28.1.16

Αργά ξύπνησε ο Πανούσης…Τον θυμάμαι εκείνες τις πρώτες εβδομάδες της Πρώτης Φοράς Περήφανης Αριστεράς κυβέρνησης, να κορδώνεται μαζί με τα υπόλοιπα σούργελα, και να δηλώνει δεξιά και αριστερά το πώς θα αλλάξει η χώρα. Τον θυμάμαι να επιθεωρεί τους καταυλισμούς των «παράτυπων μεταναστών», και έμπλεος «ανθρωπιστικής» οργής να ανοίγει τις πύλες και να αμολάει δεκάδες χιλιάδες ταλαίπωρους στους δρόμους της Αθήνας…Χωρίς να σκεφτεί πως και τι θα τρώνε όλοι αυτοί… χωρίς να σκεφτεί, αν και καθηγητής εγκληματολογίας(!), ότι έτσι ακριβώς καλλιεργείται η μικροεγκληματικότητα… Εκτός (είχα γράψει τότε) αν κάνει κάποιο δικό του επιστημονικό πείραμα in vivo, στις πλάτες της Ελλάδας…


Στη συνέχεια, ο «σοβαρός» αυτός πρώην πασόκος υπουργός τα έβαλε, λέει, με τους συναδέλφους του συριζαίους, και αργότερα αποσύρθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή, διαμαρτυρόμενος για «δολοφονικές απειλές» εναντίον του, και άλλα τέτοια κουλά.
Τελευταία εθεάθη (και αυτός) να ρίχνει τις στροφές του σε κωλάδικο, έχοντας προφανώς ξεπεράσει τον κίνδυνο της «εκτέλεσής» του.
Την ίδια ώρα που οι «παράτυποι μετανάστες» πολλαπλασιάστηκαν, χάρη κυρίως στην κυρά Τασία, τον σύντροφό της επί της Ναυτιλίας, και τον «εγκληματολόγο» κ. Πανούση.
Και τώρα, που οι Ευρωπαίοι ξύπνησαν, κατάλαβαν το κακό που έκανε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο «ανθρωπισμός» των παραπάνω, και μας απειλούν με έξοδο από την Σένγκεν, και άλλα πολλά… ο πολύς Πανούσης ανακάλυψε ότι οι συριζαίοι (ως χθες κολλητοί του) είναι «ιδεοληπτικά ανθρωπάκια».
Τι μας λες καλέ; Τέλος πάντων, τα θέλαμε και τα πάθαμε…  τέτοιους ψηφίσαμε άρα η ευθύνη δική μας.

Ώπαλα.......


Ας δούμε όμως πως περιγράφει σε ανάρτησή του την προσφυγική κρίση και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σέγκεν, ο «σοβαρός» Πανούσης, εξαπολύοντας μύδρους κατά ΣΥΡΙΖΑ και Μεγάρου Μαξίμου:

Επιμηθείς και ολίγιστοι.

Οι τοίχοι υπάρχουν
αλλά μέσα στο κεφάλι μας
Μαργκερίτ Ντυράς, Ένας καταραμένος κόσμος
Είναι πολύ άχαρο να μιλάς για σένα ή μάλλον για τις προτάσεις/πράξεις σου.
Φτάνει όμως κάποια στιγμή που η «συμπλεγματική αχ-αριστεία τους» ξεπερνάει τα όρια.
• Τους έλεγα: «θα μπουν 1.000.000 μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα»
Με έλεγαν: Καλοπερασάκια χωρίς ευαισθησίες.
Τώρα τρέχουν για hotspots στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν βγάζουν άχνα.
• Τους έλεγα: «Πρέπει να κάνουμε ειδική συμφωνία με το Σένγκεν ή να τους προλάβουμε».
Με έλεγαν: Άσχετο.
Τώρα τρέχουν να καταλάβουν πως θα παίζουν οι Ευρωπαίοι εναντίον μας με τη Συνθήκη.
• Τους έλεγα: «Προσέξτε θα γίνουμε black box. Θα εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στη χώρα».
Με έλεγαν: Απαισιόδοξο.
Τώρα τρέχουν για να πείσουν δημάρχους και κατοίκους.
• Τους έλεγα: «Χρειάζεται αποτροπή».
Με έλεγαν: Μη-αριστερό αφού τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους.
Τώρα τρέχουν να πείσουν ότι φυλάνε τα σύνορα.
• Τους έλεγα: «Δεν πρέπει να πέσει ο φράχτης του Έβρου».
Με έλεγαν: Εθνικιστή (μάλλον λόγω παραμονής 19 χρόνων στη Θράκη).
Τώρα τρέχουν πίσω από τους υψωμένους τοίχους /φρούρια σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος εκτίμηση. Κακό είναι να μην τολμάς να πεις ποιος και πότε σε προειδοποίησε, ποιος και γιατί έλεγε τότε τα αντίθετα.
Εθνική Πολιτική με στενόμυαλα και ιδεοληπτικά ανθρωπάκια δεν γίνεται.

Strange Attractor

ΥΓ- Να ξαναθυμίσω στους «ανθρωπιστές» του Σύριζα, ότι ο πόλεμος στη Συρία καλά κρατεί από το … 2011 παρακαλώ… από τότε δηλαδή που οι ίδιοι ήταν αγαναΧτιστές και γκρέμιζαν μπάρες ουρλιάζοντας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Απλά, η κακιά κυβέρνηση του κακού Σαμαρά, ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση, και χρειάστηκε να έρθει ο Σύριζας για να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, με την βούλα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου