτών, οι δυο μιλιονέρηδες λήστεψαν με την απειλή όπλου καλεσμένους σε πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν και οι ίδιοι, στην κωμόπολη Miramar, που βρίσκεται μεταξύ του Fort Lauderdale και του Miami.
Ο 22χρονος Baker, και ο 27χρονος Dunbar ήταν καλεσμένοι σε πάρτι με μπάρμπεκιου σε σπίτι «φίλων» στο Miramar, όταν ξέσπασε ένας καυγάς, με τον Baker να βγάζει όπλο!
Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον Dunbar, και δυο ακόμη άνδρες, και υπό την απειλή όπλων οι δυο αθλητές άρχισαν να αφαιρούν χρήματα, ρολόγια, πιστωτικές κάρτες, και ότι άλλο πολύτιμο είχαν επάνω τους οι συνδαιτυμόνες του πάρτι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, μετά την ληστεία οι τέσσερις  άνδρες έσπευσαν να εξαφανιστούν με τρία πολυτελή οχήματα, μια Mercedes, μια Lamborghini, και μια BMW.
Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, τα εν λόγω σπορ αυτοκίνητα ήταν έτσι παρκαρισμένα από πριν, ώστε να μπορούν να φύγουν αμέσως, κάτι που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα πως όλα ήταν προσχεδιασμένα.
Οι δυο παίκτες κατάγονται αμφότεροι από το Μαϊάμι, με τον Baker (απόφοιτο του πανεπιστημίου της Georgia) να έχει πετύχει να είναι μια από τις πρώτες επιλογές στο περυσινό draft pick εκ μέρους των Giants.
Μάλιστα έπαιξε και στα 16 φετινά παιχνίδια της ομάδας του ως βασικός.
Όσον αφορά στον έτερο εκατομμυριούχο ληστή, τον Dunbar, αυτός έπαιζε από το 2015 στους Washington Redskins, και μεταγράφηκε στους Seahawks τον περασμένο Μάρτιο.
Το πώς και το γιατί οι δυο αυτοί ζάπλουτοι και διάσημοι αθλητές θέλησαν να βάλουν απότομο τέρμα στις ιδιαίτερα κερδοφόρες καριέρες τους, χώρια η σίγουρη φυλάκισή τους, απομένει να απαντηθεί μόλις συλληφθούν.
Μέχρι τότε ένα ερώτημα θα πλανάται: Μα είναι τόσο ηλίθιοι μερικοί;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου