21.2.13

Πολιτικοί επιστήμονες υψηλής εμβέλειας!


Προσωπικά, δεν είχα και συνεχίζω να μην έχω σε υπόληψη τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Όλα ξεκίνησαν όταν πρωτοείδα τα αχούρια αμφιθέατρα της δεκαετίας του `70, μέσα στα οποία ένας ταλαίπωρος λέκτορας προσπαθούσε να μεταδώσει γνώση σε εκατοντάδες ρεμπεσκέδες, άλλοι εκ των οποίων έπαιζαν τάβλι, άλλοι ερωτοτροπούσαν, και άλλοι έτρωγαν γύρο με πίτα… εν ώρα παράδοσης!


Στη συνέχεια γνώρισα και τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα το δικαίωμα στην αντιγραφή (!) και το "δημοκρατικό πεντάρι",  οπότε ήρθε και έδεσε το γλυκό.


Στη διάρκεια των χρόνων γνώρισα επιστήμονες νομικούς που δεν ήξεραν βασικά ελληνικά, μαθηματικούς που δεν μπορούσαν να κάνουν αριθμητικές πράξεις χωρίς κομπιουτεράκι, και πολιτικούς μηχανικούς που αν κατασκεύαζαν κοτέτσι, αυτό θα έπεφτε με το πρώτο αεράκι.
Στη πορεία όλων αυτών των χρόνων, κατά καιρούς άκουγα και διάβαζα απόψεις ειδικών, πανεπιστημιακών, και άλλων για το χαμηλό επίπεδο των φοιτητών μας.
Όπως αυτήν την τελευταία του  καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δονάτου Παπαγιάννη, που  δημοσίευσε ένα άρθρο, σε site της Θεσπρωτίας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, με τα «μαργαριτάρια» των φοιτητών του, στο ερώτημα που τους έθεσε «Αν η τρόικα αποτελεί όργανο της ΕΕ».
Και εδώ δεν πρόκειται για γυμνασιόπαιδα που μπερδεύουν τον Γλέζο με τον Γκλέτσο, ή που θεωρούν την 25η Μαρτίου ως την ημέρα που μπήκαν τα γερμανικά τανκς στο πολυτεχνείο…
Εδώ μιλάμε για τους πολιτικούς επιστήμονες του μέλλοντος!
Τον ανθό της νεολαίας (λέμε και καμιά σαχλαμάρα που και που).
Διαβάστε λοιπόν και φρίξτε!
Παρεμπιπτόντως, για να θυμόμαστε, η Τρόικα, για όσους δεν ξέρουν, που μάλλον είναι πολλοί, είναι τα τρία μέρη που μας επιτηρούν, δηλαδή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ.
Δυστυχώς όμως πολλοί και μάλιστα φοιτητές και μελλοντικοί επιστήμονες, δεν έχουν καταλάβει ποια είναι η Τρόικα και τι κάνει στην Ελλάδα!
Ιδού μερικές χαρακτηριστικές απαντήσεις φοιτητών:
- «Η Τρόικα θεωρείται όργανο της ΕΕ εφόσον αποτελεί ένα οικονομικό επιτελείο εντασσόμενο στην Γερμανία ως μέλος της ΕΕ που διευθύνει και διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Αποτελεί με άλλα λόγια όχι απλό αλλά μικτό όργανο της ΕΕ»
- «Η τρόικα αποτελεί οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, όπου εποπτεύει (δυστυχώς) την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρείται όργανο της ΕΕ, αφού η Γερμανία είναι κράτος-μέλος της Ευρώπης. Επιπλέον από τη στιγμή που η τρόικα έχει νόμιμη υπόσταση θεωρείται ευρωπαϊκό όργανο».
-«Τα μέλη της Τρόικα εκλέγονται από τα κράτη μέλη και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνεπώς ανήκει στα υπερεθνικά κυβερνητικά όργανα».
-«... Έτσι λοιπόν η τρόικα είναι τράπεζα από την οποία δανειζόμαστε λεφτά ώστε να ξεχρεώσουμε που στα μάτια μας φαίνεται σωτήρια αλλά δυστυχώς μας υποβιβάζει. Η τρόικα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρώπης και συγκαλείται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ».
-«Η τρόικα δεν είναι όργανο της ΕΕ, γιατί είναι ανεξάρτητο παγκοσμίως όργανο".
Οι παραπάνω απαντήσεις αποτελούν δείγμα ότι ένα μεγάλο μέρος της νέας γενιάς εξακολουθεί να βρίσκεται σε άλλο κόσμο.
Το μέλλον προβλέπεται σκοτεινό….

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. η επιτομή της...τρολιάς ή τρολλιάς (παρακαλειται να λαβει θεση ο κ.Μπαμπινιωτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή