5.4.13

Η Κίνα δεν έχει χώρο για τους νεκρούς της!



Με σχεδόν ενάμιση δισεκατομμύριο κατοίκους, η Κίνα, όσο αχανής κι αν είναι, άρχισε πλέον να ζορίζεται στην εξεύρεση χώρων για να θάβει τους νεκρούς της.


Ποια είναι η λύση που βρέθηκε;
Η θάλασσα!



Για αυτό και οι τοπικές αρχές πήραν το θέμα ζεστά, και κάνουν τα πάντα προκειμένου να πείσουν τους κατοίκους να προτιμούν την θαλάσσια «ταφή».
Κάποιες πόλεις μάλιστα προσφέρουν οικονομικά κίνητρα, ακόμη και μετρητά, σε όσους θέλουν να θάψουν τους νεκρούς τους στον βυθό του ωκεανού.
Η πόλη Guangzhou προσφέρει $160, ενώ η  Wenzhou ως και $1300.
Επιπλέον προσφέρονται δωρεάν μετακινήσεις των τεθλιμμένων συγγενών με σκάφος, από και προς το υγρό σημείο ταφής.
Δυστυχώς όμως, ο κόσμος δεν πείθεται, και το σχέδιο δεν προχωρά.
Η Σαγκάη, που προωθεί την θαλάσσια ταφή από το 1991, και οι αρχές της προσφέρουν $320 για κάθε θαλάσσια ταφή συναντά  την άρνηση των κατοίκων να την αποδεχτούν ως εναλλακτική λύση, με μόλις 1.8% των νεκρών να «αποχαιρετώνται» στη θάλασσα.
Αν λοιπόν δεν μπορέσουν οι αρχές να πείσουν τους κατοίκους, θα πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο πιο ελκυστικό.
Προς το παρόν, ακόμη και ο πιο φτηνός τάφος στο πολυπληθές Πεκίνο κοστίζει $16.000!
Και σε αυτόν μπαίνουν μόνο οι στάχτες του εκλιπόντος, αφού η αποτέφρωση των νεκρών είναι υποχρεωτική στις πόλεις εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πολλές επαρχίες αναμένεται να εξαντλήσουν τα όρια τους μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.
Εν τω μεταξύ ο ετήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα αναμένεται να αγγίξει τα 20 εκατομμύρια ως το 2025, δηλαδή να διπλασιαστεί σε σχέση με το 2011.
Οι πολέμιοι των νέων μεθόδων ταφής προβάλλουν ως βασική τους ένσταση την διαγραφή, όπως λένε, πολλών αιώνων παράδοσης.
Όπως μάλιστα σημειώνει  ένας κοινωνιολόγος, η οικονομία γης δεν θα πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για το που θα ταφεί κάποιος, «η Κίνα ανήκει στους Κινέζους πολίτες… γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν τουλάχιστον δυο μέτρα γης για τον καθένα μας, όταν πεθαίνουμε»;

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου