20.11.12

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ.


Εκεί που λες ότι όποια σαχλαμάρα ήταν να πει ο ΣΥΡΙΖΑ την είπε, και ότι τα ποσοστά δημοσκοπήσεών του έπιασαν το ανώτατο όριο, έπιασαν δηλαδή οροφή…. έρχεται ένα ακόμη προβεβλημένο στέλεχός του, και πλειοδοτεί στην ανισορροπία.
Και έτσι, ίσως να δούμε και 60άρια, ή ποιος ξέρει, ακόμη και 70άρια για τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά των επόμενων δημοσκοπήσεων!


Διότι δεν έφτανε που βγήκε προχθές ο λάτρης της δραχμής, και ανέτοιμος να κυβερνήσει Λαφαζάνης, δηλώνοντας πως ευθύς μόλις αναλάβει ο Τσίπρας, θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυθέντες δημόσιοι υπάλληλοι, είχαμε χθες και τον Παπαδημούλη, που θέλοντας να υπερκεράσει τους υπόλοιπους παπαρολόγους, υποσχέθηκε πως στο δημόσιο θα προσληφθούν και όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν απολυθεί!!!!!
Μιλάμε για μεγάλα γούστα.
Κάποιοι όμως δεν συμμετέχουν σ αυτό το όργιο απίθανων υποσχέσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν ένα μέτρο, όσο τουλάχιστον τους επιτρέπει η συμμετοχή τους μέσα στο συνονθύλευμα αυτό των ανερμάτιστων συνιστωσών.
Έτσι, άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο, συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Σταθάκη, ο οποίος αν μη τι άλλο διατηρεί μια κάποια νηφαλιότητα.
Σε ερώτηση λοιπόν του δημοσιογράφου, για το αν όντως το εννοούν όταν λένε ότι θα επαναπροσλάβουν όλους όσοι θα απολυθούν από το δημόσιο, και αν όντως θα επανέλθουν δια νόμου οι μισθοί και οι συντάξεις στην προτεραία τους κατάσταση,  ο Σταθάκης επέδειξε ψυχραιμία, ισχυριζόμενος ότι …. ναι μεν αλλά!
Εν ολίγοις, ψέλλισε μερικά πράγματα περί προσπάθειας ανάκαμψης της οικονομίας, και μετά βλέπουμε….
Όπως είπε, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα, σε μια εβδομάδα, ή σε ένα μήνα.
Θα χρειαστεί, λέει, δουλειά, έτσι ώστε να ξαναπάρει μπρος η οικονομία, και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να επαναφέρουμε τα επίπεδα μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
Χαίρω πολύ δηλαδή.
Και όταν ο δημοσιογράφος του αντέταξε ότι και ο Σαμαράς το ίδιο λέει, όταν μιλάει για βάθος χρόνου, οπότε ποια η διαφορά, και ποιος ο λόγος να υποσχόμαστε παπάδες, εκεί ο Σταθάκης κόμπιασε.
Άλλωστε τι να πει;

Strange Attractor

1 σχόλιο: