21.2.13

Κρύβε χρόνια…


Όταν πρωτομπήκα στο Facebook, είπα ψέματα για την ηλικία μου…
Αντί για τη πραγματική ημερομηνία γέννησης, νομίζω πως αφαίρεσα καμιά δεκαριά χρονάκια.
Φαντάστηκα πως οι «φίλοι»  μου θα το έπιαναν το αστείο, και αν όχι… σε λα βι.

 
Η επιλογή όμως να πω ψέματα ήταν ολόδική μου.
Μια άλλη κυρία όμως, η καημένη η Marguerite Joseph, δεν είχε τέτοια επιλογή. Έπρεπε αναγκαστικά να πει ψέματα στο Facebook για την ηλικία της, αν ήθελε να συμμετέχει.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα Click on Detroit, η γυναίκα αυτή από το Μίσιγκαν, που είναι 104 ετών(!) προσπαθεί εδώ και χρόνια να δηλώσει την πραγματική της ηλικία στο Facebook, αλλά δεν μπορεί, αφού κάποιο τεχνικό εμπόδιο (glitch) δεν επιτρέπει σε όσους είναι άνω των 99 ετών να δηλώσουν τα χρόνια τους!
Η εγγονή της λέει ότι όποτε προσπαθεί να ανανεώσει το προφίλ της γιαγιάς, και βάζει το έτος γέννησης 1908, αυτό αυτόματα αλλάζει σε 1928.
Ντροπή σου κύριε Zuckerburg, αυτό είναι απαράδεκτο.
Η συγκεκριμένη κυρία έχει κάθε δικαίωμα να είναι περήφανη για την ηλικία της και να την δηλώνει δημόσια.
Στα σοβαρά τώρα, η ενασχόληση με την τρέχουσα τεχνολογία είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες των ηλικιωμένων για να διατηρούν την επαφή με τους συγγενείς τους, για να ψυχαγωγούνται, για να τονώνονται πνευματικά, και γενικά για να ζουν την εποχή τους.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα πρέπει να τους αποκλείουν όταν εξελίσσουν τα προϊόντα τους.
Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων αυξάνεται, και η τεχνολογία θα πρέπει να προσαρμόζεται αντί να «φτύνει» όσους ξεπερνούν μια συγκεκριμένη ηλικία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπεραιωνόβια προσπαθεί εδώ και καιρό να έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους του  Facebook για να τους πείσει να κάνουν αλλαγές, και να μη χρειάζεται ο κόσμος να λέει ψέματα.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία απάντηση των αρμοδίων μέχρι σήμερα.

Julie R. Evans

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου