19.10.12

Λεφτά υπάρχουν!!!!!!!


Τελικά, ο Γιωργάκης είχε δίκιο.
Τσάμπα τον κατηγορούμε και τον αποπαίρνουμε, με αποτέλεσμα να μας εγκαταλείψει, και να αυτοεξοριστεί στο Αμέρικα.
Διότι τα ξένα ΜΜΕ βοούν.
Ιδού, για παράδειγμα, ένα άρθρο που αλίευσα από το διαδίκτυο, και που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αποκαθιστώντας  την τρωθείσα υπόληψη του ΓΑΠ.
Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας…


Όπως όλα δείχνουν, αυτό το ευρωπαϊκό υπόδειγμα φτώχειας, η Ελλάδα, κάθε άλλο παρά φτωχή είναι.
Στη πραγματικότητα, βρίσκεται γεωγραφικά τοποθετημένη επάνω σε απίθανα πολλά, ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα χρυσού, πετρελαίου, και φυσικού αερίου.
Αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να εκμεταλλευτούν τους θησαυρούς της γης τους, δεν θα χρωστούσαν σε κανέναν.
Ευτυχώς που η κρίση τους αφύπνισε, και όλα τώρα  κατατείνουν στο ότι η Ελλάδα θα είναι σύντομα η Νο1 χώρα παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη!
Παράλληλα, η Αθήνα άρχισε να σκέφτεται και να προχωρά στο ζήτημα της  εξερεύνησης για πετρέλαιο και αέριο.
Όπως λέγεται, η χώρα διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, που αξίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια!
Είναι πραγματικά κρίμα, που ενώ η Ελλάδα είναι από τις πιο πλούσιες χώρες στην Ευρώπη, αναγκάζεται να υποστεί την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση στη σύγχρονη ιστορία της.
Είναι σαν κάποιον άστεγο, που κοιμάται στο πεζοδρόμιο, χωρίς να γνωρίζει ότι κάποιος μακαρίτης συγγενής του, του έχει αφήσει κληρονομιά εκατομμυρίων…
Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή, και ας ελπίσουμε πως αυτό θα το μάθουν οι πολίτες της, και ίσως να χαράξουν μια πορεία που θα τους βγάλει από την σημερινή στενωπό στην οποία έχουν εγκλωβιστεί.
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αναμένεται να φτάσει φέτος στο 198% του ΑΕΠ της, με φήμες να θέλουν τη χώρα να φεύγει από το ευρώ.
Όλα αυτά όμως είναι εντελώς αχρείαστα. Η Ελλάδα είναι πλούσια. Και αν κρίνουμε από τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματά της σε φυσικό πλούτο και πρώτες ύλες, τότε σίγουρα είναι από τις πιο πλούσιες χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα κολυμπάει στο χρυσάφι. Και αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων εξόρυξης, τότε η Ελλάδα σύντομα θα είναι  μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη.
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπουν οι εν λόγω διαδικασίες σε κατάσταση fast track, με τις καναδικές και αυστραλιανές εταιρίες που εμπλέκονται, να προβλέπουν παραγωγή ύψους 425.000 ουγγιών έως το 2016, σε σχέση με τις μόλις 16.000 ουγγιές που εξορύχτηκαν το 2011. Με βάση τις σημερινές τιμές του χρυσού, μιλάμε για $757 εκατομμύρια!
Έτσι, η Ελλάδα μάλλον θα ξεπεράσει την Φιλανδία, που σήμερα είναι η Νο1 της Ευρώπης στον συγκεκριμένο τομέα.
Ναι, αλλά δεν είναι μόνο ο χρυσός. Η Ελλάδα πνίγεται και στο πετρέλαιο, και στο φυσικό αέριο.
Όπως φαίνεται, η χώρα βρίσκεται επάνω ακριβώς από την δυτική άκρη ενός υποβρύχιου κοιτάσματος, διαστάσεων μαμούθ, ενώ παρόμοια κοιτάσματα υπάρχουν και στις δυτικές στεριανές περιοχές της χώρας.
Πόσο άραγε πετρέλαιο και φυσικό αέριο διαθέτει η Ελλάδα;
Τα νούμερα που ακούγονται είναι συγκλονιστικά.
Υπολογίζεται, για παράδειγμα, πως ο Πατραϊκός Κόλπος μπορεί να διαθέτει μέχρι και 200 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, με την περιοχή των Ιωαννίνων να διαθέτει άλλα 80 εκατομμύρια, και το Κατάκολο περίπου 3 εκατ. βαρέλια.
Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού γεωλογικού ινστιτούτου, η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, και την Αίγυπτο, διαθέτει 15 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που περιμένουν κάποιον να τα εκμεταλλευτεί.
Για αυτό, η Ελλάδα έχει τόσο φυσικό πλούτο, που θα μπορούσε άνετα να εξοφλήσει όλα της τα χρέη. Η αξία αυτού του πλούτου υπολογίζεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια!
Και ίσως για αυτό να διστάζουν κάποιοι να διώξουν την χώρα από την ΕΕ. Είναι πολύ πιθανόν, πως οι κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ γνωρίζουν για όλα αυτά, και δεν θέλουν η Ελλάδα να απομακρυνθεί.
Τώρα, απομένει στους Έλληνες πολίτες να συνειδητοποιήσουν το τι έχουν, και να αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τον πλούτο της γης τους.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου