2.2.14

Ακούει ο Μπουτάρης;



Λάβαμε, και αναδημοσιεύουμε μια επιστολή φίλου, προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Μπουτάρη.



Αγαπητέ δήμαρχε, κατανοώ τα μεγέθη του λειτουργήματός σας, και τις τεράστιες δυσκολίες που συναντάτε στην ολοκλήρωση του έργου σας.
Ειδικά μετά την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας…


Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι δήμαρχος δεν σημαίνει μόνο κάνω δηλώσεις επί παντός επιστητού, ή οργανώνω παρελάσεις ομοφυλοφίλων, και άλλα τέτοια πιασάρικα.
Σημαίνει και δουλειά.
Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της μεγάλης φορολόγησης των αυτοκινήτων, πολλοί συμπολίτες μας παρέδωσαν τις πινακίδες, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.
Και οι πιο πολλοί απ αυτούς ήταν κάτοχοι τεράστιου κυβισμού αμαξιών, καθότι οι περισσότεροι φοροφυγάδες.
Όταν όμως παραδίδεις τις πινακίδες, συμπληρώνεις και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτεις ιδιωτικό χώρο (γκαράζ, πυλωτή, κτλ) για να αφήσεις το όχημά σου,
Προφανώς αυτό κάνανε και οι αγαπητοί μας συμπολίτες.
Μόνο που πολλοί εξ αυτών, ως γνήσιοι μικροαπατεώνες, τα εγκαταλείπουν όπου να’ ναι, καταλαμβάνοντας πολύτιμες θέσεις στάθμευσης που τόσο λείπουν στη πόλη μας, για εμάς τους υπόλοιπους που συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.
Ποιος θα τους ελέγξει άλλωστε;
Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για τα παρατημένα αυτοκίνητα, αλλά υποθέτω πως είναι ο Δήμος, δηλαδή εσείς.




Κάντε λοιπόν μια βόλτα για παράδειγμα στην οδό Ψελλού στην Κηφισιά, πλησίον της Β. Όλγας, και θα δείτε σε ένα μόνο οικοδομικό τετράγωνο πάνω από δέκα παρατημένα ΙΧ χωρίς πινακίδες, κυρίως κάμπριο BMW, και άλλου τέτοιου είδους αμάξια που χρόνια τώρα τα προτιμούσαν οι φοροφυγάδες μεγαλοσχήμονες.
Μάλιστα υπάρχει και ένα τεράστιο θηριώδες τζιπ, καμένο!!!!! που όμως αν και περνάνε από κει κάθε μέρα δεκάδες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ουδείς έκανε τα δέοντα προκειμένου να απομακρυνθεί αυτή η εστία μόλυνσης και οπτικής ρύπανσης.
Κάντε κάτι εσείς.
Εξάλλου όπου να’ ναι έρχονται και δημοτικές εκλογές, οπότε δικαιολογείστε να κουραστείτε και λίγο, και να σπάσετε και κανένα αυγό.
Πολλά ζητάω;
Κάποιον αρμόδιο να κάνει την δουλειά του και να τηρηθούν οι νόμοι.
Ένας γερανός, και δυο υπάλληλοι, αν αφιερώσουν 3- 4 μέρες, κάτι θα γίνει.
Θα δώσουν ένα μήνυμα ότι κάτι λειτουργεί τέλος πάντων.
Απλό δεν είναι;
Αλλιώς, όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα, και σε λίγο θα γίνουμε όλοι Λιάπηδες αφού έτσι κι αλλιώς το σύστημα τέτοιους θέλει.

Παύλος Τζαναβάρας
Κάτοικος Κηφισίας Θεσσαλονίκης



1 σχόλιο: