11.10.12

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ…



 
Ή, όταν οι αρχές αυτοκαρφώνονται!
Η διαφάνεια είναι μια αξία, που ακόμη και στις δημοκρατικές κοινωνίες χρειάζεται να υπάρχει και να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν την τάση να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν γνωρίζουν πως ελέγχονται και παρακολουθούνται.


Κάθε τόσο όμως, και πολλές φορές εντελώς τυχαία, βγαίνει λαυράκι, όταν μέσα από την αναζήτηση κάποιων συμβατικών πληροφοριών, μια κρατική αρχή αυτοκαρφώνεται, παραδίδοντας στην δημοσιότητα στοιχεία που κανένας αρμόδιος  δεν πρόσεξε την σημασία τους.
Έτσι συνέβη πρόσφατα και με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, υπεύθυνο για την εσωτερική ασφάλεια, που απαντώντας σε κοινοβουλευτική επερώτηση αναφορικά με τις δαπάνες του, δημοσιοποίησε κάποια «ενοχοποιητικά» για το ίδιο στοιχεία.
Πρόκειται για 43 σελίδες βαρετών αριθμών και διαγραμμάτων, οι 20 εκ των οποίων περιέχουν πίνακες που αναφέρουν ποιες  εξωτερικές εργολαβίες δόθηκαν, πόσα χρήματα πληρώθηκαν, ποια ακριβώς υπηρεσία παρασχέθηκε, και πόσο κόστισε η κάθε μια.
Αν και οι μισές περίπου απαντήσεις στην επερώτηση χαρακτηρίστηκαν άκρως απόρρητες, όπως επί παραδείγματι αυτές που αφορούν στις μυστικές υπηρεσίες, εν τούτοις ακόμη και έτσι, προέκυψαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα. Κάποιοι μάλιστα τα χαρακτηρίζουν σοκαριστικά.
Τι εμπεριέχουν; Ακούστε λοιπόν:
Το υπουργείο, και άρα η αστυνομία, δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν συστηματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως π.χ.  τα Skype, Google Mail, MSN Hotmail, Yahoo Mail, και το Facebook, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Πολλά χρήματα μάλιστα, δαπανώνται για ιούς τύπου Trojan, και άλλα κατασκοπευτικά malwares.
Η ακούσια αυτή ομολογία της γερμανικής κυβέρνησης αποδεικνύει οριστικά ότι ακόμη και σε δημοκρατικές χώρες, με ιδιαίτερη ευαισθησία στη προστασία  προσωπικών δεδομένων, και της ιδιωτικότητας, οι αρχές διεισδύουν στο διαδίκτυο, και στις τηλεπικοινωνίες,  και κατασκοπεύουν τους πολίτες.
Γρηγορείτε.

S.A.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου