2.2.14

Οι Άγιοι του κομμουνισμού;



Μία νεόκτιστη εκκλησία στο Μαυροβούνιο… πρωτοτύπησε και επέλεξε να αφιερώσει χώρο στις αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της και σε πολιτικά πρόσωπα.



Βέβαια, δεν το έκανε για να… αγιοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά το αντίθετο.
Να τους εμφανίσει ως «δαίμονες» που καίγονται στην Κόλαση!



Συγκεκριμένα, η εκκλησία βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα της χώρας και στην επίμαχη αγιογραφία, απεικονίζεται ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, μαζί με τον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντριχ Ένγκελς, ανάμεσα στις φλόγες της κολάσεως!
Το θέμα αποκάλυψε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικοινώνησε και με εκπρόσωπο της εκκλησίας, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομά του (σ.σ. συστήθηκε απλά ως Ντράγκαν) και υποστήριξε οι τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι η προσωποίηση των δεινών που προκάλεσε ο κομμουνισμός στα Βαλκάνια.
Όσο για το αν σε μία εκκλησία είναι σωστό να «φιλοξενούνται» πολιτικά μηνύματα τόνισε πως «ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφράζει με ελευθερία ό,τι επιθυμεί».


Πρόσθεσε, όμως, πως «κανείς δεν μπορεί να κρίνει στο όνομα της Εκκλησίας, ποιος ανήκει στην Κόλαση και ποιος στον Παράδεισο».
Ο καλλιτέχνης του έργου πάντως δεν έχει για την ώρα αποκαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου